Aktivity TOMMY66

Fíha tak to jste mě potěšil :lol: . Nicméně právě jsem si vzpoměl na jeden malý nedostatek v aktivitě MN xxx břaclav - brno. Jde o osobní vlak, který má odjíždět přede mnou z břeclavi. zastaví u odjezdového návěstidla a ne se hnout. Proto jsem cuknul z5 a bylo to OK (ještě podotknu že je to v době kdy stojím s laminátkou na vozech a jsem pohotov k odjezdu)

Naposled editoval moderátor:
Hm,vím přesně co máš na mysli.Tak další komu ten osobák neprojel. Jestli někdy budu aktivitu opravovat tak tam přidám časový bod ve chvíli kdy se ten osobák rozjíždí aby hráč cuknul zpět přesně jak jsi to udělal ty.

Tommy66 napsal:
Hm,vím přesně co máš na mysli.Tak další komu ten osobák neprojel. Jestli někdy budu aktivitu opravovat tak tam přidám časový bod ve chvíli kdy se ten osobák rozjíždí aby hráč cuknul zpět přesně jak jsi to udělal ty.

Proč to mě a ostatním neprojelo bude asi tím, že po připojení vozů a hlášce výpravčího, že postaví až projede osobák popotáhli, nebo pomalu jeli až ke klacku. Tím se postavila cesta a bylo hotovo. Potom nezbývá než jen cuknout vzad. To bude ta chyba.

Hezký den, tak aktivitu Mn 82084 jsem dneska dohrál. :D Fakt nevím, čím to s tou výhybkou mohlo být. Rovnou z netu jsem to rozbalil do hry (předtím jsem to prvně stáhnul a pak rozbalil, tak že by někde tam byla chybka?) a vše šlapalo až do konce aktivity bez problémů. Osobák mě předjel v pohodě, i když jsem potahoval k návěstidlu. Super aktivatka, jsem rád, že jsem ji nakonec rozchodil i u mě na poči. :D S pozdravem Dan.

nebulus napsal:
K realite by ešte prispelo keby predná z dvojice 230 na príprahu išla na predný zberač, takisto sa jazdí na predný keď sa vezie súprava naložená automobilmy.
No nevím jak u Vás,ale u nás jezdí dvojičky 230/240 na oba zadní nebo oba přední.V případě autovozů,cisteren apod. je přední samozřejmostí,ale nebývá vždy pravidlem.
Samozřejmě,že se najdou i výjimky jak říkáš ty.
Suma sumárum,máš pravdu,ale z větší části je aktivita blíže k reálu.:wink:

Tak jsem dneska dokončil 3,5 hodinovou aktivitu na Luhačovicích.Mělo by vše fungovat a aktivitu jsem odeslal k otestování. Pokud se vrátí zpět bez připomínek půjde opět ke Kankovi na vydání.
A abych nezatuhnul začínám tvořit další ve spolupráci se Šnekem na jeho trati 183.Opět to bude manipulák z Železné Rudy do Klatov kde vozy předáte,změníte mašinu a jako PN pojedete dál do Plzně.

poison napsal:
nebulus napsal:
K realite by ešte prispelo keby predná z dvojice 230 na príprahu išla na predný zberač, takisto sa jazdí na predný keď sa vezie súprava naložená automobilmy.
No nevím jak u Vás,ale u nás jezdí dvojičky 230/240 na oba zadní nebo oba přední.V případě autovozů,cisteren apod. je přední samozřejmostí,ale nebývá vždy pravidlem.
Samozřejmě,že se najdou i výjimky jak říkáš ty.
Suma sumárum,máš pravdu,ale z větší části je aktivita blíže k reálu.:wink:
Dvojičky 230 nebo 240 jsou propojeny kabelem a ovládá je jen jeden strojvedoucí.Funkce sběračů je stejná jako u jedné mašiny.

Šnek: To u nás som laminátky spojené na kábel asi nikdy nevidel. Častejší je skôr prípad že obsadená a činná je iba predná, tá ide na predný zberač ( kvôly zamedzeniu poškodenia skiel "príprahu" ). A zadná ide na studeno, čiže zberače sú dole.

nebulus: To bola novinka (C) PJ Brno - Majlont ... tie skablovane laminy snad ani nejde rozpojit ... resp. po rozpojeni su nepouzitelne ...

Dnes jsem jel tu novou aktivitu Mn 81020. Jsem teprve v Bojkovicích ,ale překvapilo mě jak se tam jezdí na vlečku. Panečku to by bylo maléru kdyby se ve skutečnosti jezdilo jako tam ,přes zavřený vrata. Nešlo by nějak udělat aby ty vrata na vlečku byla otevřena?

Tak to by asi musel vyřešit tvůrce trati.Já jenom projedu trať-zkouknu kde je možnost udělat posun a pak to použiju.Pokud by tam byly zavřený vrata tak je určitě mašinou rozrážet nebudu :P

Matýsek napsal:
Nešlo by nějak udělat aby ty vrata na vlečku byla otevřena?
Mělo by to jít - udělat vrata jako animovaný objekt, který bude závislý na pohybu lokomotivy.

No jo,ale to není informace pro mne,ale pro tvůrce tratí. A upřímně: málokdo z aktivitářů to využije,a tak pochybuji že někdo ze stavitelů bude bazírovat na takovém detailu.Vždyť 99% procent aktivit je zpracováno tak že kolem těch animovaných vrat prosvištíš 140 km/h. Takže je ani neuvidíš.

Animovaná vrata vzávislosti na jízdě lokomotivy jsou dělána jako přejezdy ( tedy na úplně stejném principu s tím,že před příjezdem soupravy se nespustí závory, ale otevřou vrata.....).

Takže by bylo potřeba upravit model a dát jej do trati.

Tak jsem se zase po menší dovolené dostal domů že si zajedu aktivitu Mn 81020 na Luhačovický... Instalace proběhla v pořádku, ale problém nastal, když jsem dojel do Újezdce u Luhačovic. odvezu vozy se dřevem, popotáhnu ke klacku, ale osobák neodjede, zůstane stát na stůj a místo toho se postaví nejdřív mě. zkoušel jsem cuknout z5, ale to nepomohlo. tak jse mzkusil load. a projel jsem to znovu a zase ta samá chyba. Nerad mám připomínky, protože vím, že tvořit cokoli do MSTS je náročné, přesto sem toto oběvil.

Čouda napsal:
Tak jsem se zase po menší dovolené dostal domů že si zajedu aktivitu Mn 81020 na Luhačovický... Instalace proběhla v pořádku, ale problém nastal, když jsem dojel do Újezdce u Luhačovic. odvezu vozy se dřevem, popotáhnu ke klacku, ale osobák neodjede, zůstane stát na stůj a místo toho se postaví nejdřív mě. zkoušel jsem cuknout z5, ale to nepomohlo. tak jse mzkusil load. a projel jsem to znovu a zase ta samá chyba. Nerad mám připomínky, protože vím, že tvořit cokoli do MSTS je náročné, přesto sem toto oběvil.
Mě se to stalo taky ,ale když mi posunovač řekl abych jel tak jsem jel a posun jsem normálně ukončil.

Čouda a Matýsek: A sakra. Ano, toto je (snad) jediná problémová situace, kterou jsme s Tommym před vydáním řešili. Mně se to stalo při prvních testech také. Bylo to způsobeno tím, že jsem vozy odstavil brzo (posunoval jsem rychle) a mašina si po zastavení zabrala cestu na zhlaví - osobák měl na stůj. Tommy a další testující posunovali volněji a cestu pro mašinu jim bloknul servis 2. Ve verzi, která je nyní k dispozici, je nasazení servisu posunuto o pár sekund dříve - zde už vykřížení proběhlo i mně správně. Zde je problém sladit to tak, aby vše fungovalo jak má. Každopádně i tato komplikace by neměla bránit úspěšnému dojetí aktivity. Kdo by se chtěl 100% správně vykřížit, nechť zkusí posunovat trochu volněji...

Back
Nahoře