Aktivity TOMMY66

Re: železný dědek

Pavel Škrdla napsal:
zdravím, chtěl jsem se zeptat na soubor cd_servis_stuj2.con, který je v téhle aktivitě, kde ho sehnat, díky
Tento paňáca je k nalezení v aktualizaci 4 trainsetu BP, proto není uveden jako vozidlo mimi TS BP.

Prosím ty kteří si moje aktivity projedou: ozvěte se mi třeba na SZ jak jste to projely.Jestli byly problémy nebo ne,případně některé návrhy.Podpoří to v další práci.Podle Kankových stránek to do teď stáhlo asi 70 lidí.A já vím houby jestli se jim to líbilo nebo ne!Myslím si že víc aktivitářů by přivítalo reakce veřejnosti.

K tomu ještě nástin další práce.
První část MN na ZSR 150 mám už skoro hotovou,ale vidím to na takové další 2 až 3 pokračování.K tomu jsem získal potřebné informace k trati Čáslav-Třemošnice a budu tam pokračovat

železný dšdek> servis_stůj

díky za link s tím servisem, projel jsem první část železnýho dědka a je to paráda, všem vřele doporučuji víc v SZ

Zdravím všechny přátele mých aktivit
Dlouho jsem o sobě nedal vědět,ale - nezahálel jsem. Odmítám názor člověka který se vyjádřil že "aktivita se dá v pohodě udělat za hodinu". Jestli s ním někdo souhlasí nemá na mých stránkách co dělat. Moje aktivity nejsou tohoto druhu. Ale to je trochu bokem.
Právě vám Kank nabízí aktivitu z trati Čáslav-Třemošnice kde bych chtěl upozornit že je provedena (aspoň na 99 % dle reality )která na této trati skutečně funguje. K ní chystám ještě podobné pokračování. K tomu mám hotovu aktivitu na trati Vysočina 1960 kde jsem si vymyslel nákladní vlak,ale snad se nebudete nudit. Aktivita je právě u testerů a předpokládám že po Novém roce by mohla být zveřejněna.
A další počin obsahuje aktivitu MN na trati ZSR 150. Dlouho se čekalo na mašinu pro kterou byla celá aktivity stavěná - ZSR 753.220. Tento skin je již k dispozici a tím budou v brzké době k nabídce opět u Kanka i části aktivity MN s tímto strojem.Aktivita celkově bude mít asi 4, možná dle potřeby i 5 dílů,ale první 2 části jsou již hotovy a budou vydány. Jejich momentální délka je asi 5 hodin.
K tomu bych chtěl podotknout že nemám megalomanské sklony a vzhledem k častému křížení jízdních tras se aktivita prostě nedá postavit na jeden zátah bez problémů.Možná to jiný tvůrce umí,ale já ne!
Je to řešení v rukou těch kteří si chtějí zajezdit dle reálu.

Aktivita Mn 95061

Stiahol som si túto aktivitu dúfajúc, že si dobre zajazdím s manipulákom. Začal som posunovať, všetko bolo v poriadku až do stanice Skovice. Kým doteraz som mal času dosť, tu sa situácia radikálne zmenila. V čase 9:20:20 sa v tejto stanici začína posun do stanice Vrdy - Bučice, kde musí byť posun ukončený do 9:28. Tu je predpísaná rýchlosť posunu 30 km/h a v niektorých úsekoch 10 km/h. Išiel som podľa predpisov, ale ešte som nebol ani v stanici a už ma vyhodilo, že som nedodržal časový plán. Tak som začal znovu a postupne som zvyšoval rýchlosť posunu, nerešpektoval som max. povolenú rýchlosť až som sa dopracoval k rýchlosti posunu cca 90 km/h. To už bol asi desiaty pokus. Avšak ani to nestačilo. Opäť ma vyhodilo v stanici Vrdy - Bučice s tým, že som nedodržal časový plán.
Podarilo sa vôbec niekomu vykonať tento posun zo stanice Skovice do Vrdy - Bučice? Myslím si, že pri takto nastavenom časovom pláne sa tento posun nedá stihnúť. Alebo robím chybu niekde ja?

Fíha tak to je ranec. Projel jsem to já + 2 testeři a nikdo z nich neměl problémy a to samozřejmě dodržujeme předepsané rychlosti, jinak by to nemělo cenu. Takže prosím ostatní - pokud někdo z vás narazil na podobný problém ozvěte se mi.

Jediné co mně ještě napadlo je toto : všechny hlášky o nedodržení času jsou vázány na zastavení na předepsaném bodě.Tedy zjednodušeně - jestliže jsi nezastavil na předepsaném bodě a neobjevila se hláška ( například : jdu zkontrolovat vozy,počkej až se ozvu ) která časový bod ruší, dojde k ukončení protože aktivita je dále nehratelná. Já chápu že je to nepříjemné ale jinak nelze řešit následné úkoly. K tomuto případu může dojít i tím že například nezměníš dle pokynů kabinu a tímto se hláška neaktivuje. Prosím zkus to znovu a dodržuj předepsané pokyny.

Ještě přímo k citovanému místu.
Postup by měl být následovný : popojedeš na začátku posunu za stanici. Objeví se hláška o tom že máš přejít na druhé stanoviště a vozy tlačit na 3 kolej ve Skovicích a zastavit až budeš celý na koleji. Po zastavení se ti objeví hláška kdy se hlásíš do Čáslavi o ukončení posunu. Dále následuji hlášky o povolení sunout na Vrdy atd. Ale důležité je že hláška že jsi posun ukončil ( tedy zastavení na přesném místě ) deaktivuje časový bod ve Skovicích !!! Tam asi došlo k oné chybě.

Aktivita Mn 95061

Tak už som prišiel na to, kde som robil chybu. Problém bol v nesprávnom zastavení v stanici Skovice. Potom to už všetko išlo tak ako má.
Toto je ten typ aktivity, ktorý si vždy rád zajazdím, žiadna jazda z A do B.
Jediná vec čo sa mi tam nepáči je dlhé čakanie na posunovača. Viem, že si to chcel urobiť podľa reálu, ale čas pri monitore keď nerobíš nič a len pozeráš na obrazovku kde sa nič nedeje ubieha pomaly. Ale ináč super.

Naposled editoval moderátor:
Jsem rád že se problém vyřešil a povedlo se ti aktivitu úspěšně dokončit.
S tím časem je to těžké.Je to takový nějaký kompromis - každý je jinak rychlý a pokud potřebuješ sladit časy do nějakého řádu stane se že někdo bohužel stojí a čeká dlouho a jiný se potýká s tím že nestíhá.Na to si bude muset ten kdo chce jezdit moje aktivity zvyknout.

Souhlasím s Tommym66 reaál je reál a k tomu, takovéto čekání patří. Vždyť v oběhu souprav přijede lokomotiva s fírou do cílové stanice A a další výkon má třeba až za dvě hodiny. Pokud se chceme co nejvíce přiblížit realitě tak i na takovéto situace musíme být připraveni.

no teda nevím jak Vás ale mě dvouhodinový čekání vomrzí. to teda reál nereál jsem proti.

Čouda napsal:
no teda nevím jak Vás ale mě dvouhodinový čekání vomrzí. to teda reál nereál jsem proti.
No není to zase až tak dávno, co jistá aktivita s odvoláním na reál začínala cca 17 minutami čekání na odjezd, zpestřenými módní přehlídkou trafficu.:lol:

tp_MN_95061

Ahojte, mám při hraní této aktivity takový problém...při posunu na vlečce Prefy, kdy odstavím prázdné "Sammpy" a zajedu pro naložené "Sammpy", vytáhnu je k přejezdu a mám je zatlačit na kolej vedle odstavených prázdných "Sammpů", se mi při sunutí "slejou" nárazníky. Pokud je táhnu za sebou, je vše v pohodě, nárazníky jsou "talíř na talíř", ale jakmile je začnu tlačit, tak se celé nárazníky překryjí a už tak zůstanou, potom už nemůžu odpojit naložené "Sammpy", čímž se pro mě stává aktivita nehratelnou. Do nastavení wagů i engu 742.156 jsem se nehrabal, spřáhla mám na 30cm, bin 1.7.081214. Dokázal by mi někdo poradit co s tím?

Amazon: ...hlavně že jsem napsal do burzy toto: Pozn: Pozorně si přečtěte podrobnosti na stránce s downloadem!...kde se píše: Pokud by se při hře objevil problém s odpojením vozů, zkuste je odpojit z "druhého" stanoviště.

Čím to je mi ale také vrtá hlavou, zatím jsem neměl čas se v tom pohrabat. Sammp s mostní konstrukcí má nadefinovánu stejnou délku (a tak je to správně) jako Sammp prázdný, u kterého bylo vše v pořádku...

Jenom bych rád upozornil že se stejným problémem odpojení vozů jsem se setkal na právě uvedené aktivitě pro trať Vysočina 1960 kde se mi nedařilo odpojit vozy na vlečce elektrárny a problém opět vyřešila až změna stanoviště. Takže jestli se to někomu stane víte co máte dělat. :lol:

Tak se opět hlásím, provedl jsem změnu stanoviště a odpojit už to šlo, teď jsem dojel do cíle a všechny předepsané úkoly jsem splnil Perfektní aktivita, ostatně jako všechny aktivity od Tommyho66.... :salut:

Mám takový problém. Jedu aktivitu MN83471 1. A hned při prvním úkolu jak mám napojit vagony mám problém. Najedu na ně, připojím, přední na přední kabinu a po chvilce vlak vykolejil.

Tady naprosto nevím kde mohlo dojít k chybě. Navrhnu pokus : zkus na zhlaví na výtažné nezměnit stanoviště a na vozy nacouvej. Ovšem jestli se to stane ještě později v aktivitě tak by to mohl být dost problém.

Tommy66 napsal:
Tady naprosto nevím kde mohlo dojít k chybě. Navrhnu pokus : zkus na zhlaví na výtažné nezměnit stanoviště a na vozy nacouvej. Ovšem jestli se to stane ještě později v aktivitě tak by to mohl být dost problém.
Tohle pomohlo. Uwidím poozději jestli to bude dělat.

151-tka napsal:
Tommy66 napsal:
Tohle pomohlo. Uwidím poozději jestli to bude dělat.
Jestli mají ty vozidla v engu dvě stejná spřáhla, tak zkus jedno spřáhlo vymazat, jestli se chování změní. Pokud je v engu jen jedno, zkus přidat druhé. Já normálně druhé mažu jako nadbytečné.

Back
Nahoře