CZSK verze 1.5

V nové aktualizaci je zanesen kód, který umožňuje kompatibilitu mezi spřáhly. Nyní 30 i 80cm jsou OR CZ/SK podporovány.
Nemusíte už žádná spřáhla přepisovat.

Ještě se vrátím k příspěvku č. 410 na předchozí stránce. Po té aktualizaci jsou ty čočky z potřebných souborů nějak větší v OR CZ/SK. Dávám sem noční snímek, kde je to dobře vidět. A jsou větší i přes den. Hlavně na trpaslících je to vidět. Ještě než jsem si přečetl, že jste to zaktualizovali, otevřel jsem trať a myslel jsem, že mě klepne. Říkal jsem si, co s tím zase udělali. Pak jsem to zjistil v tom oznámení. Mě se to totiž na aktualizaci neptá, zaktualizuje se to automaticky při otevření OR CZ/SK. Dal jsem si tam tedy jinou čočku a celkem to vypadá dobře (viz odkaz videa). Je to jen u mě?

RunActivity 2021-12-27 21-01-32-679.jpg

Co to je za trať? Trať musí být podporována, aby program správně spočítal velikost čočky.

Do sigcfg.dat se může zapsat jenom síla denní a noční záře. Ale nemusí. Default je daný programem.
Jedná se přímo o trať 310 nebo má jiný název?

Tady svítí světlo v tom vymezení pod stínítkem. Ale mě to leze okolo toho stínítka. To je divné. To okolo je jen záře.

Ahoj, mně to taky tak svítí na 310 a to jsem tam dával soubory k ORCZ?
Ty máš Dane jen příliš vysoké hodnoty záře v sigcfg.dat. To je pozůstatek z minulé verze.
Buď si to oprav ručně na menší hodnoty (default je ORTSDayGlow ( 2.5 ) ORTSNightGlow ( 5 )) nebo počkej až se objeví aktualizovaný balík "Potřebné textury do tratě" na webu. Pak si to jen překopíruješ a tím přepíšeš.

Poočkám, tak a zatím test pod poslední verzí. Takže ano, v úvraťové stanici otevře vlak dveře na opačné straně, mám zatrženou 1. nikoliv 2. dstanici stejného jména, při reversu za označením nástupiště, při ce stě zpět jsem zadal schválně 2. tak uvidíme. Ale, když jedu stanicí 2x, uatím jedu směrem tam, tak ORC sčítá počet setujících tam i zlět už při prvním zastavení. Příklad, teď stojím v Opavě východ a čekám na odjezd do Opavy západ, kde mám 15 cestujícíchc a už jich pod F10 vidím 30. Zpět přes ten samá perón jedu až z Bruntálu.

A opět mi M262 byhodil hlášku zásah nadproudové ochrany, což nechápu, jedu furt ztejným způsoběm.

To už bych ten JŘ nedodržel vůbec, ale kokot jsem já, měl jsem zatáhlou lokomotivní brzdu a hodil jsem 2 stupeň. :) I když mi bylo napsáno, že v Zátoru se firové takto rozjížděli do kopce. 2. stupeň a povolit loko brzdu.

Pěkně OR zamotáváš digitální hlavu.
Ani ne, on to sčítá už předtím, třeba v Háji ve Slezsku, takže prostě když jedeš stanicí 2x kolem stejného perónu, cečte počet lidí. Uvidím až se v aktivitě budu vracet.

Zdravím,
dneska jsem měl chvíli čas si vyzkoušet nějaké novinky ze světa CZSK verze OR a to konkrétně záři návěstidel.
Zaktualizoval jsem si OR, stáhl si balík potřebných textur do tratě a složku Openrails s konfigurací návěstidel pro trať 321 si přetáhl do složky Routes. Po načtení OR se návěstidla chovala velice nekorektně (viz obrázek 1).
Tak jsem si udělal zálohu starého souboru sigsfg.dat a přepsal novým. V tu chvíli začaly návěstidla krásně svítit, naprostá spokojenost a chválím skvěle odvedenou práci. :)
Jenže potom jsem si chtěl upravit v AE Editoru trasu a editor mi slítl s chybou (viz obrázek 2).
Je nějaká možnost mít ve složce s tratí nový konfigurační soubor pro návěstidla, který bude kompatibilní i s AE editorem nebo musím při každé jízdě a spuštění editoru soubory mezi sebou měnit?
Díky za odpověď

Obrázek 1:
Open Rails 2021-12-30 08-21-59.jpg

Obrázek 2:
Výstřižek.JPG

Ale ten nesmíš mít přímo v trati, ale ve složce Openrails v trati.
Ano, to jsem pochopil, jenže když mám v trati originální sigcfg.dat a ve složce Openrails upravený sigcfg.dat, tak mi to dělá bordel s návěstidly, jako je na prvním obrázku - zřejmě se mezi sebou hádají.
Když smažu ze složky Routes starý sigcfg.dat a ponechám jen ten nový ve složce OpenRails, tak nespustím editor.

Já jsem dnes ráno otevřel trať 183 v OR CZ/SK a měl jsem tam ty nové čočky ve světlech návěstidel, aniž bych někde něco přepisoval. V klasickém OR zůstaly stejné jako v původním MSTS.

Back
Nahoře