Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Dane nic nevymýšlej, v or CZ/SK vše funguje a ten modrý puklík tam nemá co dělat.
Zbyňku zkouším ladění, ale asi se na to vyseru, když tu vidím tvoje reakce, jen jsem ti chtěl ukázat, jak lze z 3D kaniny krásně posunovat. Ale tvoje připomínky mi vzaly chuť v aktivitě pokračovat. Víš co, vem si tu aktivitu a jdi se s ní vyfotit. Nazdar.

Výměna vozů není předělávání aktivity. Víš kolik jsem viděl vyměněných vozů v mých aktivitách? Do scénáře aktivity mu nikdo nezasahuje, ale když vyměním to pravěké prase za novější model, který má mimochodem i lepší výhled a jízdní vlastnosti a Zbyněk napíše, že mu z toho dělám cirkus, tak to je choulostivost sama. Jinak červený Puklík samozřejmě je a daleko hezčí nový model, stejné mašiny, je u Pikka už přes pět let, možná víc. Taksamo daleko hezčí modely ČSD Bai, takže, když si je vyměním, za ty pravěké bez stropu, tak to je zas cirkus 2. Očekával bych spíš, že bude autor rád, že to někdo přepracuje pro ORCZ, ale ne, takže beru na vědomí. Aktivitu jsem smazal a jdu si dělat svoje. Tahle kapitola je tímto pro mne uzavřena.

Vždyť to tak dělají úplně všichni i já mám v read me napsáno, že nedoporučuji měnit vozidla za jiný typ, ne označení. Takže pokud vyměním 122, za jinou 122, děje se kulový. Na aktivitě je důležitý scénář aktivity a toho jsem se ani nedotknul, to bych pochopil. Ale ono už to začalo výměnou loose conů, kdu mne tu Zbyněk přesvědčoval, že bude aktivita nehratelná. Ale abych aktivitu projel, potřebuji vozidla laděná pro ORCZ, to není přeci zásah do aktivity ne? Nic, jak jsem psal, mám jiné svoji práce pkkt. Už třeba jen pro nový šestikolák ODOS. :-)

Ale tvoje připomínky mi vzaly chuť v aktivitě pokračovat.
Dane, bohužel musím v tomto dát za pravdu Pastrňákovi (respektive, jak si myslíš, že to je on), jak tě kritizoval, že vše musí být podle tebe a jiný názor nebereš. Opakuji, je to moje aktivita, tak je dobře že už přestaneš mít chuť do ní vrtat. Příběh není vůbec o tom, že puklík potřebuje 3D kabinu a vozy Es že ti brzdí. Kdybys v tom depu pracoval na posunu, tak bys věděl, že se tam na hadice nic nespojovalo a vše brzdil ten puklík. Ale primární jízda je s mašinou 163 a 130 z balíku ORCZSK, jak tady tvrdí někdo, kdo tu aktivitu ještě nejel a nemá tušení s čím bude jezdit. Fakt tě nechápu Klokam 35.
nebudu jezdit s mašina a vozy z dob začátků msts,

Vy jste opravdu hrozní. Vůbec si nezasloužíte žádné aktualizace, žádnou novou tvorbu. Od pondělka vyšla BP103 a jaké jsou reakce? Jen brblání a brblání od Dana, že by to šlo udělat lepší. Ale stovky hodin mé práce přehlíží. Nejen na aktivitě, ale i na modelech, nočních texturách a vylepšení krajiny kolem této aktivity.

Jen pro info k ORCZSK. Tato aktivita se dá bez úprav ladění krásně projet i v tomto. Vyzkoušeno několikrát. Jediný problém je udržet na uzdě 3 km/h při najíždění na vozidla a malá brzdná síla přídavné brzdy Puklíka. To samé ladění v klasickém Openrails funguje mnohem lépe. Tedy je to spíš výzva pro Icika, aby nějak vylepšil kompatibilitu. Protože sám ví, že není v lidských silách přepracovat to tera trainsetu, které dal ke stažení. A Dan těch 10 tisíc vozidel také nebude po nocích přelaďovat :)

Tak tohle jsi kamaráde přestřelil....
Vysvětli mi, jaký má vliv výměna vozu, za stejný vůz s laděním pro ORCZ na scénář tvoji aktivity. Jsi první autor, který tady kňučí, že si někdo v jeho aktivitě vyměnil mašinku, nebo vagónek a mimochodem, kdyby jsi si přečetl co jsem psal, tak jsem hadice při posunu vůbec nespojoval a hlásil jsem chybu v ORCZ.

Jelikož je už po cyklosezoně a menší provoz v obchodě, pustil jsem se do první zkušební jízdy aktivity Den Blbec. Modernější souprava (aby tady zase někdo nenamítal, že se starým šrotem MSTS jezdit nebude :) ) už vyjíždí z Olomouce. Lokomotivu ještě vyměním za nějakou z ORCZSK a upravím i pro klasický OR anebo tuto upravím pro ORCZSK. Také jsem zrušil veškeré vyhazovací události a přeměnil jen na prosté zprávy, protože je jasné, že lokomotivy se chovají jinak než v MSTS a mnohé časy asi nebude možné dodržet. Ještě bude hodně úprav.
2908DenBlbec.JPG

Ještě jedna připomínka k aktivitě Topírna noc. Je to opravdu nářez na zátěž počítače hlavně v Praze, proto se musí pravidelně hra save/load. Doporučuji vždy mezi vlaky, když se dělá brzda.
Tedy po odšíbování v depu a příjezdu do Libně a najetí na vlak save/load. Protože někdy v soupravě chybí vozy s auty, které se jednoduše nenačtou. Jeden uživatel si zase povzdechl po příjezdu na hlavní nádraží v Praze, kdy má najet na lokomotivu 130, tak ta tam není. Ano. Když spustím aktivitu a klávesou á se podívám na hlavák, tak tam není ani 130, ani souprava rychlíku LC. Ale když otevřu editor aktivit, je tam vše.
Tedy na Prahu je to obrovská zátěž a ne vše se zobrazí. Proto Save/Load. Pak vše funguje jak má. V ORCZSK nevím, tam jsem měl v Libni vlak kompletní, asi snese víc, ale také bych neprovokoval a pravidelně ukládal.

ale pomocí klávesy "D" mi nejde přejít do výkonu. Zapomněl jsem na něco?
Já jsem normálně přešel udělal jsem to samé a mašina normálně jede. Jedině zapomenutá přídavná nebo není nafoukaná vlaková brzda. Proto Shift a podtržítko, všude i v ORCZSK a pak normálně jedu. Já to takto celé odposunoval a v Libni odjel s vlakem do Nymburka. Ale vždy Shift a podtržítko pro inicializaci brzd. Hadice neřeším, od toho mám přece vozmistra a posunovače. :)

pustil jsem se do první zkušební jízdy aktivity Den Blbec.
Opravdu, MSTS je mnohem rychlejší, tedy žádná aktivita nemůže být kompatibilní. U Topírny noc jsem to vyřešil i zvýšením rychlostí nákladů na 100 km/h.
Den Blbec, příjezd do Chocně, 10 minut zpoždění. Tedy jsem posunul začátek ze 7:10 na 7:00. Ono se to lépe i zadává u časových úloh, když se začíná v celou.
A z Chocně jsem opět nabíral drobná zpoždění a v Pardubicích dalších 5 minut. Ale to už mi časová úloha, kterou jsem zapomněl deaktivovat, ukončila aktivitu někde za Týništěm, protože jedu pozdě. S takovou budu v Bratislavě o téměř hoďku později. Ale první zkrácení bude, že nepojedu až za Sedlec, kde byl dřív konec trati směr Kralupy, tedy jen odstavím soupravu v Bubenči. A druhé zkrácení může být za Lanžhotem, kdy na tu hromadu v Kútech dostanu upozornění už v Lanžhotě a rovnou soupravu objedu.

Ale jinak jak koukám po krajině, tady bude pro BP104 hodně práce. Travičky, křovíčka, aby se cviční Paukner a Zajíček měli kam schovávat a hlídat, jestli na Hradcích pískáme a houkáme.
Tak snad mne to bavit nepřestane. :) Ale hlavní důvod je, abych se dokopal ke zkrášlení dalších úseků kolem trati.

Jediné co bych vytknul v ORCZ je u řady 380 houkačka, jelikož se nedá nazvat houkačkou. Ale pod klasickým OR funguje houkačka u řady 380 správně.
Luky, nastuduj si prosím to, jak se pracuje se zvuky již od dob MSTS. Pořád je to stejné i v OR a i v OR CZ/SK. Sice jsem několik malých optimalizací provedl, ale žádná z nich neovlivňuje hru negativně nebo že by něco znefunkčnila.

Ta tvoje 380 má problém v sms ve zvuku houkačky. OR i OR CZ/SK má problém zasmyčkovat takhle krátký wav, aby to znělo kloudně.
Než začneš psát, že u tebe to funguje jinak, tak se pořádně koukni, jaký sms přehrává OR tedy jaký eng a jaký OR CZ/SK.

Já u 380 mám jen jeden eng (žádné podsložky OpenRails...) a v OR i v OR CZ/SK se zvuk houkačky přehrává stejně - naprd. :)
Pokud se ti houkačka přehrává v OR v pořádku, tak ten eng (sms) použij i pro OR CZ/SK.

163 078 se ani nehne
To si pamatuji, když v Praze začínaly Peršingy, byly hrozně poruchové. A jeden fíra napsal u neschopné lokomotivy tohle: "Mašina sice tiše integruje, ale nejede" :)
Tedy jsem posunul začátek ze 7:10 na 7:00
Ale zjistil jsem jednu maličkost. Ty koleje odkud vyjíždím v Olomouci jsou bez troleje. Haha. Tak jsem hledal vhodnou jinou kolej a našel ve šturcu, když se jede na Prostějov. Tedy se pokouším opravit tresu posunutím vstupního bodu. A trochu prodlužuji posunovací trasu o kus dál až za ranžírku. Tedy se mi opět trochu prodlouží začátek, tedy budu muset opět posouvat časy nebo o trochu dříve vstup do aktivity. Anebo to podle kopie natrasuji úplně znovu. Protože těch změn bude víc.

Vše už jsem zkoušel i předtím, ale 163 078 se ani nehne, nereaguje na klávesu "D", aby přešla do výkonu a zkoušel jsem i všelijaké další zkratky na vlakový zabezpečovač a nehne se v ORCZ. Přikládám obrázek. Jen doplním, používám lokomotivu 163 078 z trainsetu trati BP. Zobrazit přílohu 44120
Takto jak je na screenu se ti nehne ? a není to tím, že tam máš zapnutou automatiku, nenavolenou požadovanou rychlost a máš ji ve výběhu ?

Stejná lokomotiva 163 078 tuším, že ze stránek msts-rw.cz jede úplně v pohodě
Ale ta mašina je z msts-rw.cz. Máš v adresáři ladění této lokomotivy pro ORCZSK? Já jsem do aktualizace tohle nedával z jednoduchého důvodu, kolektiv ORCZSK dělá pravidelné aktualizace i vozidel a nerad bych, aby se jim cokoli přebilo instalováním starší verze, třeba po 10 letech.

Ale i tak máš uznání, že jsi aktivitu dojel do tohoto bodu po 40 minutách. To Dan skončil u druhého reverzního bodu po pár minutách, protože neutlačil vagon s odpadky. :)
Hlavně hrejte s originálními vozidly aktivity, protože pokud cokoli vyměníte a aktivita může mít nějaký problém, tak si můžete stěžovat maximálně v lampárně a já nebudu mít žádnou zpětnou vazbu.

Luky, nastuduj si prosím to, jak se pracuje se zvuky již od dob MSTS. Pořád je to stejné i v OR a i v OR CZ/SK. Sice jsem několik malých optimalizací provedl, ale žádná z nich neovlivňuje hru negativně nebo že by něco znefunkčnila.

Ta tvoje 380 má problém v sms ve zvuku houkačky. OR i OR CZ/SK má problém zasmyčkovat takhle krátký wav, aby to znělo kloudně.
Než začneš psát, že u tebe to funguje jinak, tak se pořádně koukni, jaký sms přehrává OR tedy jaký eng a jaký OR CZ/SK.

Já u 380 mám jen jeden eng (žádné podsložky OpenRails...) a v OR i v OR CZ/SK se zvuk houkačky přehrává stejně - naprd. :)
Pokud se ti houkačka přehrává v OR v pořádku, tak ten eng (sms) použij i pro OR CZ/SK.
Nekoukal jsem kam má Zbyněk vedené zvuky, ale základ byl na zvuky Elefanta 471 a tam je ta houkačka mizerná, ale to jsou zvuky z dob krále klacka. Tedy předělat na orig. zvuky řady 380/1.

Ale ta mašina je z msts-rw.cz. Máš v adresáři ladění této lokomotivy pro ORCZSK? Já jsem do aktualizace tohle nedával z jednoduchého důvodu, kolektiv ORCZSK dělá pravidelné aktualizace i vozidel a nerad bych, aby se jim cokoli přebilo instalováním starší verze, třeba po 10 letech.

Ale i tak máš uznání, že jsi aktivitu dojel do tohoto bodu po 40 minutách. To Dan skončil u druhého reverzního bodu po pár minutách, protože neutlačil vagon s odpadky. :)
Hlavně hrejte s originálními vozidly aktivity, protože pokud cokoli vyměníte a aktivita může mít nějaký problém, tak si můžete stěžovat maximálně v lampárně a já nebudu mít žádnou zpětnou vazbu.
Sorry Zbyňku ale akorát kecáte. Mám origo Topírnu noc i Den Blbec z verze 100 nebo 101, ale to je jedno mám vyměněno 99,9% všech lokomotiv a vozů a obě aktivity naprosto v pohodě fungují. A už tenkrát jsem jí jezdil ORCZ, takže vaše nápověda je o ničem. A Dan Jurečka vám to potvrdí nechtěl jsem přejít na OR ani potom ORCZSK, ale udělal jsem dobře. Protože skiny v TBP jsou už deset let mimo mísu a já nechci potkávat zamračenou nebo eso 20 let staré vypadající jako omalovánky . Nemám nic proti trati ani proti aktivitám oboje mám rád ,vše je super jen chci říct že MSTS a nebo klasický OR jezdí opravdu jen pár bláznů. Ale máte pravdu každý si to dělá jak chce. Já za mne nebudu opět měnit 95% vozů a lokomotiv jen kvůli tomu aby se mi to líbilo.

Protože skiny v TBP jsou už deset let mimo mísu a já nechci potkávat zamračenou nebo eso 20 let staré vypadající jako omalovánky
Tak to jsem se po ránu opravdu zasmál. Proto ten smajlík. Většina postavených tratí jsou v modelech z 90% omalovánky ze začátků MSTS. A to ti nevadí? Traffic se starými modely, co na sekundu prosviští je oproti modelům staveb všude po trati 4K rozlišení. Výjimka je asi jen soustava tratí od Riccar_cz, který si všude osadil nové modely. Já v rámci aktivit opravuji na starých modelech vše možné, nyní například Masaryčku a Výtoň, ale je dobré vědět, že sám jeden člověk vše nemůže zvládnout, kdy ostatní jen čekají co vypadne od druhých s nohami na stole. Tedy se musíte spokojit s tím co je nebo hrát jinou modernější hru.
Ale nutno poznamenat, že mé aktivity nejsou o přehlídce luxusních modelů (i když minimálně 10 let nikdo nemodeluje, tedy nechápu o čem je řeč, tedy kromě lepších textur nebo doplnění starého modelu nějakými novými doplňky). Mé aktivity jsou o nějakém příběhu a použitá vozidla jsou nepodstatná, ale důležitá, protože po jejich výměně se vlaky budou chovat jinak.

Sorry Zbyňku ale akorát kecáte. Mám origo Topírnu noc i Den Blbec z verze 100 nebo 101
Sorry ale také pěkně kecáš. Taková verze nebyla vydaná a pokud jsi si jí sám upravil, klobouk dolů, že jsi to zvládl rozdejchat, ale pak to už není moje aktivita, ale tvá vlastní variace.

Koukal jsem v Trainsetu BP na 163 078 a po rozkliknutí složky této lokomotivy tam je pouze OpenRails, takže aktivita Topírna noc s lokomotivou 163 078 v ORCZ pravděpodobně nepojede, tudíž možná proto nejde zařadit výkon lokomotivy a aktivita bude fungovat pouze v OR, nikoliv i v ORCZ.
Čti prosím, co jsem napsal výše. Do Trainsetu si musíš sám nainstalovat balík pro ORCZSK, protože já nemohu šířit jejich práci ladění, když stále vychází nové aktualizace a při přeinstalování například po 5 letech by jste si přebili nová ladění pro ORCZSK.

Pro ještě víc nechápavé. Aktualizace TBP byla i z důvodu, aby nebyl žádný problém si do adresáře nainstalované trati a vlaků z flešky BP bez problémů nainstalovat balík ORCZSK. To jste mnozí opravdu ještě nepochopili? Vždyť to opakuji stále dokola. :) :) :) Hujer. :) :)
Tak jsme se po ránu zasmáli, kafe dopito a jde se pracovat.

Hoši nechtěl jsem vůbec reagovat, ale tohle se nedá. Tohle jsou fakt rady, jak kdybych četl "fejzbůk". Zrovna tam včera někdo psal začátečníkovi, který psal, že mu ORCZ píše v nabídce "chyba čtení" u vozidla, že má blbě složku, nebo blbě napsaný eng. :-)

Zbyněk tady poskytuje absolutně zavádějící návody a straší nehratelností aktivity, pokud si vyměníte vagónek Es, za jiný vagónek Es, přitom to je absolutní nesmysl.

A Zbyňku, než tady začneš dávat za pravdu největšímu zmr.ovi, čimž jsi se u mne pěkně shodil tak:
Ano, pravdu máš v tom, že bude aktivita nehratelná, pokud tam budeš házet vozy zcela jiného typu, nebo neznale v editoru zasahovat do Loose Consist. Ale pokud se změny nedotknou souboru ACT., tak je aktivita zcela hratelná a scénář se nijak nenaruší. Ovšem třeba u těch ČD Es stačilo doplnit podsložku OpenrailsCZSK s opravenými wag soubory, to samé u 163 a vozidle jedou jako blesk, takže jsem teoreticky ani mašinu měnit nemusel. Taksamo, jak si tady napsal, že je 3D kabina nahovno, že z ní není piřádně vidět, další tvůj předsudek. V té 3D kabině se naopak pohneš přesně, kde při posunu potřebuješ, můžeš se i postavit a krásně vidíš z kabiny, až těsně na čelní hranu mašiny. Zato, když na Josefovu T212 naimplantuješ tu kabinu, co tam je, tak ten pohled vypadá, jak v posunovadle, nevidíš ani na kapotu, ochozy, navíc nefungují všechny prvky v lokomotivě, ale ty jsi očividně spokojen. To, že jsem se s ČD Es s plachtou nemohl při sunutí rozjet, byla chyba v simulátoru, která byla odstraněna v update a na to Luky napíše, že jemu to funguje. Ano, funguje, neboť Icik daný problém odstranil.

A jen pro informaci, dojel jsem hooodně daleko, tu ukázku jsem tu dal víceměně kvůli bugu, co dělaly brzdy při sunutí. S ORCZ laděním a znalostí z jízdy aktivita funguje. Ale ty jsi mne dislova vypičoval. Já jsem měl v plánu to pořádně projet, vytestovat a poslat ti aktivitu plně funkční pro ORCZ i s odkazy na přesná vozidla ať ji popřípadé ty dáš k Topírně pro MSTS a OR k dispozici. Já bych ji nikomu neposílal, ani nešířil. Myslím, že mne za ta léta znáš.

Ale nic, za dobrotu na žebrotu.

Back
Nahoře