CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
2.) Když mám 754 na přípřeži za vlakovou 754, chová se vlaková jako postrk, nebo ji lze převést do režimu vícečlenného řízení "kabelem"? Zkusil bych vyjet nějaký pořádný rychlík s řazením 2x754 jak se to dělávalo.
Nechci vypadat jako rejpal, ale nedá mě to:
Vlakovou soupravu (když se nebudeme bavit o jednotkách a řídících vozech) tvoří vždy hnací vozidlo a přivěšené vagóny. Když potřebuji přípřež, připřáhnu další hnací vozidlo dopředu, soupravu kvůli tomu nerozpojuji. Proto je přípřež zcela vpředu. Dalším způsobem dopomoci vlakové soupravě je tlačit ji zezadu dalším hnacím vozidlem - postrkem. Ten může být zavěšený i nezavěšený. A protože přípřež i postrk má vyvíjet tažnou sílu jen tam, kde je to potřeba, zákonitě musí být obsazené obsluhou a vícečlenné řízení se při přípřeži a postrku neuplatňuje (hnací vozidla musí vyvíjet tažnou sílu nezávisle - podle potřeby). Obecně vzato, přípřež vpředu a postrk vzadu jsou myšleny jako výpomoc na určitý úsek projížděné trati.
Potom je tu vlak vedený spřaženými hnacími vozidly. Zde se musí jednat o stejný typ HV navíc vybavených mnohočlenným řízením. Ty potom jezdí dvojitým výkonem řízeným z jednoho místa a od začátku až do cíle své cesty. Konec přednášky.

2.) Když mám 754 na přípřeži za vlakovou 754, chová se vlaková jako postrk, nebo ji lze převést do režimu vícečlenného řízení "kabelem"? Zkusil bych vyjet nějaký pořádný rychlík s řazením 2x754 jak se to dělávalo.
Mrkni tady na to. Zkoušel jsem, jestli vyjedu devatenáctipromilové stoupání z Domažlic na Českou Kubici. Mám tam dvě mašiny laděné pro OR: CZ/SK 754.074 a 754.059, obě navěšené na Orient~Expressu. Tj. 17 vozů (13xCIWL+4xPullman), váha kolem 1500 tun. Koukal jsem na tabulku F9 a je tam spojení kabelem. Rozjížděl jsem se od vjezdového návěstidla do Domažlic.

Ale jiná a podstatnější věc, po poslední aktualizaci, jen malink štrnknu do loko brzdy a mám tam 60%, předtím OK. Tohle je nanic, při posunech potřebuji větší prostor s manipulací brzdy.
Zkusil bych změnit hodnotu v engu, je to ale dočasná oprava, protože pak to může zlobit v další aktualizaci

A mám další chybu, která mi totálně znemožnila používat vlaky s dvojsilovým pohonem. Ve verzi 1.7.159, když mám k vlaku s Esem, Peršanem, nebo Princeznou připojené Brejlovce nebo Bangli z Diesel packu, přejdu do Brejlovce (Bangle), abych jim zapnul baterii a u Brejlovce zadní pozičky, potom, co se vrátím do Esa (Peršana, Princezny) a začnu s nahazovací procedurou, nejde mi zvolit směr. Páka se hýbe, ale v F5 menu je u směru furt "N." Když nahodím Eso (Peršana, Princeznu) a pokusím se zvolit směr, předtím, než přejdu do Brejlovce (Bangle), jde to normálně.
Udělal jsem screenshot, který to ukazuje. Byl pořízen poté, co jsem se (v tomto případě) vrátil z Brejlovce do Esa.
Screenshot je z ofiko mapy trati 183, ale zkoušel jsem i jiné mapy, co mám (kromě mapy trati 240, ta je zmodifikovaná a při testech bugů se ji vyhýbám obrovským obloukem) a výsledek byl stejný. Stav kabiny je před začátkem nahazovací procedury.
Důležité detaily:
1. Když Brejlovce (Bangli) odpojím od Esa (Peršana, Princezny), zadat směr pak v Esu (Peršanovi, Princezně) jde, po připojení Brejlovce (Bangle) zpátky se to znovu rozbije. Tudíž to musí mít spojitost s Brejlovcem či Banglí.
2. Když přecházím do Brejlovce po nahození simulace, kabina Brejlovce (Bangle) se zprvu neukáže, pak spadnou FPS a kabina se ukáže. To není chyba, myslím, že to má spojitost s tím, že mám Open Rails uložený na HDD, protože po přechodu na Brejlovce (Bangli) začne HDD "chroupat" a pak teprv se kabina objeví. Spojitost s touto chybou to má v tom, že před přechodem do Brejlovce (Bangle) zadávání směru v Esu (Peršanovi, Princezně) jde a po načtení kabiny a návratu do Esa (Peršana, Princezny) se to rozbije. Tudíž to musí souviset s kabinama.
3. Nejel jsem aktivitu. Byla to volná jízda. Proč nejezdím aktivity? Viz podpis.
4. Specifikace mýho PC: Viz podpis.
5. Dalšími testy jsem zjistil, že v tom nejsou jenom Brejlovci, ale i Bangle.

Pro Icika: Tak tohle je mi teda záhada. Předtím si Esa (Peršani, Princezny) s Brejlovci a Banglemi rozuměli a najednou tohle! Co se asi pokazilo tentokrát? Doufám, že se ti to povede opravit. ;) Do té doby musím vlaky s dvojsilovým pohonem odstavit.
Mělo by to být opravené. Chlape, ani netušíš jak je to vše propletené. Každý zásah dokáže nadělat paseku. Za problémy se můžu omlouvat do nekonečna, ale nic to nezmění. :rolleyes:

Ale jiná a podstatnější věc, po poslední aktualizaci, jen malink štrnknu do loko brzdy a mám tam 60%, předtím OK. Tohle je nanic, při posunech potřebuji větší prostor s manipulací brzdy.
Co to je za eng? S rychlostí brzdy se nic nedělalo.

Hele, on to dĕlá při startu, dokonce i dlouho povoluje, ta lokomotivní, ale kdyż se pár vteřin počká, tak ok. Je to eng kredenců, můj skin u Josefa. Ale není to tregedie. ;-)

Mělo by to být opravené. Chlape, ani netušíš jak je to vše propletené. Každý zásah dokáže nadělat paseku. Za problémy se můžu omlouvat do nekonečna, ale nic to nezmění. :rolleyes:
Jop! U mě všechno v cajku! Teď jsem to testnul a už můžu zadávat směr v elektrice, když je k vlaku připojen diesel. A s tím, že jeden zásah může něco totálně p****t, z toho si nic nedělej. Tenhle neduh existuje už dlouho a kromě Open Rails tímhle neduhem trpí i jiný software. Navíc, každý z nás (včetně mě) moc dobře ví, že Open Rails CZSK je ve vývoji a tyhle problémy se ukázat můžou. Důležité ale, že máš od téhle komunity zpětnou vazbu. Něco se v Open Rails p****e, dáme ti echo a hned to můžeš dát dohromady.
Hele, on to dĕlá při startu, dokonce i dlouho povoluje, ta lokomotivní, ale kdyż se pár vteřin počká, tak ok. Je to eng kredenců, můj skin u Josefa. Ale není to tregedie. ;)
Heleď Dane, nebylo by lepší, kdybys Icikovi poslal přes SZ eng soubor tý Kredence? Třeba by se vám dvou povedlo něco vykoumat a dát to dohromady. Mě to rozhodně neposílej! V eng souborech se moc nevyznám. Vzpomeň si, jak jsem se snažil dosadit si centrální ovládání dveří do Žabáka 452. No to byl boj! Hlavně, že se mi to povedlo.

Heleď Dane, nebylo by lepší, kdybys Icikovi poslal přes SZ eng soubor tý Kredence?
Neboj, on ho má.

Iciku.
Hele, tam je to při startu aktivity, ještě budu dělat na aktivitě, mám neschopenku, tak mám čas a pokud to vychytám natočím video. Dneska jsem testnul závěrečný díla a v cajku. Zítra začnu od 1. dílu, ale nevím kolik stihnu. Bo dorazí Joska Alcapone a máme pokec schůzi. :)

Ahoj.
Tak jsem furt hlásíl Jiříkovi TK, že má na trati DVK před Mochnicí létající objekt cesty a bylo mi sděleno, že on jej nemá, posílal aktualizace a furt tam ta cesta byla. Pak mi napsal už nevím kdo a možná, že je to jen ve vlákně tratě pro OR, že tohle dělá pouze ORCZ. Vůbec nechápu, co to může dělat, ale pěkně mně to tam se.e, úplně to kazí dojem s opravdu nádherně zpracované tratě.

To jsou kecy. OR CZ/SK nic nezobrazuje jinak. Takhle to vypadá v oficiální OR 1.5. Ať se stavitel chytne za nos. Tohle je jeho chyba.

1.jpg

No super. :rolleyes: Aneb jak jedno omylem prohozené slovíčko ("za", místo "před", za což se tedy omlouvám), spustí tuto lavinu. Předchozí text byl s mou jedinou stylistickou chybou za desítky příspěvků, myslím, že taková bilance není tak úplně samozřejmá. A za faktickou neznalost provozu 2x754 se jako mladší generace teda taky omlouvám. Pak bych totiž mohl dostat čočku za spřažená hnací vozidla, nebo sodu za přípřežní HV, pokud by naopak první případ neexistoval. No, příště než něco napíšu, budu to po sobě číst ne jednou, ale 3x. Alespoň už vím, že to teda jezdilo s kabelem. Díky.

No super. :rolleyes: Aneb jak jedno omylem prohozené slovíčko ("za", místo "před", za což se tedy omlouvám), spustí tuto lavinu. Předchozí text byl s mou jedinou stylistickou chybou za desítky příspěvků, myslím, že taková bilance není tak úplně samozřejmá. A za faktickou neznalost provozu 2x754 se jako mladší generace teda taky omlouvám. Pak bych totiž mohl dostat čočku za spřažená hnací vozidla, nebo sodu za přípřežní HV, pokud by naopak první případ neexistoval. No, příště než něco napíšu, budu to po sobě číst ne jednou, ale 3x. Alespoň už vím, že to teda jezdilo s kabelem. Díky.
Jak lavinu? Jedna faktická poznámka.

Představa, že fíra na přípřeži táhne jenom tam kde je potřeba - jinak má kopyta hore a nechá se tlačit "vlakovou" - je přinejmenším úsměvná. ;)
(Už chybí jen návěsti "Začátek práce přípřeže" a "Konec práce přípřeže")
Představa je možná úsměvná, ne už tak realita. Protože je přípřež vpředu, je současně vedoucím hnacím vozidlem. Se vším, co k tomu patří, s výkonem i bez. Ostatně, než polemizovat, stačí se podívat do dé-dvojky.

To jsou kecy. OR CZ/SK nic nezobrazuje jinak.
Mně to bylo divné, že by to CZtko vykreslovalo jinak, ale tím, že stavbě tratí nerozumím, nechal jsem se přesvědčit. Ale jiřík mi to netvrdil, ten mi tvrdí, že on to tam nemá. :) To mi snad i tady na fóru někdo psal, že to dělá jen ORCZ. :) Takže omluva za odbočení a uvedení v omyl.

EDIT:
Tak je to napsáno přímo v hlášení chyb k trati. Proto jsem to přestal s Jiříkem dál řešit, už si vzpomínám. Příspěvek 36 a ty tam hned na to reaguješ, že to z kabiny není vidět, tak jsem to bral, že je to pravda, když jsi se proti neohradil, že to není záležitost ORCZ. :)

Ahoj, tak na jednu věc jsem přeci narazil. Pokud mám doplněk WAV souboru ORCZ, tak se přehraje. Ale teď jsem dal pauzu v místěch kde se přehrává a čel si udělat kafe a když jsem odklikl pokračovat, zvuková stopa už nejela, jako by pokračovalo přehrávání během pauzy, podobně jako tomu bylo v případě topení, kdy při pauzovém stavu vozy topily furt a když jsi odklikl, tam tam bylo 70 stupňů. To se opravilo a teď je stejná situace s přehráváním stop WAV.

Proč mě je vnucován systém 25kV, když mám uloženo na trati pod 3kV, tedy musím neustále přehazovat. Za další, to mě potvrdí třeba Mikulda, ale Vectron je si myslím dobře odhlučněn, tedy řev ptáku je za mě dost markantní a to si myslím platí obecně včetně skřípění. Jednoduché, zavři se do auta a kolik toho hlavně teď v zimě uslyšíš.

zavři se do auta a kolik toho hlavně teď v zimě uslyšíš.
a ty vari v ORku v zime počuješ vtáky? keď spomínaš -->
tedy řev ptáku je za mě dost markantní
píšeš jedno a chceš druhé treba sa rozhodnúť či si mám sadnuť do auta v zime alebo teda v lete keď tie vtáky a okolie je počuť aj v uzavretom aute :)

Keď už nechceš z vonku vo vectrone nič počuť čo takto si stiahnuť hodnotu externých zvukov v Nastavení / Zvuky ???

Proč mě je vnucován systém 25kV, když mám uloženo na trati pod 3kV, tedy musím neustále přehazovat.
Protože se hodnota neukládá a výchozí je 25kW. Máš mít v eng zápis o systému napětí lokomotivy a budeš mít pokoj.
LocomotivePowerVoltage ( 25000V ) nebo LocomotivePowerVoltage ( 3000V ) nebo MultiSystemEngine ( 1 ).

Za další, to mě potvrdí třeba Mikulda, ale Vectron je si myslím dobře odhlučněn, tedy řev ptáku je za mě dost markantní a to si myslím platí obecně včetně skřípění. Jednoduché, zavři se do auta a kolik toho hlavně teď v zimě uslyšíš.
A proč si to neztišíš v menu OR CZ/SK v nabídce Zvuk?

Boha jeho, ano v zimě v OR poslouchám ptáky nebo spíše je mě to nuceno. Beru to tak, že asi nemáš přístup na mašinu, ale auto určitě vlastníš.
Pokud si uložím hru, tak počítám s tím jako ve všech jiných hrách včetně MSTS, že začnu tak jak jsem skončil.
Nic panobožstvu se tedy omlouvám dál vás tu nebudu otravovat.

Back
Nahoře