Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Tak osobák je 3637 vydaný. Ale měl bych jeden postřeh k zápisu v OR při posunu, tabulka F9 a F5. Narozdíl od MSTS po objezdu soupravy, OR značí vozidla tak, že zůstanou jako by před lokomotivou, což bude dělat při složitějších posunech neskutečný chaoz a je to i nesmysl.
Takto sepisuje OR soupravu, když na ní mašina najede z druhé strany. I kohouty se povolují u loko jako přední a u vozů jako zadní.
Stav posun.jpg
Další postřeh je u Joskova Ostravanu, něco bude blbě ve výpočtu spřáhel pro OR:
Ostravan.jpg
Ostravan2.jpg
Bylo fajn, hlabně ten 1. případ navrhnout vývojářům OR. No a abych jen nepřipomínkoval, zde je ukázka další aktivity (i když ty koleje, ach ty koleje v obloucích...).
zvr.jpg
zvr2.jpg

Co je logické? Že je mašina v řazení vlaku vzadu a vozy před ní? Jasně, kdyby zůstalo obrácené řazení, že by se celkový vlak otočil tj.: loko + 3., 2., 1. vůz, tak by to bylo logické, takto: 1., 2., 3. + loko je nesmysl. Mašina po objezdu přeci jede v čele soupravy a nesune.
Dan

Ještě malá ukázka z chytaného zvláštního vlaku R100904, kdo jezdil 904kou v roce 1989 bude vědět o jaký vlak půjde a nepojede se jen do Jeseníku, tam chystám vychytávku pro OR jako dělanou a dále nic neprozradím, až v aktivitě samotné. :-)
Zvr.jpg
Zvr2.jpg
Zvr3.jpg
Zvr4.jpg

Tak jsem dneska v koncích, nejde mi prostě nasadit další traffic. Po dnešní aktualizaci už sem i to stalo s lokomotivou posunu, pak jsem udělal celou aktivitu znova a rozchodil jsem to, teď se snažím nasadit traffic v Třemešné, kde nic není a udělal jsem si testovací trasu jen vedle na kolej, aktivita jako test a traffic se neobjeví vůbec, když jsj dám jako trasu hráče, OR mi napíše toto:
or TRASA.jpg
Tak fakt nevím co se zase dom..... :-(

Ahoj Dane, zkoušel jsem obě aktivity pro OR, a v žádné nemám povolen odjezd ze stanice. U SC506 nemám odjezd z Ostravy (dokonce ani Leoš neodjede a kvatro nezačne posunovat), a u Os 3637 mám stůj na odjezdu z Bohuňovic, ikdyž už jsem měl píšťalku (SC506 v Ostravě bez píšťalky). Nevíš, kde je chyba?

Ahoj, netuším. Zatím nikdo nepsal, že by to neprojel, je tu i video od jiných autorů, snad v nastavení OR. Nevím.
Dan

Ahoj, to jsme se nepochopili, tak přesunu sebe jako fíru, já myslel pajduláka v kabině. :-) Už jsem to našel, Shift + V.

Zle nastavé OR, nic jiného to být nemůže, nebo jedeš na stabilní verzi, kde kody nefungujou.

Ahoj, takto nějak bude vypadat posun a pokračování vlaku, který přijel do stanice Jeseník jako zvláštní R 100904 a 831čky pokračují jako Sv 100904 do stanice Lipová Lázně.

Ahoj, tak nevím co dělám blbě, nebo jsou špatně nastavené wag a eng soubory pro OR?
- Mašina mi přistaví v nádraží vozy Balm, (před mým příjezdem, odvěsí je a zmizí).
- Já přijedu se dvěma motory k perónu, zadní odvesím, vyjedu za výhybky, najedu na Balmy a už tam začnou preipetie.
a) pospojuji hadice a pootevírám ventily)
b) musím u všech vozů povolit ruční brzdy a odvzdušnit je, jinak nepovolí, pak zavřít odvzdušňovací ventily, ale když zabrzdím, opět nepovolí a když dám větší procenta na vlkové brzdě, vypíše se mi záchranná brzda. Tak jsem brzdil u posunu s lokomotivní, s celou soupravou najel na motor a ten je v tabulce značen ne jako mašina, ale jako vagón? Tak nevím co dělám zle.
Takto vypadá sestavená souprava ve finálním sestavení a nepovolené brzdy:
brzdy or.jpg
Po odvzdušnění vozy povolí, pak ale po uzavření odvzd. ventilůopet nepovolí, pokud ventily neuzavřu, samozřejmě nebrzdí vůbec. A takto je označena zadní mašina, která na mne najela ve Velké Kraši jako traffic a odvěsil jsem ji zde a pak na ní s celou soupravou po posunu najel.
brzdy or2.jpg

Ještě jsem zapoměl, nevím proč, ale na 310 mi nefunguje ozvučení klávesy tabulátor proti stůj.

Ahoj, tak koukám, ohl. tabulátoru při posunu, kdy jedu proti červené, ale kl. Tab je bez zvuku, nic, žádná rada :-), tak aspoň video posunu trafficu v Třemešné (vůz 831 co se tam mihne je jen pracovní lokomotiva k natáčení, jinak jde o zpáteční cestu historického vlaku Jeseník - Ostrava):

Ahoj.
Prosím, měl bych takový technický dotaz, kde v OR naleznu stav nafty, vody, či uhlí a dozbrojuje se taky klávesou "T"?
Předem díky Dan.

Back
Nahoře