Přeji hezký den. Než Blackwolf vydá aktivity
"Pražský okruh" a
"Jesenickoorlické lokálky 2011", pustil jsem se do oprav aktivit pro poslední verzi tratě BP a zároveň po aktualizaci 310-ky se začal aktualizovat i balík fiktivních aktivit historických vlaků
"155. výročí tratě Ostrava - Opava". Do už tak rozsáhlého balíku přibydou další (ztím) 3 aktivity. Je mi líto, že Pikku nevydal veřejně nové Hurvajze a hlavně věžáka na rozchod 1435 mm, ten by nebyl takovou fikcí, poněvač je tento stroj zachován jako muzejní, narozdíl od modelu ČSD M120.487. Kvůli tomu jsem opravu aktivit odkládal, odkládal... Nu což, zde jsou obrázky z nových aktivit:
V Opavě východ na cestě s historickým vlakem do Hanušovic potkáte historickou soupravu, která v tento výroční den pendluje mezi Opavou a Hlučínem. Vy ji budete moct prohnat po trati v 2. díle aktivity na Os 13407 a 13406.
Před odjezdem v Opavě východ, vlevo "vykukuje" kousek "Rosničky" vedoucí historický vlak do Hanušovic a vpravo "Hurvajs" pendlující mezi Hradcem nad Moravicí a Opavou (taky součást aktivity v balíku):
Opava zastávka:
Malé Hoštice:
Velké Hoštice:
Kravaře ve Slezsku. Zde potkáte vlak pendlující mezi Kravařema a Chuchelnou. Ten se střídá s "Šukafónem" ČD 810. V pzadí (blíže k budově) vozy historického valku do Chuchelné:
No a hráč samozřejmě poveze vlak historický v díle 4., takže malý odskok na trať Kravaře - Chuchelná a zpět, která je zatím ve výstavbě, takže aktivita je prozatím jen po kolejích bez krajiny.
Os 13455 před odjezdem směr Chuchelná, vedle (vpravo) historický vlak směr Opava (ten hráč poveze až na cetě z Opavy směr Hlučín a Opava, na obrázcích výš):
Os 13455 opouští Kravaře:
Vlak v Chuchelné čeká na odjezd do Kravař jako Os 13454:
Cesta zpět do Kravař: