Aktivity TOMMY66

Dopadol som rovnako, čmeliak mením za 750 363 s vyladeným engom. Ale je tam toho, nič to nemení na veci, že Tomyho manipuláky sú výborné.

Robo napsal:
Dopadol som rovnako, čmeliak mením za 750 363 s vyladeným engom. Ale je tam toho, nič to nemení na veci, že Tomyho manipuláky sú výborné.
Já jsem jel se 770.002, u které jsem použil vyladěný eng verze 1.2, přece jen, muzeum neberu (zvuky, světla, tr. charakteristika, atd..) V kopci jsem jel většinou pod 20 km/h na plný výkon a pod 18 km/h to začalo klouzat. Kontrolní bod mě tím pádem vyhodil :(
Jinak ten osobní vlak, na který se čeká na začátku mise se mi zjevil metr od čumáku, když jsem se rozjížděl do stanice. To bylo těsně

no ale jak píše Robo, Tomyho manipuláky jsou opravdu skvělé.

753 sa držala statočnejšie, ako čmeliak, ale sklon a váha vlaku boli v presile. :lol: .Neostáva nič iné, ako si za Daa-k hodiť postrk. Je to vždy lepšie ako prekopávať časy. :)

Dobře,klidně si za to dej postrk.Sice to nechápu protože stejný "čmelák" nemůže mít různé engy,ale pokud ti to pomůže,dělej co chceš.Jenom pozor při najíždění.Ten Daak je těsně před klackem a když za něj pověsíš postrk a popostrčíš moc tak jsi projel stůj!

To Jacek:To je právě ten problém že já vyladím časy jízdy i traficcu na svojí verzi mašiny kterou použiju.Pokud si změníš mašinu a tím pádem i eng,tak se nikdy nemůžeme dostat na stejnou úroveň.Jak jsem psal,se slovenským strojem jsem to taky nevyjel.Ale když jsem si v jeho originálním engu změnil výkon na hodnotu která tam má být byl jsem na Špičáku ještě skoro o 2 minuty dřív proti svým nastaveným časům.Takže vše je o tom že experimentovat na nastavené aktivitě s jinými stroji,které se sice hráči víc líbí,ale mají jinak nastavené hodnoty nemůže dopadnout dobře.S tím souvisí i zjevení trafficu těsně před tebou.V té době jsi již měl být za zatáčkou a tudíž ho nevidět.To buď rád že to dopadlo takhle.Jinak má kousek trasy shodný s tebou a pokud by jsi tam byl o 5 sekund později tak BUM.

Zdravím, tak jsem dneska dojel aktivitu Mn 88341 a můžu jen říc, že jsem si opět zajel nádhernou aktivitku s manipulákem a už se těším na pokračování z Klatov. :D S tím čmelákem jsem žádný problém neměl, spíš jsem byl rád, že jsem protáhnul i jinou lokomotivu, která se tak často v aktivitách jako řízený vlak hráčem neobjevuje. S pozdravem Dan. :D

Děkuji za kladné hodnocení.pokud jsi první část projel bez problémů tak v pokračování už nemůžeš na nic problematického narazit
Ale jsem rád za tento názor,tím pádem vím že všichni kteří se na aktivitě podílely odvedly dobrou práci.

Naposled editoval moderátor:
Robo napsal:
Dan J. napsal:
... S tím čmelákem jsem žádný problém neměl

Keď povieš A, povedz aj B - "nemal som vyladený eng". :lol:

Aktivita byla testována s engem 770022, který obsahuje následující commenty:
Kód:
comment( Russian Diesel-Electric Passenger locomotive )
comment( http://www.trainsim.ru/ )
comment( Ppoollll - verze 0.1 )
Comment( nastaveni sprahel upravil Semora )

Je to tedy ten nejaktuálnější eng, který by měly mít všichni ve složce cd_770 (v této podobě ho stáhnete i ze msts.sinus.cz). Sice není úplně vyladěn (na rozdíl od zmiňovaného zssk_770073.eng), ale zajisté ho má v TS drtivá většina uživatelů. A těm by aktivta měla fungovat bez problémů. Většina uživatelů si totiž asi počká na "oficiální" zveřejnění update engu 770 v nekteré z aktualizací.

Takže pokud jsi problém vyřešil a aktivita je hratelná napiš svůj názor na zbytek.Já čekám na reakce těch kteří jedou.Cítíš se jako fíra?Nebo si myslíš že například hlášky jsou mimo?Já potřebuji pro další podobnou tvorbu názory okolo.
Tady bych chtěl vyjádřit svůj dík Šnekovi který se snažil přiblížit situace reálu.

Komu si to adresoval ?

Podstatné je to, že som s vlakovým 770 a postrkovou 750 došiel, síce to boli sekundy, kedy som mohol skončiť, ale stihol som.

Takže i já si přihodim svou troškou do mlýna a přidám pár postřehů..

1.Mn88341..žádný technický problém, jel jsem jí na binu 1.7.071320. S čmelákem jsem ono stoupání ze ŽR vyjel rychlostí kolem 20 km/h, "na plnej knedlík", kolem 18 km/h to začalo klouzat, tak jsem pískoval, sice to asi neni to pravý, ale vyjel jsem to :eek:

2.Pn68953..tady to bylo horší s binem, 1.7.071320, po chvilce bez varování pád do woken, tak jsem inst. starší verzi, taktéž pády, nakonec to bez pádu jelo na binu 1.6.122319..nevim čim to, ale je to tak. Hezký moment v aktivitě bylo najetí a připojení postrku.

Tolik ve stručnosti, jinak obě aktivity jsou skvěle vyladěné, hlášky sedí všude, je vidět že autor ví přesně co a jak udělat aby aktivity běžely podle jeho představ. Vynikající práce, smekám klobouk a přeji mnoho úspěchů a spokojených "fírů" při hraní aktivit od Tommyho66 :wink:

Naposled editoval moderátor:
mn88341

Aktivitu jsem jel s aktuálním engem na který byla udělána, tedy který je součástí trainsetu 3. Použil jsem pouze Jackovy zvuky. Jiné úpravy jsem nedělal a bez problémů jsem na Špičák vyjel. I bez pískování mi rychlost neklesla pod 20 km/hod. Pouze to chce opatrně a s trochou cviku jsem se nedostal do prokluzu. Jak to začne klouzat, tak je to v háji.
Přesto v hodnocení budu přísný a nekompromisní.
Při odjezdu ze ŽR jsem čekal dle zprávy na příjezd os7542. Dostal jsem zprávu, že přijel, ale žádný jsem neviděl. Asi to měl být kanadský žertík - možná se jednalo o nějakého ducha.
Další výhradu mám k Janovicím. Pouštím náklad a mám čekat na odhlášku z Klatov. Překvapení - žádnou jsem nedostal. Asi taky kanadský žertík - třeba výpravčí usnůl a já jsem měl usnout taky. A spali a spali...
No nic počkal jsem až budu mít postaveno a jedu. Najednou při rychlosti 63 km/hod konec. Co to má znamenat? Vždyť mám povolenou v max 70. Tak zapínám potupně traťový monitor a ejhle ona je tam 60. Třetí kanadský žertík.
Jinak ať jsem se snažil sebevíc další vajíčko jsem neobjevil.
Samozřejmě se nejedná o žádné zásadní chyby. Při takhle náročné misi se nějaké mouchy najdou.
Aktivita je absolutní špička. Zejména bych chtěl vyzdvihnout skvěle zpracovanou komunikaci. Alespoň já jsem si jako fíra připadal. Nemám co dodat. Jdu na pokračování.

K prvnímu kanadskému žertíku,nevím proč se v Ž Rudě neobjevil 7542,protože tam nadefinován normálně je.
K druhému kanadskému žertíku,nevím proč by fíra měl dostat hlášku o odhlášce za manipulákem od Kdyně.To je věc výpravčích mezi sebou,do toho nemá strojvedoucí co zasahovat musí čekat,až se mu postaví návěstidlo.
K třetímu kanadskému žertíku se musí vyjádřit Tommy,protože je pravda,že podle SJŘ tam má Mn v úseku Janovice-Klatovy 70km/h.

První kanadský žertík-zřejmě jsi byl ve chvíli kdy je nastaveno jeho "zjevení" ještě na jeho trase.Tím pádem proti mně a mým testerům zatraceně pomalý.A to jsem byl nařčen že tam je příliš velká prodleva.Viz kousek dřív připomínka že se mu zjevil těsně před čumákem.Ale bylo to uděláno tak že aspoň můžeš pokračovat v aktivitě.
Druhý kanadský žertík-pokud si to dobře vybavuji tak jsem to udělal tak že je tam jediná hláška výpravčího a v té je řečeno že po odhlášce bude postaveno a máš jet.
Třetí kanadský žertík-to jediné beru,měl jsem tam problémy že občas ( nevím proč ) se nezměnila maximální rychlost a tebe to vyhodí.Máš pravdu.Jediné co k tomu můžu dodat že naštěstí to nemá vliv na konec aktivity protože když dodržíš 60 tak aktivitu dojedeš ( nejsou další časové časové body )
Ale jsem rád že se ozval další člověk který aktivitu dojel a podělil se o svůj názor.Děkuji.A doufám že s podobným hodnocením se přihlásíš i po následujícím PN

Tommy66 napsal:
První kanadský žertík-zřejmě jsi byl ve chvíli kdy je nastaveno jeho "zjevení" ještě na jeho trase.Tím pádem proti mně a mým testerům zatraceně pomalý.A to jsem byl nařčen že tam je příliš velká prodleva.Viz kousek dřív připomínka že se mu zjevil těsně před čumákem.Ale bylo to uděláno tak že aspoň můžeš pokračovat v aktivitě.
Ta doba je tak akorát. Při prvním pokusu jsem zabrzdil brzo, než to povolilo, než jsem popojel, atd. zjevil se před tím čumákem. Při dalších pokusech už se zjevil, když jsem byl s mašinou za obloukem a všechno krásně vyšlo.
Ale jinak jízdní dobu na ten Špičák nezvládám ani s postrkem 753 :cry: I když tam jsou jen sekundy. Jen kontrolní otázka, protože používám vozy (stejné samozřejmě) z train-sim.cz - mají být všechny vozy ložené dřevem?
No ale aspoň jsem zas projel čmeláka a brzo bude aktualizace jeho zvuků.

Jacku pokud máš eng z originálního trainsetu BP tak není možné že to nestihneš!Na ten je to stavěné a je tam 1 minutu nastavená rezerva.

Tommy66 napsal:
Jacku pokud máš eng z originálního trainsetu BP tak není možné že to nestihneš!Na ten je to stavěné a je tam 1 minutu nastavená rezerva.
Nevím, asi bude chyba někde u mě, zkoušel jsem i to, nepomohlo ani zvětšení výkonu a tažné síly. Bin mám nejnovější.

Je nutné pri nákladných a posunových aktivitách vytvárať takú časovú náročnosť? Nebolo by lepšie dať trochu váčšiu rezervu a nechať rýchlejšieho hráča chvíľku počkať pred návestidlom, alebo pred povolením k ďalšiemu posunu? A čo som mal možnosť odviezť sa na motorových mašinách, tak rôzny majstri tvrdili že najvyšší jazdný stupeň sa vlastne ani nepoužíva z dôvodu spotreby, opotrebenia a aj technického stavu :( .

Back
Nahoře