Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Rak nevím, proč s tím nejednou děláš takové obstrukce, typu, příští rok, slezina a tak. To nechápu.
Dane, prosím. Buď jsi to měl připomenout před aktualizací, poslední víkend v listopadu by na to byl i prostor anebo počkej do roka na další aktualizaci. Opakuji. Tohle je koníček a nikoli řehole. Když už otevřu editor tratí, mám tolik rozdělané práce, že na nějaký Přerov na pár měsíců zapomeň. Život také nejsou jen vláčky. Pak ti ten Přerov předělám do modernizace a bude vymalováno. Tam už nejsou zbytečné koleje, vše je jednodušší a bude klid.
Kdyby se jednalo o novinku v BP104, tak to beru, ale 10 let stará záležitost a najednou ti tam něco vadí. Vždyť já si už vůbec nepamatuji, jaká tam je situace a je to tak složité nádraží, které mne vždy odpuzuje předem. Ale postavit se muselo.

Já na taba nenaléhám. Musel jsem to řešit jak v MSTS. Neboj, si poradím. :-) A nevh na glavě, nebo najdu v archívu, že jsem ti to tak 10 let zpět psal (vtip). :-) To bylo ještě, kdy jsem tvořil do MSTS a tehdy tam byl nějaký problém s počtem návěstidel či co. Jen si to archívni. Ty sliučená návěstidla připlesklá na hrot výhybek, se budou muset kvůli OR stejně vyřešit v celé trati. Což si nedovedu představit.

A nebo, což by byla pecka, poněvač tenhle MSTS neduh mají prakticky všechna tratě, kdyby šla udělat u tohoto typu návěstidel vyjímka, že by ORCZ pobral WP na koleji před tímto sloučeným návěstidlem před výhybkou. A nemuselo bu se předělávat mrtě návěstidel.

Někdy nezbude nic jiného, než použít jinou kolej, kde tento problém není.
On je problém i v návěstních scriptech. I když máš zadanou trasu, některá návěstidla se ti nepostaví skrz. Viz aktivita Den blbec. Hned na začátku máš volnou cestu skrz nádraží, ale poslední cesťák se postaví až projedeš ten předchozí. A díky tomuto narušení nemáš všude bílou, ale před dočasnou červenou je výstraha. To samé od peronu v Pardubicích na kostěnické zhlaví. Vlaková cesta se také celá nepostavila, tak jsem to musel ošetřit hláškou, že návěstní mistr se ožral jak prase a špatně zapojil návěstidlo. Tedy posun na dvě žluté. Ale když jedu ze šturcu zpět na opačný konec nádraží do šturcu, tak mám na všech cesťácích už správně bílou.
Tohle jsou všechno opravdu náměty pro slezinu. Když mi nahlásíš návěstidlo, které jsem měl špatně nalinkované, to se dá opravit hned.
Ale složitosti jako popisuješ, to je na dlouho a opravdu se do toho jen tak nechce. Ale minulou slezinu jsem měl notebook a tam jsem v trati rovnou opravoval připomínky. Tam je na to prostor, protože určitě tam nebudu nic modelovat nebo osazovat stromečky, či pokládat koleje.

@Zbyněk Šemora Ahoj. Ke Dni blbec, když s Messerschmittem (Lv) zastavím od Hohenau u vjezd.náv. v Břeclavi, zobrazí se zpráva, že budu brát EC do Blavy a mám stisknout TAB. Na trať.mon. F4 se postaví cesta až k sv., kde je tam znázorněn i revers. Na návěstidle je stále stůj, po projetí se aktivita ukončí (projetí stůj). TAB jsem zkoušel i opakovaně. Neúspěšně. Cesta se (ne)postaví.
Dělám někde chybu?

Dělám někde chybu?
Určitě, ale tohle nepatří k hlášení chyb do trati, protože se jedná o chybu uživatele. Na tohle je vlákno o mých aktivitách. Tady žádný problém není. Ale pokud v Hohenau nezastavím jak mám tak se asi nevybaví některé události. Já to jel asi 15x a zde žádný problém není. Zkoušel jsem i projet konec peronu, byl jsem nazván Trotlem, ale hned zastavil a tím se pak vše v Břeclavi vybaví jak má. Doporučuji z uložené pozice znovu jet k peronu do Hohenau

Řečany nad Labem, kolej u budovy na vjezdu a odjezdu je posunutá a nerealisticky to i vlakem zaškubne.

1.jpg

Ale kuš. Vždyť jsem vše kontroloval a opravoval. Tohle nemá konce. Ale to bude vedlejší kolej, proto jsem přehlédl. Těch 40 to snad snese. :)

Chci se zeptat, před Smiřicemi od Hradce Králové mi chybí předvěst před vjezdem do Smiřic. Trať jsem si kupoval novou u aktualizace 102, ale od té doby jsem tu nejel, až nyní po nainstalování aktualizace 104. Je to jen u mě? Chystám si zde aktivitu s uhlím do teplárny Černožice a ta předvěst by se mi tu hodila.

Upozorňovadla na předvěst tu jsou, i reléové budky v místě u návěstidla, jen ten klacek chybí.Předvěst-2.jpg

Hlásím zřejmě dvakrát položené koleje a drsný skok na trati 240 mezi Kralicemi a Náměští (v uvedeném směru). Začíná to v oblouku před vzdálenostními upozorňovadly (není to viditelné, ale vlak tam poskočí) a konči to na obrázku, kde vlak má co dělat, aby se vrátil zpět na trať.

Snad je to pro traťováky dostatečně blízko Studence...
Kralice_Namest2.jpg

Přílohy

• Kralice_Namest1.jpg
    Kralice_Namest1.jpg
    913.2 KB · Zobrazeno: 11
Hlásím zřejmě dvakrát položené koleje a drsný skok
Tak tohle je už noční můra. Podobný, ale výškový skok jsem objevil při kontrolní jízdě u Jaroměře. V editoru také nebyla vidět žádná závada jako v tomto případě.
Tohle se opravdu v poslední době děje. Dělá to asi editor TSRE5 a nejhorší na tom je, že tohle se děje stovky kilometrů od míst, kde pracuji.
Však když jsem testoval aktivitu Den blbec, také jsem opravoval hodně podobných vybočení na koridoru. A ve 160 to pak pěkně hodilo. Ale koleje byly ucelené i ve hře, těžko se to místo pak hledalo.
Takto to vypadá v editoru: Z dálky bez šance toto objevit.
1512Namest.JPG
A po opravě (klávesa "z" Vyp a zap databázi) A stejně je tam ždíbeček vedle. Zkoušel jsem i kolej odepnout a znovu připnout. Ale na té šedesátce když to trochu drcne, tak to nevadí.
1512Namest1.JPG

Kdyby si to někdo chtěl opravit sám, je nutné nejprve smazat ten kilometrovník (stačí Ctrl-C a po opravě Ctrl-V a dopsat hodnotu 28. )
V MSTS editoru jde opravovat mazat, odsunovat koleje i když na nich jsou databázové značky jako například i návěstidla, či označení kolejí. Ale udělat to v TSRE5, aniž bych tyto nejprve odsunul, smazal, tak po uložení vše vybuchne a TSRE5 spadne.

Ještě jeden dotaz. Na, dnes již bývalém, přejezdu v Horních Heršpicích mi chybí PZZ (přejezdové zabezpečovací zařízení) a auta mi tu jezdí jak se jim zlíbí. Klidně i skrze soupravu. Je to zase chyba jen u mě, nebo i u ostatních. Dlouho jsem na MSTS neměl čas a nyní kam se hnu, tak mi něco brnkne o nos.
1765903741599.jpeg

A ještě mám dva postřehy. Ale už jsem po nemoci opět práce schopen, tak přestanu mít čas a nebudu prudit..... V Lanžhotě je předštěrkováno v celé stanici jako před podbíjením (textura štěrku je nad texturou pražců). Projížděno v MSTS.

Toto je i na trati Choceň-Týniště n. O. v mezistaničním úseku Čermná na Orlicí - Borohrádek (blíže Borohrádku).

Ale je to drobnost. Dám tam pomalou.

Lanžhot.jpg

Vy mě opravdu děsíte, já už chtěl volat policajty, že mi někdo ukradl závory.
1712BrnoHerspice.JPG
Vždyť jsem tudy asi 15x projížděl ve své aktivitě a žádná auta jízdu vlaku neohrožovala.
Ale tuším problém.
MSTS.
Protože tady jsou závory přes 5 kolejí, ale MSTS umí jenom přes 4 koleje. Tedy vždy jedna kolej pak zůstala nechráněná. Tedy jsem je osadil v TSRE5 a v tomto případě MSTS naštěstí nepadne, jako když dám v TSRE5 rychlostník přes víc než 4 koleje.
Ale stejně tam asi byl jiný typ závor. :)
Ne, mám to dobře, jinak by Šotouši dávno řvali. Fotka je z roku 2003
herZavora.JPG

V Lanžhotě je předštěrkováno v celé stanici jako před podbíjením
V MSTS se přece už nejezdí. Jestli ti to vadí, tak si otevři editor, teleportuj se do Lanžhota, oznáč náspy pod kolejemi a dej zatržítko na Terrenní objekt. V Openrails tohle nefunguje, tedy proto tam se vše zobrazuje normálně. Ale i tak, když na něco podobného narazím, tak toto opravuji, protože občas musím pracovat i v MSTS editoru a tohle vadí. Když tak opravím. V TSRE to nevidím, tedy musím pokus a omyl. V MSTS zase když moc teleportuji, tak editor spadne.

Back
Nahoře