spriahla po xte ... (ex MsTS bin)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Počkajte na návod.
Všetko je matamaticky podložené a vypočítané.
Ja nemám nijaký super PC a problémy mi to nerobí.

Jinak Matto, pokud ten Tvůj nápad bude fungovat na 100% (a rád bych viděl vyjádření p. Frinty), není problém umístit návod i u mne ( http://honza-u.webzdarma.cz ) a výpočty doplnit do těch mých tabulek, které jsou zatím pro symetrické modely.
Jen je třeba ověřit plnou funkčnost. Nestačí jen rozpojit a připojit, objet, rozpojit a připojit. Musíš si sestavit nějakou aktivitu, kde budou loose consist a v rámci kmenové soupravy a l.c. zkusit všechny možné kombinace spřahování symetrických a více typů nesymetrických vozidel. Jen v případě, že tohle vše půjde bez problémů, je problém vyřešen. Jinak Tě čeká, že dřív nebo později dojde v aktivitě ke kombinaci, kdy budeš řešit problémy typu "Mně to nejdééé. A próóóč?"

Neber to prosím jako rýpání, simulátorem se zabývám už 6 let a vím, jaké kotrmelce jsme zažili. Něco se vyřešilo a za půl roku se zjistilo, že je všechno jinak.

Honza
Vyjadrenie p. Frintu bude ak mi odpovie, ale mal som echo že skôr nie, však uvidím.
Testy v aktivite urobím ale tím že to bude fungovať som si istý, nakoľko je to nezávislé od Binu a aktivita je len vyšpecifikovanejšia forma Explore Route.
Doplnenie do tvojich tabuliek je podľa mňa zbytočné nakoľko ma moja verzia odlišné prevedenie a vstupné hodnoty sú len rozmery zistené v SView.
Ďakujem za ochotu ale návod bude podľa všetkého tam kde je jeho základ (u Ppoolllla).

Honza napsal:
Jen je třeba ověřit plnou funkčnost. Nestačí jen rozpojit a připojit, objet, rozpojit a připojit. Musíš si sestavit nějakou aktivitu, kde budou loose consist

Ppoollll napsal:
Matto - mám dotaz. Zkoušel jsi spolu spojit a pak rozpojit tyto varianty?
1 - Na zadek (nacouvat) předek
2 - Na zadek zadek
3 - Na předek předek
4 - Na předek zadek
A totéž pak po přestupu na druhé stanoviště.
Jestli všechny varianty zafungujou bezchybně tak by to bylo příjemné zjištění jak jednoduše opravit chování nesymetrického modelu.

Ty mnou vyjmenované varianty ti nestačí? Jakou další dokážeš ještě vymyslet? Jinak pro info nejlepší je právě tohle testovat na "původně" nesymetrickém modelu který právě touto metodou je docentrován. Není zapotřebí do toho motat ještě jiné modely protože pak se zamotáš do toho proč to nefunguje? Dělá to ten první nebo ten druhý model? Podle mne stačí právě ten jeden model který se musí dobře spojovat/rozpojovat sám na sebe ale ve všech možných kombinacích.

To Ppoollll: podle mne je potřeba pracovat s loose consist, protože pokud si dobře vybavuji Frintův rozbor, tak je třeba ověřit chování v situaci, kdy si simulátor bere údaje z wagu (řízený vlak) a kdy z sd (např. lc). Když jsem si pře Binem a v době, kdy jsem měl TS na 80 cm, nastavoval spřáhla u nesym.vozů podle Frintova návodu, zjistil jsem, že k odpojenému vozu z řízeného vlaku se TS chová pořád jako k řízenému vlaku. Je tedy třeba test i s loose consistem. A testovat můžu nejdřív ten původně nesymetrický model, ale pak bych měl také vyzkoušet varianty v kombinacích s originál vycentrovaným modelem, abych ověřil 100% funkčnost. Pak můžu tvrdit, že je to na 100% a začít to "sekat jak Baťa cvičky". :D

To Matto:
Matto napsal:
Doplnenie do tvojich tabuliek je podľa mňa zbytočné nakoľko ma moja verzia odlišné prevedenie a vstupné hodnoty sú len rozmery zistené v SView. Ďakujem za ochotu ale návod bude podľa všetkého tam kde je jeho základ (u Ppoolllla).

Návod u PPoolllla beru, ale nechápu ten zbytek. Do mých tabulek se zadávají také jen hodnoty ze SVieweru ... jsou to tabulky se vzorci, kde vstupem jsou tři hodnoty ze SVieweru výstupem jsou hotové textové řetězce ke zkopírování do wag a sd. Pokud to dobře chápu, tak stačí přidat do vstupu hodnoty min Z a max Z a na výstupu mohou být všechny potřebné řetězce do wag a sd. Moje tabulky užívá dost lidí, tak proč nespojit síly.

Nebo snad máš pocit, že chci zneužívat Tvého nápadu ........................ no to doufám ne.

Loose consist nespôsobuje nijaké problémy, centrovanie funguje.
Proti spojeniu síl nemám nič, ale nechce sa mi vkladať Moje do Tvojho keď výsledok je rovnaký.

Zkusil jsem použít uvedené hodnoty v tomto vlákně pro nastavení 475.1 s tendrem a výsledek je hrozný - mezi tendrem a loko díra a na předním spřáhle 475.1 nárazníky vražené do sebe a to samé na zadním spřáhle tendru.Dal bych sem screen pro potvrzení,pokud by byl zájem.Použil jsem nastavení na 80cm.Podle mě to centrování vždy nefunguje a pak ty rozměry mi nějak nesedí,ty tendry v reálu nebyly delší než 8,8m.

Petr Novák napsal:
Zkusil jsem použít uvedené hodnoty v tomto vlákně pro nastavení 475.1 s tendrem a výsledek je hrozný - mezi tendrem a loko díra a na předním spřáhle 475.1 nárazníky vražené do sebe a to samé na zadním spřáhle tendru.Dal bych sem screen pro potvrzení,pokud by byl zájem.Použil jsem nastavení na 80cm.Podle mě to centrování vždy nefunguje a pak ty rozměry mi nějak nesedí,ty tendry v reálu nebyly delší než 8,8m.

Skontroluj si či máš všetky paremetre r0 u loko i tendra takto: r0 ( 80cm 150cm ) .
Mne to funguje, ale pri parách a tendroch sa objavujú chyby súvisiace s binom takže na tom ešte musím popracovať.
Neysmetrický model je OK.

Petr Novák napsal:
Zkusil jsem použít uvedené hodnoty v tomto vlákně pro nastavení 475.1 s tendrem a výsledek je hrozný - mezi tendrem a loko díra a na předním spřáhle 475.1 nárazníky vražené do sebe a to samé na zadním spřáhle tendru.

A jaké nastavení máš v default.wag? Pokud má model nastavení na 80 a v default.wag je na 30 tak se pak právě prolínaj ty přední nárazníky.

Ppoollll napsal:
Petr Novák napsal:
Zkusil jsem použít uvedené hodnoty v tomto vlákně pro nastavení 475.1 s tendrem a výsledek je hrozný - mezi tendrem a loko díra a na předním spřáhle 475.1 nárazníky vražené do sebe a to samé na zadním spřáhle tendru.

A jaké nastavení máš v default.wag? Pokud má model nastavení na 80 a v default.wag je na 30 tak se pak právě prolínaj ty přední nárazníky.
V defaultu mám 80cm,to bylo první,co jsem udělal.Jenže se prolínají i nárazníky na tendru.

Matto napsal:
Skontroluj si či máš všetky paremetre r0 u loko i tendra takto: r0 ( 80cm 150cm ) .
Mne to funguje, ale pri parách a tendroch sa objavujú chyby súvisiace s binom takže na tom ešte musím popracovať.
Neysmetrický model je OK.
To jsem udělal taky a bylo to ještě horší,ta díra mezi loko a tendrem se zvětšila.Bin s tím nemá nic co společného,je to jen nastavení engu,to jsme už otestovali,pod různými verzemi Binu se to chová úplně stejně...

Konečne som našiel toto vlákno.

Práve sa pokúšam vyladiť model 556. Skúšal som koumať, ako Matto vycentroval už v tejto diskusii spomenutú 475.1+935. Nie je mi jasné, na základe akých princípov práve 475.1, s tendrom nemám problém. Vďaka za odpovede.

Zdravím páni.Mám tu jeden problém ale nenašiel som nejaké riešenie.Mám stiahnuté veľké množstvo vozidiel zo zahraničných stránok a samozrejme nie sú vyladené podľa Trainsetu BP.Neviem si hlavne dať rady s dĺžkami vozov,InertiaTensor Box - je tam vela desatinných miest a neviem ako to zjednodušiť a podla čoho upraviť.Prepísanie Stiffness,r0 a pod.neni samozrejme problém ale ako prispôsobiť dĺžky?? Nevie niekto? Ďakujem za pomoc

Rocker napsal:
Zdravím páni.Mám tu jeden problém ale nenašiel som nejaké riešenie.Mám stiahnuté veľké množstvo vozidiel zo zahraničných stránok a samozrejme nie sú vyladené podľa Trainsetu BP.Neviem si hlavne dať rady s dĺžkami vozov,InertiaTensor Box - je tam vela desatinných miest a neviem ako to zjednodušiť a podla čoho upraviť.Prepísanie Stiffness,r0 a pod.neni samozrejme problém ale ako prispôsobiť dĺžky?? Nevie niekto? Ďakujem za pomoc
Vytvor si tabulku napr. v exceli, tam si povkladáš rozmery zistené pomocou Sview. Prepočet rozmerov si upravíš podľa toho, či používaš spriahlo 30 alebo 80 cm.

Někdo již takovou tabulku vytvořil (Vypocty_sprahel.xls). Nepamatuji si kdo, ale odkaz je tuším stále v nějakém vlákně na foru (snad funkční). Ještě doufej, že jsou zahraniční modely vycentrované...

Tabuľku už mám slúbenú,ďakujem za pomoc páni,hádam to nejako pôjde lebo niektoré vozy sú parádne :wink:

Měl bych dotaz a pevně doufám, že mi někdo podá aspoň částečné vysvětlení... Při aktivitě se mi stalo, že během jízdy se mi rozpojí má souprava. Teď se mi to stalo při vjezdu do Popradu, za 3 vagónem se mi sama rozpojila souprava. Což by nebyl zásadní problém, ale co už je horší tal mi po chvíli vyskočí hláška, že mám požkozené spřáhlo -takže konec aktivity... Dík za odpověd a doufám, že už tahle otázka nepadla, abych tu nebyl za blbce :)

Pozri si aké rozmery má spriahlo 2. a 3 vozeň a ak sú rozdielne tak vieme kde je problém.A nielen to,malo by tam sedieť viac vecí...Aké máš vozne ? označenie a pod.

No právě, že používám mix... Trainset od pana Šemory, něco stáhnu hen, něco tam... Každopádně to pomohlo a moc děkuju za radu :) Ale ještě bych měl malou otázečku, proč se mě ta sestava rozsype až po 150 km a ne hned při rozjezdu??

Back
Nahoře