Elektrické lokomotivy ŠKODA pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj. Jak jsem psal v SZ dotestováno a velmi nepříjemná věc. Nevím proč, ale jak plecháče ČD, tak PSŽ pro OR totálně odstřelí activity editor pro MSTS, vagóny jedou všechny i když je tam DDS textura a je vytvořen consist. Takže nechápu, co se AE nelíbí na mašinkách. Jinak jsem mašinky v OR rozjel a bez problémů. Ale tan activity editor je fakt problém.
Dan

Jenže to je na... Já chci pro OR tvořit aktivity a né jezdit volné jízdy. Spíš, kdyby někdo zjistil, kde je zakopaný pes, vozy jedou a mašiny shazují editor.

Poláci, Maďaři a Pikku toto přestali dodržovat. :-) :-) :-) Ne, vážně, ono tyto nové modely v MSTS nerozchodíš a tak autoři začali dělat vozidla s adresářem přímo ve složce modelu, jenže právě nastaly dvě situace. U některých modelů řve pouze CB a to se dá obejít, ale pády Activity Editoru MSTS odstaví tvorbu aktivit. Tam by chtělo, kdyby (já nejsem na toto zdatný) zjistil někdo, proč mašiny ten editor ostřelují do kytek a co se popř. nelíbí CB u úprav třeba těch polských vozidel pro OR.

Tam by to chcelo sa konečne naučiť tvoriť s Editorom pre OR. Ten s tým problém mať nebude....Jednoducho tvorba pre OR nemôže neustále stagnovať na msts základe.....Musí sa pohnúť ďalej, inak je potom OR celkom zbytočný. To môžeš rovno fičať na msts. Takže buď prejdi na ORTS editor ako to robí AdamS , alebo prestaň používať OR mašinky, určené pre OR...

Mevím jak Adam dělá aktivity, navíc, pokud bude editor pro OR anglicky, jsem v hajzlu, nevím, proč tady dokola někdo podsouvá editor pro OR, který ani není dokončený, jak v něm umístím zprávy: o sestavení vlaku, dovézt vozy na pozici, události závislé na čase a místě, aktivace událostí navzájem atd...? Zdaleka není tak přehledný, jako editor v MSTS. Koukal jsem na manuály i videa a zatím je všude, jak postavit trasu z A bodu do B bodu, což je tak pro "volnojezdiče" Žádné mašiny pro OR nsehazují editor aktivit v MSTS ani ty polské a maďarské, tam řve maximálně ConBuilder, zatím mi zmrazil editor jen plecháč ČD a PSŽ. Takže to určitě s vývojem OR nesouvisí.

... Zdaleka není tak přehledný, jako editor v MSTS ... zatím mi zmrazil editor jen plecháč ČD a PSŽ. Takže to určitě s vývojem OR nesouvisí.
MsTS editor se ti zdá přehledný, protože s ním pracuješ už několik let. Nové modely jsou opravdu polygonově náročné, tak možná je zakopaný pes tam. Nebo možná použití jiného formátu textur nebo kdoví co ještě. Prostě musíš udělat aktivitu bez nich a pak je tam ručně vyměnit.

Pikku, DDS textury, ani polygonová náročnost na to vliv nemají, vozy s kontejnery od BOBO, ale ani tvoje editor neshazují, neshazují to ani maďarské lokomotivy pro OR, shazuje to jen tvůj plecháč a typuji, že se mu nelíbí něco v zápisu eng souboru, poněvač AE čte pouze tento soubor.

Ahoj, takže do SZ nejdou nahrávat napřímo obrázky, tak to hodím sem. Jde o ten interiér ČSD Bam:
MSTS verze:
Bam Int MSTS.jpg
OR verze (jako int z bajky):
Bam Int OR.jpg
MSTS verze:
Bam Int MSTS 2.jpg
OR verze:
Bam Int OR 2.jpg
Před instalací OR verze jsem Bamy pro MSTS smazal.

Tuší někdo, co si AE v .engu asi tak může číst? Směrování externích souborů? Tj. zvuky, kabina, model? Nemám to jak zkoušet, protože s AE nepracuji a ani neumím. AE v engu něco očekává a nenajde to, nebo to má jinou formu zápisu. Fakt nevím čeho a kde se chytit. Každý napsaný .eng kontroluji na přítomnost diakritiky, kompletnost závorek a výskyt čárek (místo teček) v číselných zápisech. Fakt nevím, čeho se chytnout.
MSTS mám u ledu, postupně z něj odebírám vozidla a píšu jim nové definice pro OR. Trainset tedy smíchaný nemám.

Zdar vospolok. S AE síce nepomôžem, ale chcem sa spýtať - má niekto použiteľnú TCh pre radu 242? Totiž tú, čo mám ja, nemá vynesené krivky prúdu TM. Alebo inak - môžem použiť TCh pre ex. radu S 499.0, t.j. sérií 47E4 - 47E5? Ďakujem za rady a Honzovi sa ospravedlňujem za off-topic.

Nainstaloval jsem si PSŽ 242 262-4 a zjistil jsem dvě následující nesrovnalosti:
a) AE v MSTS 'shazuje' nesprávný počet světel Lights ( 32 v souboru 242262.eng = správně má být 37,
b) AE hlásí chybu v engu 242262 = tou je přebytečné znaménko plus (+) na konci úplně posledního řádku "Rozjezd: Pantograf ..."
Po opravě těchto dvou chyb AE normálně najede.
Dodatek: tytéž chyby jsou i v 242217.eng.

Taky, hned si to zkusím opravit.
Edit:
SUPER! Díky moc, obě mašiny jedou v OR a editor aktivit neshazují.
Dan

bobeksoft Dík.
Josef Vogeltanz co se týká závorek má OR naprogramovánu kontrolu. Nesrovnalosti vypisuje v logu. Například u wag pro vozy Bdmtee je spousta zápisu, ohledně chybějících závorek u Cycle a Type.

Back
Nahoře