spriahla po xte ... (ex MsTS bin)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Ivan.ps napsal:
Ďakujem. Ešte by ma zaujímalo, ako sa bude správať vozeň ak by som nechal aj Buffers r0 na 30cm, 60cm???
Nárazník těžko stlačíš o 30cm natož o 60cm.Msts nezná propružení nárazníků,takže sekce Buffers by nemusela v engu být.Já osobně tu sekci v engu nechávám,aby někdo neřekl,že je to špatně nastavené. :D

Spravil som testovaciu súpravu zložení 771 ( otočená v AE ) a vozov CD_LaaesA1 a A2. A keď chcem odpojiť mašinu, tak mi píše že je s vozmy spojená nerozpojiteľným sprahadlom a neodpojím sa od prvého vozu. Vozy A1, A2 medzi sebou rozpojím aj keď sú správne otočené. Čo je to za divnú vlastnosť?

To nebulus,
podívej se na definici spřáhel jak u té 771 tak i u vozů CD_LaaesA1 a A2. Všude musí být v definici spřáhel napsáno Type (Chain). On tam někdy někdo napíše Type (Bar) protože by měly být vozy nerozpojitelné mezi sebou. Ovšem MSTS Bin se svými možnostmi bohužel občas zpřehází spřáhla a pak se tohle může stát. Viz třeba problémy s mojí 451/452.

Mirane, ďakujem Ti za návod. Na 771 problém nebol ( ani som nehľadal, veď kto by tam dal BAR ), ale blblo to v tých Laaes vozoch, kde to bolo definované.

Dobrý den chci se zeptat kde může být problém najíždím na vozy a nechtějí se mi spojit. Už mi to dělá asi měsíc vždy se mi je povedlo spojit i při rychlosti 3km/h teď to zkouším až do 11, ale pak mi souprava vykolejí kde může být problém.

ondra135 napsal:
Dobrý den chci se zeptat kde může být problém najíždím na vozy a nechtějí se mi spojit. Už mi to dělá asi měsíc vždy se mi je povedlo spojit i při rychlosti 3km/h teď to zkouším až do 11, ale pak mi souprava vykolejí kde může být problém.

Chyba je v souboru default.wag .V definici nastavení spřáhel. Jsou to tyto řádky: "30cm # Minimum couple distance"
"0.01 # min coupling velocity"
Pokud tam bude jiná hodnota je problém.
Kdo používá spřáhla nastavena na 80cm tak místo 30cm bude 80cm.Druhá hodnota musí zůstat stejná jako v prvním případě.

To ondra135: Tradičně neúplný dotaz? Jaké vozy? Kdy začaly zlobit? Co jsi udělal předtím, než začaly zlobit?

Kontrolní otázka: nestahoval jsi si nějaké polské vozy a nedal jsi si k nim doporučovaný default.wag? Pak by byly špatně jak ty polské vozy, tak i default.wag, jak psal Jarin.

Pokud chceš, pošli mi Tvůj default.wag a wag soubory zlobících vozů, podívám se na to.

Zdravím, právě jsem při hraní jedné aktivity zjistil, že mi z ničehož nic nejdou odpojovat vůbec zádné vozy od jakékoli mašiny (zkoušel jsem elektriky) ale vozy mezi sebou mi šly, jen ta mašina od soupravy ne... (testované jsou z TBP) Nedávno jsem stahoval jsem nějáké polské a maďarské vozy... :( Poradí mi někdo, kde jsem udělal chybu?

Mortega napsal:
Zdravím, právě jsem při hraní jedné aktivity zjistil, že mi z ničehož nic nejdou odpojovat vůbec zádné vozy od jakékoli mašiny (zkoušel jsem elektriky) ale vozy mezi sebou mi šly, jen ta mašina od soupravy ne... (testované jsou z TBP) Nedávno jsem stahoval jsem nějáké polské a maďarské vozy... :( Poradí mi někdo, kde jsem udělal chybu?

Máš určitě nainstalovaný polský default.wag.

Matýsek napsal:
Mortega napsal:

Máš určitě nainstalovaný polský default.wag.

Takže todle způsobí jiný default.wag? Dá se někde stáhnout jen ten soubor nebo reinstal celého trainsetu?
Jinak díky za radu! :)

Matýsku, dobrá rada, ale když už říkáš B, měl bys říci i A, takže Mortego a ostatní ...
1) ve složce Trains/Trainset/Default si v souboru default.wag zkontroluj řádek Minimum couple distance ... pokud je zde 30 cm, máš správný, pokud 80 cm, máš špatný, pak Ti Matýskův soubor pomůže;
2) ve stažených vozidlech si vždy zkontroluj správné nastavení rozměrů vozidla a spřáhel (hodnoty ve wag/eng a sd), podle hodnoty r0 ve wag poznáš, zda je vše v pořádku ... pokud uvedeno r0 ( 30 cm 60 cm ), je vše OK, při jiných hodnotách hrozí problémy při spojování s našimi vyladěnými vozidly a je třeba spřáhla přepočítat, odkaz na excelovskou tabulku, která Ti s tím pomůže, najdeš zde na fóru.

Jinak pro všechny: polští modeláři ladí své modely na 80 cm spřáhla a vždy upozorňují na stažení jejich default wag. Nedělejte to! Je právě nastaven na 80 cm a rozhodí vám chování našich modelů. Je třeba upravit hodnoty ve wag/eng a sd do souladu s naším standardem (výchozím v MSTS), tj. 30 cm.

Pokud někdo používá default na 80cm,tak nemusí nic měnit.Proto dnes hodně modelářů k svým modelům přikládá nastavení jak na 30cm tak i na 80cm.Ale souhlasím s Honzou,není možné míchat modely s různým nastavením,je zapotřebí mít vše na jeden rozměr.Pak nebude docházet k tomu,že nelze svěsit či rozvěsit vagony či lokomotivu mezi sebou.Jinak řečeno - pokud mám default nastaven na 30cm,musím mít všechny spřáhla modelů nastavena na r0 ( 30cm 60cm ).Pokud mám default nastaven na 80cm,musí být r0 ( 80cm 150cm ).V default wag se doporučuje ještě nastavit "0.01 # min coupling velocity".To je celá věda.

Pánové zase jsem se dožral úplně neuvěřitelným způsobem. Včera to se mnou málem seklo.
Stahnul jsem si aktivitu Rychlíku Ružína - to není důležité. Vyměnil jsem si vozidla a dojel jsem akorát na hranice depa. A že nejde přidat tohle vozidlo a tohle vozidlo. Jestli ještě někdy někdo vydá něco, co nemá správně nastavený spřáhla na 30 cm, nebo bude mít zvuky směřovaný na nějakou fantasmagorii (pouze v případě vozů, tam máme jenom jedny zvuky) tak ode mě dostane takovýho prcáka, že už radši nebude dělat nikdy nic. 2 hodiny měním vozidla, 4 hodiny přepočítávám spřáhla. A ani tak nemám ještě jistotu, že to bude všecko na 100%. A týká se to i vozidel zveřejněných v tomto roce!!!

Takže panstvo bacha, nebo zavolám policajty, já už na to nemám nervy. Kdyby s tím chtěl někdo pomoct, tak přepočítat vůz je práce na 5 minut. Od toho jsem tady.

Další věc jsou pikkovo rosničky a peršingy od skury. To mě málem dorazilo. Jak je možný, že někdo vydá model a po rozkodování, změnění názvů textur, opětovném zakodování model v simulátoru padá. O peršingách jsem to věděl, ale o rosničkách ne. Další hodina v prdeli. Takže panstvo zamyslete se nad sebou 7 hodin opravuju aktivitu, než jsem schopnej vůbec vyjet. A to jenom kuli tomu, že Vrbam, Pikku, Tax a DALŠÍ nedodržujou nic. Ještě začněte dělat spřáhla na 130cm a já si hodím mašli. Zlatej Honza Ungrman, ten to tady za vás všecko odmaká a nastaví dle normy. Zlatej člověk v tomdle bordelu.

Čouda to chce sto percentný nadhľad nad vecou :) On ten TBP nie je len pre tých čo to nevedia, ale aj pre tých čo ten zvyšok mimo TBP nervovo nezvládajú. Takže ti na recept predpisujem Šemorovu kúru a máš pokoj. :)

Čouda klídek - Honza Ungrman si totiž odmakal i ten Tvůj soukromý bordýlek na webu :D
A nedá se říct, že bys byl na opravy svého bordelu zase až moc vstřícný :D ...

Naposled editoval moderátor:
No jasně já vím, že Honza toho pro mě udělal dost. Nakonec sme se domluvili ještě jinak a pravděpodobně se to celé ještě trošku změní. Ono to není tak jednoduchý. Doufám, že víš, že Honza se mi nabídl sám?

Dem: Máš pravdu, ale TBP nestačí. Málo vozidel, hlavně vagonů.

Další nervy budou až se pustím do brzd a začnu to celý komplet rovnat tak, jak to má bejt. Jedinej kdo něco ještě jakš takš tvoří jsou polácí (80cm), slovácí a my. Rakušani, Maďaři, Němci, to je bordel nad bordely. Je celkem škoda, že nejde vystavit všecko na jeden web s nějakým zprávcem, kterej by ručil za kompatibilitu.
Takže odbočím od tématu vlákna. Aktivita rychlíku Ružín bude zřejmě obsahovat chybu. Nedovedu si totiž vysvětlit, proč mi simulátor pořád vypisuje hlášku, že nelze přidat vozidlo zssk_b_4 3 a 646 do světa. Trasa je v pořádku, Vagony jsou v pořádku (vyzkoušeno několikrát ve volné jzdě + spřahování a podobné blbovinky). Bin jsem přeinstaloval, fps okolo 11. Jackovo soubor na zvuky taktéž doplněn do globalu. Všechny consist patřičně a svědomitě opraveny, stíny vypnuty, parametr -mem:2048 (zkoušeno i 1024), spouštím jako správce (nikoliv v režimu kompatibility - win7), simulátor jde relativně plynule - odpovídá fps, indexování disku vypnuto, do aktivity se dostanu-kousek i jedu ;), ale v jednom místě křáp, 3 hlášky a konec.

Každopádně na výše napsaném trvám stále, jen to pravděpodobně nezpůsobovalo moje problémy s aktivitou. Ovšem komplikace to je závažná to uznáte.

Proto prosím kohokoliv, aby mi poradil, nebo alespoň napsal nevím. Když už si totiž nevím rady já, tak chyba bude banální a já ji prostě přehlížím a nemůžu na ni přijít, nebo je to závažná chyba možná způsobená operačním systémem a to potěš pán bůh i když jsem nevěřící. Ještě dopíšu, že se jedná o stanici Košice a trafik tam není nijak smrtící.

Čouda napsal:
No jasně já vím, že Honza toho pro mě udělal dost. Nakonec sme se domluvili ještě jinak a pravděpodobně se to celé ještě trošku změní. Ono to není tak jednoduchý. Doufám, že víš, že Honza se mi nabídl sám?
Vím to moc dobře, a to právě proto, že Ty jsi ty opravy na svém webu sám zarputile odmítal udělat.:D

Čouda napsal:
Takže odbočím od tématu vlákna. Aktivita rychlíku Ružín bude zřejmě obsahovat chybu. Nedovedu si totiž vysvětlit, proč mi simulátor pořád vypisuje hlášku, že nelze přidat vozidlo zssk_b_4 3 a 646 do světa. Trasa je v pořádku, Vagony jsou v pořádku (vyzkoušeno několikrát ve volné jzdě + spřahování a podobné blbovinky). Bin jsem přeinstaloval, fps okolo 11. Jackovo soubor na zvuky taktéž doplněn do globalu. Všechny consist patřičně a svědomitě opraveny, stíny vypnuty, parametr -mem:2048 (zkoušeno i 1024), spouštím jako správce (nikoliv v režimu kompatibility - win7), simulátor jde relativně plynule - odpovídá fps, indexování disku vypnuto, do aktivity se dostanu-kousek i jedu ;), ale v jednom místě křáp, 3 hlášky a konec.

Každopádně na výše napsaném trvám stále, jen to pravděpodobně nezpůsobovalo moje problémy s aktivitou. Ovšem komplikace to je závažná to uznáte.

Proto prosím kohokoliv, aby mi poradil, nebo alespoň napsal nevím. Když už si totiž nevím rady já, tak chyba bude banální a já ji prostě přehlížím a nemůžu na ni přijít, nebo je to závažná chyba možná způsobená operačním systémem a to potěš pán bůh i když jsem nevěřící. Ještě dopíšu, že se jedná o stanici Košice a trafik tam není nijak smrtící.
Nemůže to být způsobené tím,že jak jsi přehazoval v aktivitě vozy, tak máš někde servis s delší soupravou, než je třeba šturc? Trasa v pořádku bude, vozy samy o sobě taky, jen ten servis bude blbnout,protože z části skončí mimo koleje? Ale je to jen úvaha - Ružín jsem ještě nejel.

Martensi já tu opravu zarputile neodmítal, ale řekl jsem, že já to opravovat nebudu. Vida našel se schopný člověk, kterého práce sice "není vidět", ale je snad nejdůležitější ze všech. Buchtvar skončil, otázkou je jestli platit dál, nebo se připojit k centrále Zdenka Itterheima. Prodiskutuju to s dotyčnými a něco vymyslíme.

K aktivitě. Dotyčný trafic, který shazoval hru jsem vyhodil a aktivita šlape. Chybu vyhazovali jenom vozy B od Dekla, nebo od Marcela či kdo je skinoval. Na tom nezáleží. Pakliže obsahují chybu, tak ji mají již od svého tvůrce, já poze přejmenoval vůz v položce name. Nic víc, nic míň. Zajímavé je, že třebas BDs v tom samém consistu chybu nevyhazuje. Celé to poukazuje na chybu ve vozech B, ale ve volné jízdě je vše v pořádku. Myslel jsem si, že je to spřáhlama, jeden starý skin je skutečně měl rozhozené, ale to jsem napravil a stejně to nechodilo. Už se mi taky stalo, že chybně nastavená spřáhla mi shazovala aktivitu. Vozy se vcucly do sebe a simulátor si to už nepřebral viz vozy Aeexxx a Beexxx do soupravy Avaly Slovinských železnic nebo kterýho šlaka. Aktivitu pojedu dál a uvidím až potkám trafic s vozy B. Jestli to padne, nebo ne. Pakliže ne, tak je chyba někde v aktivitě a prostě mě to padlo dejme tomu větší choulostivostí win7 a je to můj problém a zkusím polaborovat a napsat aktivitářům nějaké doporučení. Pakliže to padne, je chyba ve vozech a v tom případě budu muset konzultovat s O.Janišem. Otázkou je co měnini a neměnili skinaři ve wagu. Ještě mě napadlo, že pád, teda spíš nenačtení a následný pád, by mohlo způsobovat špatné nastavení GK, ale to by to padalo i ve volné jízdě. Čím víc se dostávám do jádra problému, tím větší mám tušení, že chybou bude nějaká skrytá kravina.

Martensi šturc můžeme vyloučit. Vozy jsou na dostatečně dlouhé koleji, ale ta nemá návěstidla. Že by to bylo tím a simulátor bral celé zhlaví jako obsazené a odmíta vlastně do takto obszeného úseku vpustit další trafic? Ale co absence hlášky o nenačteném BDs a vlastně i Apeeru nebo co to tam je ještě za vagon? Že by tedy skutečně chyba ve voze B?

No, takže skutečně spřáhla vagonu B a dále chybný odkaz na .s soubor u vozu zssk_Bdt_208. Po odstranění těchto problémů jsem už projel, ovšem v jedné části stanice FPS 1, takže někde ještě něco bude. Bez té soupravy sedmi odstavených vozů jsem měl FPS asi 7
Martensi prosímtě vyvěs to někam jako odstrašující případ, co můžou způsobit špatně nastavený spřáhla a špatný zápis v .sd souboru. Po této cca 8-9hodinové zkušenosti jsem dospěl k závěru, že je bezpodmínečně nutné dodržet nastavení spřáhel a správnost všech zápisů. Jak už jsem jednou podotknul. Běda tomu, kdo toto nedodrží! Jsem ochoten zejména nováčkům pomoct.

Back
Nahoře