Motorové lokomotivy (nejen) ČKD pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

Společně s kamarády z TRSka jsme si pro vás připravili horkou novinku. Jedná se o rekonstruovanou lokomotivu 742.7. V balíku je jeden stroj a dovolil jsem si přibalit upravenou kabinu od Kevina a Nebuluse pro řasu 736 (ta se samozřejmě chystá taky). Tak snad to nebude autorům vadit. Pokud se vám addon bude líbit tak nezapomeňte poděkovat na Facebooku Petrosovi z TRSka. Nějaké reklamní screeny a můžete si začít hrát.
Open Rails 2025-12-23 10-29-57.jpgOpen Rails 2025-12-23 10-30-20.jpg
Open Rails 2025-12-23 10-58-41.jpg
742726.jpg

Společně s kamarády z TRSka jsme si pro vás připravili horkou novinku. Jedná se o rekonstruovanou lokomotivu 742.7. V balíku je jeden stroj a dovolil jsem si přibalit upravenou kabinu od Kevina a Nebuluse pro řasu 736 (ta se samozřejmě chystá taky). Tak snad to nebude autorům vadit. Pokud se vám addon bude líbit tak nezapomeňte poděkovat na Facebooku Petrosovi z TRSka. Nějaké reklamní screeny a můžete si začít hrát.
Zobrazit přílohu 45815Zobrazit přílohu 45816
Zobrazit přílohu 45817
Zobrazit přílohu 45818
Zdravím, výborně zpracovaný model. Nevím jestli jenom mě, ale nepřenáší se návěstní znaky v kabině.

Díky Pikku a všem ostatním z TRS! Pěkný model.

No ale je to možný? To má nějaké zvláštní naladění. :D

Jinak *.sms soubory obsahují chyby viz. log soubor OpenRails. Počet streamů pro cab soubor má být 16 a ne 15. Pro eng soubor je zadaná špatně hodnota interpolační křivky hlasitostní modulace. Místo 1.0 je tam 1.O.

RunActivity 2025-12-25 11-35-20.jpg

Díky Pikku a všem ostatním z TRS! Pěkný model.

No ale je to možný? To má nějaké zvláštní naladění. :D

Jinak *.sms soubory obsahují chyby viz. log soubor OpenRails. Počet streamů pro cab soubor má být 16 a ne 15. Pro eng soubor je zadaná špatně hodnota interpolační křivky hlasitostní modulace. Místo 1.0 je tam 1.O.

Zobrazit přílohu 45827
Tak chybičky se vloudí. Časem se to opraví, to se nebojím. Musíme pozvolna po dlouhodobé pauze. Abychom se nějak neunavili. Byly v oblouku všechny šrouby? Četl jsem nějaký protokol od traťmistra.

Zobrazit přílohu 45817
To by chtělo origoš kabinu. Někde z archivu bych snad vyhrabal fotky. Případně po Novém roce bych nafotil. Normálně mě štve, že k PC se dostanu až příští rok...

To by chtělo origoš kabinu. Někde z archivu bych snad vyhrabal fotky. Případně po Novém roce bych nafotil. Normálně mě štve, že k PC se dostanu až příští rok...
Kabinu musí někdo udělat. Ale souhlas, originál je vždycky lepší.

Však kapoty na fotkách kabíny už rolu nehrajú, to vidíme z modelu. Jedine žeby bol rozdiel v pultoch, merákoch a ovládačoch.
Ináč tá verzia čo si Honzo vydal by tuším sedela aj na slovenské 742.6 ak sa nemýlim. 5710e79c-0a25-405c-b689-3fac5699cbc3.jpeg

podle mě to vypadá na první sérii 742.701 (což je origo 741.7). Na modelu je 742.71x, která má inovované pulty (plastové) a plynulý (lineární) kontrolér. Ovládání je tedy značně odlišné. Výrazný je také displej diagnostiky a příprava, resp. nainstalovaný displej ETCS. Ovládání Master/Slave je také jinak.
Když už se s tím serinkat, tak pořádně.
Kromě toho 742.71x je modelově prakticky shodná se 743.2 a 742.6.

A ještě jedna - Hanzalíkova 263 (262). Tyhle lokomotivy mají textury z Railworks a bohužel tomu stav odpovídá. Nakonec i model z Railworks jsem musel hodně upravit, a pořád nejsem úplně spokojený. Ale co, kvalitu nahradíme kvantitou a úspěch se zákonitě dostaví. (Bleděmodrý konec je hezčí.)
Open Rails 2025-12-28 11-16-32.jpg

A ještě jedna - Hanzalíkova 263 (262). Tyhle lokomotivy mají textury z Railworks a bohužel tomu stav odpovídá. Nakonec i model z Railworks jsem musel hodně upravit, a pořád nejsem úplně spokojený. Ale co, kvalitu nahradíme kvantitou a úspěch se zákonitě dostaví. (Bleděmodrý konec je hezčí.)
Škoda že na trati 321 neexistuje vlečka z Vojkovic do Kyselky. Dala by se vozit minerálka, ty (pronajaté?) švýcarské vozy Habils mám.
Takto se dá taky, ale až z těch Vojkovic dále na Kadaň

Back
Nahoře