Nemám problém na Alt + F9 přejít na jakýkoli vlak a popojet s ním. Ale v tom Kolíně, jak píši výše u toho průjmového strojvůdce to nejde. Jakmile zastavím vedle, a přejdu na tento vlak, tak se dějí hrozné věci. Vlak přeskočí na kolej trasy hráče a oba vlaky se prolnou. Tedy asi problém je, že konec vlaku kříží mou trasu. Protože na ostatní vlaky v Kolíně přejdu bez anomálií. Dokonce i na soupravu Metrans na čekačkách ve Vršovicích, kam mám v budoucnu přejít. Zkusil jsem nahrát poslední uloženou pozici před přejitím, ale i tohle save už bylo prolnuto v čase budoucím. Tak jsem musel nahrát o jedno save dříve v Záboří po napojení na vlak a zkusil do Kolína skočit odtud. Už to šlo, vlak jsem navrčel a popojel k návěstidlu. Ale když jsem odskočil zpět na vlak hráče, nestačil jsem se divit. I když jsem jej nechal zabrzděný, naskočil jsem do jedoucího vlaku někde před Starým Kolínem.

Do rychlosti asi 80 km/h. Ale Kolín jsem už projel.
Ale takto to nejde. Já nepotřebuji žádnou AI, aby jezdila s mým vlakem, když si jen na chvíli odskočím odšíbovat jiný vlak.
Poradí někdo? Ale asi ne, protože jak zde čtu, tak se tady spíš kocháte, jak AI jezdí s traffic a připojuje vám vozy. Já preferuji simulaci strojvedoucího a vše si rád odšíbuji sám. Asi budu muset postaru, někde zastavit, pak odpojit lokomotivu a najet na překážející vlak, popotáhnout k návěstidlu, odpojit, najet zpět na svůj vlak a pokračovat v jízdě.