Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tak jako laminátky jezdily ještě v horším vzhleduKdyž má model nějakou patinu, tak je to OK, ale tohle je fotka z kovošrotu a takové vozidlo by ani na trať nesmělo. Jedině si to dát na pole jako zahradní boudu. Ale třeba někomu se to tak líbí. Každý máme jiný vkus.
Spousta čmeláků, brejlovců, barun a dalších hlavně motorů dojezdila právě v takovém stavu. Některá byla mnohem horší než tenhle čmelák a jezdila dlouho. Najdi si třeba, do kdy jezdila Liberecká 753 187...Když má model nějakou patinu, tak je to OK, ale tohle je fotka z kovošrotu a takové vozidlo by ani na trať nesmělo. Jedině si to dát na pole jako zahradní boudu. Ale třeba někomu se to tak líbí. Každý máme jiný vkus.
No jistěééé! Tam jich bylo 30letých laků v provozuŘekl bych běžný stav většiny vozidel v 90. letech.![]()
Ano. Je přirozené to takto vnímat. Ostatně já sám jsem stejně vnímal mizící páry, zatímco děda to prožíval s lítostí. Ale lepru fakt skinovat nehodlám. To si enjoy sám.+ kdo skinuje tak ví, že s trochou snahy z toho bez problému pujde udělat relativně provozní stroj, dle fotek.
Mně se to právě líbí ty starší stroje, k těm novějším tak kladný vztah moc nemám. A upřímně, radši si zajezdím s motory z 60-80 let, to samé s elektrikami.No vy mě tu bavíte.Kritériem diskuse je lak na té 771.194 někdy z roku 1993, tedy 32 let starý lak.
No jistěééé! Tam jich bylo 30letých v provozuMožná tak páry a karkule v kopřivách.
Ano. To je přirozené, to takto vnímat. Ostatně já sám jsem takto vnímal mizící páry, zatímco děda to prožíval s lítostí. Ale lepru fakt skinovat nehodlám. To si enjoy sám.
Nejpodstatnější na této blábolině je skutečnost, že vydávat cokoli staršího pod rok 2010, je zde naprostá zbytečnost. Ony tomu napovídají i počty lajků.
Zbyňku, bohužel musím ustoupit. Jsme už v menšině.
Pokud je poslední otázka na mě, záleží co chceš. Sám tvořím spíše skiny právě z doby před rokem 2010, čím starší, tím lepší, hlavně brejlovce, ale všeho je dost...á! Vršovická bída:-´) Krásná patina. Nepohrdnul bych, ale promiň ten loupák 771 nahoře .....
Co je to za rok? podzim 1989? Taky vypadala takto nebo takto.
O tom, že za komančů lak vydržel jedny dílny a byly i špíny souhlas, ale tvrdit, že bídy v devadesátkách byla většina, by byla urážka turnusových čet a všech, co se snažili, aby mašiny vypadaly, když už myčky a prach průmyslové republiky stály za prd. Navíc v 1992 začaly chodit na dráhu lepší barvy, čehož je 771.194 důkazem.
Máš v archívu i nějakou barevnou "bídu", co by se nechala obšlehnout na model?
A mimochodem, zbytečnost to vážně není. To že jsme v menšině a lidi mají rádi spíš nové stroje, to je jejich věc a jejich boj. Ale i tak se stále najde dost lidí, co to ocení. Jen třeba nejsou tolik vidět, z moji zkušenosti. A vůbec bych se neorientoval podle nějakých lajků. Jak na tom sejde?No vy mě tu bavíte.Kritériem diskuse je lak na té 771.194 někdy z roku 1993, tedy zhruba 32 let starý lak.
No jistěééé! Tam jich bylo 30letých laků v provozuMožná tak páry a karkule v kopřivách.
Ano. Je přirozené to takto vnímat. Ostatně já sám jsem stejně vnímal mizící páry, zatímco děda to prožíval s lítostí. Ale lepru fakt skinovat nehodlám. To si enjoy sám.
Nejpodstatnější na této blábolině je skutečnost, že vydávat cokoli staršího pod rok 2010, je zde naprostá zbytečnost. Ony tomu napovídají i počty lajků.
Zbyňku, bohužel musím ustoupit. Jsme už v menšině.
Ono pokud chceš dělat mašinu před odstavením, ale jediné fotky co máš, tak jsou až po odstavení, tak pokud nechceš dělat bud omalovánku, nebo patlat X strojů dohromady, nemáš moc na výběr.Dovolím si hodit svůj názor - jednak, ono za tím vzhledem připomínajícím šrot není potřeba chodit tak daleko, třeba taková 742.140 je hezkou ukázkou. Celkově na to mám asi zajímavej pohled, vždy se mi líbila představa vdechnout alespoň virtuálně život mašině, která je na fotkách ve stavu, ve kterým zcela jistě už ve skutečnosti jezdit nebude. Nevím jak to líp popsat, ale vždy se mi to líbilo.
Naopak třeba dělat z mašiny, která je na fotkách zašlá díky delšímu odstavení, její stav před odstavením mě nelákalo nikdy. Nevím proč. Ale přijde mi to ve výsledku fajn, každej jsme jinej, každej máme na věc jinej pohled a díky tomu není vše stejné a stereotypní. Ve výsledku to, že v simulátoru jezdí mašina, která by v realitě v daném stavu nejela mi přijde jako nejmenší problém, naopak mi to přijde jako lehce "vzrušující" ji vdechnout život v takovém stavu.
To já vůbec nezpochybňuju. Jak říkám, každej jsme jinej a každej na k tomu máme svůj přístup - já osobně bych zkrátka raději udělal mašinu v takovým stavu, jak je nafocená, ale to, že ty bys z toho udělal její podobu v provozním stavu rozhodně nijak "horší" nebo méněcenný není.Ono pokud chceš dělat mašinu před odstavením, ale jediné fotky co máš, tak jsou až po odstavení, tak pokud nechceš dělat bud omalovánku, nebo patlat X strojů dohromady, nemáš moc na výběr.
Samozřejmě je to nejjednodušší cesta, ale když máš srdce v době před 35 lety, tak tady už cesty není. Jen fejky, či úpravy dnešních retrovek, či dostupných fotek.To já vůbec nezpochybňuju. Jak říkám, každej jsme jinej a každej na k tomu máme svůj přístup - já osobně bych zkrátka raději udělal mašinu v takovým stavu, jak je nafocená, ....

Tady můžu složit se svou sadou retro textur do BP, které ji vzhledově posunou do 80. let, samozřejmě s kompromisy typu peronizované stanice, rychlostníky atd. Dan mě o ně asi před rokem žádal, možná je dal někde ke staženi k dobovým aktivitám.BP a 321 už ale omládly a úseků není mnoho, které by tomu daly tu reál patinu. Na BP se jich pár stále najde a tam to s tou 150kou krásně ....