CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
podľa tej hlášky neviem určiť čo za chybu ale skúsme vylučovaciu metódu.
1. Skús tadiaľ prejsť popod tu sťahovačku vo voľnej jazde.
2. Ak ti to robí v aktivite pozri ktorý traffic vlak ti vtedy začína časovo poprípade je pri tebe niekde po blízku.
Ve volné jízdě je tento úsek OK.
Je to moje aktivita, kterou jsem tvořil před pár lety a někdy na podzim ji jel naposledy. Zkusil jsem odebrat traffic v tom místě a pořád stejné. Netuším, kde by mohla být chyba. Ale i tak díky za pomoc.

Nevím jestli přešteš písmena v HUDu, protože mi pokazil monitor a videa jsem udělal na starém 15ti palcovém motitoru.
Tady je vidět co se děje při přestupu do LC. Eso je 363117 z balíku u @Dodo tudíž laděné. Po připojení přijdu o tlak v hlavním vzduchojemu, protože LC má otevřené kohouty u průběžného potrubí. Promiň měl jsem špatně přepnutý HUD. Zavřu je a jdu do LC. Odpojím se a přejdu na opačné stanovište a zpět, aby bylo vidět, že je brzdič v závěru. Nahodím Eso. Snažím se naplnit průběžné potrubí polohou O, ale nejde to. Jde to jen nízkotlakým přebitím nebo švihem. Pak je vidět jak neustále ztrácí tlak v pruběžném potrubí pod 5 bar a brdič v J.
Tohle pořád souvisí s polohami brzdičů. Zkouším připojení na LC. Jedu 810 a napojím ji na LC Bobinu 140. Bobina je sice prázdná a z každé strany má otevřené kohouty, ale nic ze mě nevycucne. Poslušně čeká na propojení hadic a otevření kohoutu.

Nastavování tlaku u loko. brzdy funguje, ale stále nerespektuje nastavený krok. Nastavil jsem schválně 0.002 a jde pořád stejně rychle.
Brake_Engine ( 0 1 0.002 0.0
Rychlost pohybu ovladače pomocí klávesnice mám danou napevno. Je nějaký, závažný důvod tam dávat něco jiného?

Zde je přestup na trafik. Po přestupu do trafik lokomotivy cca 6bar v průběžném potrubí.
AI traffic soupravy přebíjí. Nikdo ho za život OR nenaučil dobře brzdit, buď záchranná nebo švih. Nic jiného nedělá. Proto jsou někdy soupravy původně AI přebité.

Icik napsal:
Bobina je sice prázdná a z každé strany má otevřené kohouty, ale nic ze mě nevycucne.
Já mám zapnuté napájecí potrubí a v okamžiku spřažení se propojí napájecí potrubí a srovnají se tlaky mezi hlavními vzduchojemy 751 a 363. To není hlavní problém. Problém je, že v LC mašině nejde napustit průběžné potrubí polohou O atd. jak jsem psal. Do SZ jsem dal odkaz na testovací miniaktivitu. Engy mám v podsložce openrails. Přidaj jsem i openlog kvůli porovnání nastavení OR. Snad jsem na něco nezapoměl a podaří se ti vyvolat.
Icik napsal:
Rychlost pohybu ovladače pomocí klávesnice mám danou napevno. Je nějaký, závažný důvod tam dávat něco jiného?
Nevěděl jsem, že je to úmysl. Protože mi to nefungovalo považoval jsem to za chybu. Chápu, že to asi nikoho jiného nezajímá, když se ohledně toho nikdo jiný neozval. Na mě je lokomotivní brzda trošku rychlejší než jsem zvyklý. Já si nastavuji krok mezi 0,03 a 0,04. Tak, že závažný důvod to měnit není a ani nevím jak je to programově náročné. Mě se jen líbí možnost, že si to mohu změnit. Jo vím nepotěšil jsem tě.
Icik napsal:
Tohle není RW, kde si ladí vývojář ve scriptu vždy jen svoji řadu lokomotiv a nemá to vliv na ostatní stroje.
Že se to jmenuje Train simulátor 202x víme oba. Nerýpu do tebe. Mě jen pořád nejde do hlavy, proč tomu většina říká RW když se to od roku 2012/13 jmenuje jinak. To sem, ale nepatří.
S těmi skripty nemáš úplně pravdu. V ofiko OR, italském a snad i v norském je skriptovatelný spínač baterií, řízení, topení, hlavní vypínač a nevím co ještě. Chybí kompresory a teď mě víc nenapadá. Například. Sharpe49 je Serana.

Hlavně jestli se ti podaří vyvolat to s tím LC.

Ohledně pojmenování poloh brzdičů.
Kód:
Positions (
            Position ( TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart None "Vysokotlaky svih" )
            Position ( TrainBrakesControllerOverchargeStart None "Nizkotlake prebiti" )
            Position ( TrainBrakesControllerHoldLappedStart Default "Zaver" )
            Position ( TrainBrakesControllerReleaseStart SpringLoadedBackwards "Odbrzdeni" )
            Position ( TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart None "Jizda" )
            Position ( TrainBrakesControllerApplyStart SpringLoadedForwards "Brzdeni" )
            Position ( TrainBrakesControllerEmergencyStart None "Rychlobrzda" )
        )
Šlo by to udělat tak, aby se pojmenování v uvozovkách zobrazovalo i v HUDu pokud je zadáno a ne jen v informačním řádku s potvrzením ovládání? Potom by šla poloha TrainBrakesControllerReleaseStart u BS2 Škoda NO pojmenovat Jízda.

Jen informace
Jednou jsi se tu ptal ohledně toho, že co by uživatelé dělali, kdyby jim někdo něco změnil a museli si to předělávat. Tak se stalo někdy předloni. Poloha TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart v OR ORMG funguje jako závěr. Nemění tlak v průběžném potrubí a nedoplňuje ztráty. Proto je v laděních brzdiče BS2 od @Josef Vogeltanz 2x v eng souboru. Je ti jasné co z toho vzniká v ORCZSK. V Angličtině se jmenuje poloha co má funkci jako Jízda na BSE/OBE1 TrainBrakesControllerSelfLapStart.

Já mám zapnuté napájecí potrubí a v okamžiku spřažení se propojí napájecí potrubí a srovnají se tlaky mezi hlavními vzduchojemy 751 a 363. To není hlavní problém. Problém je, že v LC mašině nejde napustit průběžné potrubí polohou O atd. jak jsem psal. Do SZ jsem dal odkaz na testovací miniaktivitu. Engy mám v podsložce openrails. Přidaj jsem i openlog kvůli porovnání nastavení OR. Snad jsem na něco nezapoměl a podaří se ti vyvolat.
Díky za minikativitku s navozením situace. Na LC jsem se napojil, přelezl a uzavřel kohouty. Pak oživil lokomotivu. Normálně se vzduch doplnil a po naplnění potrubí byla připravena.

Bez názvu.jpg

Já mám zapnuté napájecí potrubí a v okamžiku spřažení se propojí napájecí potrubí a srovnají se tlaky mezi hlavními vzduchojemy 751 a 363.
Ano, nemám tam kohouty. Je to automaticky průchozí po spojení hadic.
S těmi skripty nemáš úplně pravdu. V ofiko OR, italském a snad i v norském je skriptovatelný spínač baterií, řízení, topení, hlavní vypínač a nevím co ještě. Chybí kompresory a teď mě víc nenapadá. Například. Sharpe49 je Serana.
Já vím o scriptech, však jsem udělal TCS ve scriptovém provedení. :) Jen jsem chtěl říci, že je pro tvoření chování lokomotiv nepoužíváme a tudíž jsme náchylný k různýmu ovlivnění ostatního obsahu. (já a Jindřich) Zkrátka má to své výhody i nevýhody.
Ohledně pojmenování poloh brzdičů.
Kód:
Positions (
Position ( TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart None "Vysokotlaky svih" )
Position ( TrainBrakesControllerOverchargeStart None "Nizkotlake prebiti" )
Position ( TrainBrakesControllerHoldLappedStart Default "Zaver" )
Position ( TrainBrakesControllerReleaseStart SpringLoadedBackwards "Odbrzdeni" )
Position ( TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart None "Jizda" )
Position ( TrainBrakesControllerApplyStart SpringLoadedForwards "Brzdeni" )
Position ( TrainBrakesControllerEmergencyStart None "Rychlobrzda" )
)
Šlo by to udělat tak, aby se pojmenování v uvozovkách zobrazovalo i v HUDu pokud je zadáno a ne jen v informačním řádku s potvrzením ovládání? Potom by šla poloha TrainBrakesControllerReleaseStart u BS2 Škoda NO pojmenovat Jízda.
Zatím nad tím neuvažuju. Není to pro mě priorita. Jsou tam daleko závažnější bugy a další věci k dodělání.

Jednou jsi se tu ptal ohledně toho, že co by uživatelé dělali, kdyby jim někdo něco změnil a museli si to předělávat. Tak se stalo někdy předloni. Poloha TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart v OR ORMG funguje jako závěr. Nemění tlak v průběžném potrubí a nedoplňuje ztráty. Proto je v laděních brzdiče BS2 od @Josef Vogeltanz 2x v eng souboru. Je ti jasné co z toho vzniká v ORCZSK. V Angličtině se jmenuje poloha co má funkci jako Jízda na BSE/OBE1 TrainBrakesControllerSelfLapStart.
S rozevírajícími nůžkami jsem počítal už na začátku a za svým směrem si stojím. Nebudu se zpětně přizpůsobovat tam, kde bych to musel násilně ohýbat. Podsložka OpenRailsCZSK zaručuje, že si OR CZ/SK vezme správné ladění.

Udělal jsem automatický kohout "Závěru" pro lokomotivy, které nemají definovanou pozici brzdiče "Závěr" nebo "Jízda".
Kohout se přestavuje pomocí Shift + Insert. Stav závěru po přestavení je vidět i v diagnostice brzd.

Není nutné někam něco dopisovat.

Icik napsal:
Normálně se vzduch doplnil a po naplnění potrubí byla připravena.
Čao.
Jádro pudla vězí v parametru opravit brzdné parametry u modelů laděných pro MSTS. Logicky jsem se domníval, že vozidla laděná pro ORCZSK to nemusí mít zaškrtnuto. Co vše tím ovlivňuješ nevím.

Pokud je zaškrtnutá volba a najedeš na LC, to má vypnuté baterie a nastaveno tlačítko rychlobrzdy nebo co to psalo a vypnutý vlak. zabezpečovač. Mašina se nahodí a jde normálně odbrzdit.

Pokud není zaškrtnuto a najedeš na LC, to má zapnuté baterie, vlak. zapezpečovač a neaktivní tlačítko rychlobrzdy. Potom u mě blbne i odbrzďování. Tak snad by to už mělo jít vyvolat i u tebe.

Ahoj, jo to je tak, když i OR CZ/SK model nemá zapsaný důležitý parametr max tlaku v potrubí. :)

Ale tu volbu jsem chtěl už dávno odstranit. Je tam už zbytečná a všechny důležité parametry si pohlídá kód natvrdo. Je to nutné kvůli kompatibilitě s Josefovo laděním.

Dík za opravu. Ve verzi 1.7.303 mě odbrzdění LC Esa funguje. Jsem myslel, že už asi nedomluvíme.
Kohout pro Škodu NO jsem ještě nezkoušel, ale časem vyzkouším.

Čau, dnes jsem náhodně zjistil chybku v OR a nevím, zda jen CZ, pokud najede AI vlak na vozy postavené jako Loose Consist, při zastavovýní ve stanicích je OR nevidí. Mašina zastaví úprostřed perónu (vyznačen v editoru aktivit modrýma čárama, ale jakoby jela sólo, s vozy nepočítá.
platforma.jpg

Udělal jsem automatický kohout "Závěru" pro lokomotivy, které nemají definovanou pozici brzdiče "Závěr" nebo "Jízda".
Kohout se přestavuje pomocí Shift + Insert. Stav závěru po přestavení je vidět i v diagnostice brzd.

Není nutné někam něco dopisovat.
Ale brzdy nepovolují.
Tedy pouze Průběžná nepovoluje. Přijedu s osobákem z Prahy, odvěsím 130ku a přelezu na 140. Vše funguje a povolují obě brzdy. Jakmile najedu na vozy Os 5008 z Prahy, co jsem dotáhl a najedu na ně, dám "Shift+Podtržítko", přelezu na 2. stanoviště, samozřejmě se všemi potřebnými úkony. Zabrzdím průběžnou a mám přiškráblou přímočinnou. Povolím průběžnou a:
140+Os5008_nepovoluje.jpg
Vše visí na 1.1. Do SZ ti posílám eng, ale brzdy jsem tam dal tvoje.

Zkusím dík, ale dřív jak v pondělí odpoledne to nebude. Možná až v úterý. Do pondělka jsem v Ostravě, pak na otočku do HK, v úterý na otočku do Prahy a pak už snad volno.

Kvůli přehlednosti založím vlastní vlákno verze 1.7. Tato verze je trochu zvláštní v tom, že se prolíná dost úzce s verzí 1.6, kdy přechod nebyl zrovna slavnostně ohlášen. Přitom se o ní uvažovalo už při přechodu na 64-bit verzi kódu. Dlouho tedy byl 64-bit v testovacím režimu a nyní snad po té dlouhé době můžeme říci, že 64-bit verze nedělá kritické problémy a vše základní funguje tak, jak má.

Samozřejmě se mezitím realizovala spousta novinek. Přibyla spousta nových kabinových prvků, nových zvukových triggerů a parametrů do eng/wag. Vznikly také nové, dynamické vlastnosti samotné tratě související s její vlastní kvalitou ovlivňující techniku jízdy vlaku například náhodné listí na kolejích na podzim. Technika jízdy také rozhoduje o vašem vlivu na vozy, co se týče vytvoření plošek na kolech a jejich zvukových projevů za jízdy. AI provoz dostal nové kompletní ozvučení vzduchotechniky. AI pozná režim posun a dle toho přepíná světla. Provedla se také změna týkající se interface samotné hry pro lepší přehlednost (barevné odlišení popisků vlaků a přehlednější menu pro pokročilé funkce vozidel). Chování postrkové lokomotivy a její ovládání prošlo také optimalizacemi.

V nejbližší době se můžete těšit na novinku v podobě řady 754 následovanou řadou 750.7. Dostanete návod nebo vzor jak zprovoznit ovládání nezávislých světel na libovolné lokomotivě. Další pěkná vychytávka bude zprovoznění kapek na sklech při dešti, ale to je opravdu velké WIP. :)
Dotaz prosím.

Disponuji OpenRails 1.4
Nabízí mi to aktualizaci 1.5.1
Když jsem aktualizoval, naistalovala se mi sice verze 1.5.1, ale všechny tratě zmizeli.
Bylo to prázdné, tkaže jsem naštěstí vzal exterák, OR 1.5.1 jsem odisntaloval a smazal a nakopiroval OR 1.4 s tratěmi a trainsetem na „céčko“.

Prosil bych, jestli se tedy dá někde sehnat OR 1.7, potřeboval bych návod, jak postupovat k instalaci OR 1.7 a to včetně přeposlání Trainsetu, tak i všech map, kterých disponuji (Alfold_7.2(madarsko), Trat BP, CFR Route(rumunsko), CMK(polsko), Trat 310, E30-Podkarpacie(polsko), LGE_Version4(Paříž a východ Francie), Luhacovicko, Poland-351, Prudnik(polsko), Trat 321, Trat ZSR 191-193, Trat_183, ValMez-Ostrava, Wallachia(rumunsko Bucurest-Ploesti), WESTBAHN(rakousko Wien-Linz), ZSR130)

Back
Nahoře