Hoši nechtěl jsem vůbec reagovat, ale tohle se nedá. Tohle jsou fakt rady, jak kdybych četl "fejzbůk". Zrovna tam včera někdo psal začátečníkovi, který psal, že mu ORCZ píše v nabídce "chyba čtení" u vozidla, že má blbě složku, nebo blbě napsaný eng.
Zbyněk tady poskytuje absolutně zavádějící návody a straší nehratelností aktivity, pokud si vyměníte vagónek Es, za jiný vagónek Es, přitom to je absolutní nesmysl.
A Zbyňku, než tady začneš dávat za pravdu největšímu zmr.ovi, čimž jsi se u mne pěkně shodil tak:
Ano, pravdu máš v tom, že bude aktivita nehratelná, pokud tam budeš házet vozy zcela jiného typu, nebo neznale v editoru zasahovat do Loose Consist. Ale pokud se změny nedotknou souboru ACT., tak je aktivita zcela hratelná a scénář se nijak nenaruší. Ovšem třeba u těch ČD Es stačilo doplnit podsložku OpenrailsCZSK s opravenými wag soubory, to samé u 163 a vozidle jedou jako blesk, takže jsem teoreticky ani mašinu měnit nemusel. Taksamo, jak si tady napsal, že je 3D kabina nahovno, že z ní není piřádně vidět, další tvůj předsudek. V té 3D kabině se naopak pohneš přesně, kde při posunu potřebuješ, můžeš se i postavit a krásně vidíš z kabiny, až těsně na čelní hranu mašiny. Zato, když na Josefovu T212 naimplantuješ tu kabinu, co tam je, tak ten pohled vypadá, jak v posunovadle, nevidíš ani na kapotu, ochozy, navíc nefungují všechny prvky v lokomotivě, ale ty jsi očividně spokojen. To, že jsem se s ČD Es s plachtou nemohl při sunutí rozjet, byla chyba v simulátoru, která byla odstraněna v update a na to Luky napíše, že jemu to funguje. Ano, funguje, neboť Icik daný problém odstranil.
A jen pro informaci, dojel jsem hooodně daleko, tu ukázku jsem tu dal víceměně kvůli bugu, co dělaly brzdy při sunutí. S ORCZ laděním a znalostí z jízdy aktivita funguje. Ale ty jsi mne dislova vypičoval. Já jsem měl v plánu to pořádně projet, vytestovat a poslat ti aktivitu plně funkční pro ORCZ i s odkazy na přesná vozidla ať ji popřípadé ty dáš k Topírně pro MSTS a OR k dispozici. Já bych ji nikomu neposílal, ani nešířil. Myslím, že mne za ta léta znáš.
Ale nic, za dobrotu na žebrotu.