Dane a právě tohle jsem chtěl od Tebe nebo jiných aktivitářů vědět. Tedy bych poprosil heslovitý postup, jak přidržet návěstidlo pro vlak hráče do 7:09. Psal jsi o kódech, ale netuším kam to zadat. Říkal jsi místní událost
Zásadní rozdíl oproti MSTS je v událostech jako úloha Odpojit vozy na pozici a Dovézt vlak na pozici. Bohužel jsem se to dozvěděl až po projetí dvou hodin v aktivitě.
V MSTS jsem to hodně používal, protože jakmile poslední vůz dlouhého vlaku mine označník a udělá hranice, zobrazí se hláška a mohu zastavit. Jedná se teď o "Odpojit vozy na pozici". Ale v Openrails ta hláška vyskočí, když na tu kolej vjedu začátkem vlaku a souprava je ještě na zhlaví. Tedy tohle je do aktivit nepoužitelné. Tak používám "Dovést vlak na pozici". Jelikož v úkolu nemám na seznamu vozů lokomotivu, tak nevyskočí žádná hláška, konec vlaku si musím ohlídat jinak, ale jakmile odpojím lokomotivu, tím se splní zadaný počet vozů a hláška vyskočí.
Jinak kluci, moc prosím. Většina asi jezdíte jen z bodu A do B a kocháte se provozem vlaků kolem. Ale pokud chcete skutečný provoz. Tady by měl zbystřit Dan, protože on dělá aktivity z období, kdy jsem jezdil.

U moderních lokomotiv to může být trochu jinak, tedy jen v ovládání.
Když odstavuji mašinu, tak zavřu brzdu a povolím přídavnou, utáhnu kliku a vypnu baterky. Když nastupuji, tak je to obráceně. Ale kliky povoluji, až tam mám vzduch. Aby to neujelo.
Když tedy vlezu na mašinu v této hře, tak zjednodušeně. Baterky a kliku ve většině vozidel nemáme, ale vždy musí být zavřená vlaková brzda a povolená přídavná na obou stanovištích. Tedy bych poprosil odstranit ten vstup do hry se zataženou přídavnou brzdou. Určitě je to důvod, proč mi pak po přejití na druhou stranu nejde odbrzdit, když v OR to normálně funguje. A kvůli unreal anomálii nebudeme přelaďovat lokomotivy. Když jsem na vlaku, tak mám o pauze brzdu zavřenou, aby mi zbytečně často nezapínal kompresor. Až přijde vozmistr, tak teprve otevřu brzdu a zabrzdím přídavnou, aby to neujelo, kdybych byl ve stanici na sklonu.
Ale to nejhorší. Když přijedu s vlakem do stanice, začnu šíbovat a přejdu na druhé stanoviště, tak nikdy nesmím vidět, že je otevřená vlaková brzda. Takový vlak by mohl jet stejně pravděpodobně, jako by vám servírka v hospodě přinesla natočené pivo ve sklenici, která nemá dno a to pivo by tam drželo. Naprosto stejné zákony.

Nejlépe to bylo ošetřené v MSTS. Dokud se nezavřela brzda, tak nešlo na druhou stranu přejít. A tam byla hejblata vždy ve výchozí poloze. Bohužel ta poloha závěr v této hře nadefinovaná není, ale opticky to vypadá normálně. A navíc, když se přechází, tak se vždy foukne od závěru
Opravdu bych si aktivitu rád projel i v ORCZSK 1.7. Zajímá mne rozdíl v chování. Ale Barča z depa vyrazila normálně. Je nutné tohle otestovat, protože není v lidských silách modely, které se vytvářeli 20 let přeladit během jednoho měsíce.
Dane, ale ty asi moc nešíbuješ, na to máš inteligentní traffic. Jinak by jsi mi dával požadavky, kde všude potřebuješ nasvítit bílou. Mě to napadlo takto nalinkovat až když jsem dělal tuto aktivitu. Protože proti stůj to OR nepustí. Opět oproti MSTS.