Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ahoj

Není mě známo co ostatní, ale mě začal padat AE a i po kompletním reinstalu to padá furt. Používám Patch 1.7.00812

alcapone napsal:
Ahoj

Není mě známo co ostatní, ale mě začal padat AE a i po kompletním reinstalu to padá furt. Používám Patch 1.7.00812
A zkusil jsi snížit v nastavení barevnou hloubku z 32bitů na 16bitů?

alcapone napsal:
Ahoj

Tak výměna ovladačů grafiky za původní na CD pomohla. To by mě zajímalo co simulátoru neštimuje na novějších ovladačích. Ještě, že mě poradil Zbyněk.

Něco málo z dalšího testování. Zajel jsem si aktivitu EC Hašek z Bratislavy do Prahy. Před Českou Třebovou záplava hlášek Failed to create SMS file. Nakonec jsem do ČT přijížděl takto. Podobná situace se opakovala v Praze na hlavním. Pomohl Save - Load. Obě nádraží byla hodně zaplněna traffic vlaky.

Michal napsal:
Něco málo z dalšího testování. Zajel jsem si aktivitu EC Hašek z Bratislavy do Prahy. Před Českou Třebovou záplava hlášek Failed to create SMS file. Nakonec jsem do ČT přijížděl takto. Podobná situace se opakovala v Praze na hlavním. Pomohl Save - Load. Obě nádraží byla hodně zaplněna traffic vlaky.
O několik přízpěvků zpět jsem na to upozorňoval. MSTS si musí připravit místo, kam všechny zvuky uloží před tím, než je může použít . Nedostatečný prostor (alokace paměti) v lepším případě způsobí, že se zvuk nemá kam nahrát a proto ty chybové hlášky, v horším případě MSTS spadne bez jakéhokoliv varování.
V souboru /GLOBAL/soundcfg.dat v poslední sekci Scalability 5 navyšte hodnoty SoundSystem na:
SoundSystem ( 5, 300, 200, 31457280 )
Druhé číslo je velikost zásobníku pro zvuky na jednom čtverci. mohl bych to pochopitelně ošetřit softwarově, ale bylo by to natvrdo a před takovou změnou by to chtělo odzkoušet.

Džordži, tu úpravu v SoundSystem jsem už u této aktivity měl provedenou. Můžu to číslo ještě zvýšit nebo hrozí nějaké riziko? Také spouštím MSTS s parametrem mem512. Mě spíš zarazilo, že v předchozích verzích Bin jsem se s touto chybou nesetkal.

Pozoroval jsem ,že nyní když jedu proti stůj ,tak se ukazuje rychlost 24km/h místo 30km/h. Tedy alespoň na trati 183 kde nyní jezdím. Používám nový Bin081214.

Matýsek napsal:
Pozoroval jsem ,že nyní když jedu proti stůj ,tak se ukazuje rychlost 24km/h místo 30km/h. Tedy alespoň na trati 183 kde nyní jezdím. Používám nový Bin081214.
Doporučuji novější Bin 1,7081920. Tem musím pochválit. Zatím testuji dvě hodiny a vyřešila se časová okna, už jde výkon po stažení a zdvižení sběračů. Stabilita a proti stůj ukazuje monitor 30km/h.
Až se změní den/noc a přijedu na hlavní nádraží, kde bude rušno, podám další zprávy.

Zbyněk Šemora napsal:
.. už jde výkon po stažení a zdvižení sběračů. ..
mail:Ahoj, Džordži.
Elektriky, které jsem nastavoval na jízdní vlastnosti pod MSTSPatch1.7.081214 přišly o některé prvky ve verzi MSTSPatch1.7.081920 - jedná se o používání sběračů ( reset monitors ).
Pokud jsem na el.loko stáhnul sběrače při navoleném výkonu, došlo k vypnutí loko a pro nové najetí do výkonu bylo třeba sjet do nuly a resetovat/zapnout HV v souladu s reálem ( nahrazováno reverzem ).
Poslední bin však tuto vlastnost ruší a po zvednutí sběrače naběhne na lokomotivě rovnou předvolený výkon.
Z CS loko takovou vlastností oplývá snad jediná 263, ostatní E+S+ES loko všechny při ztrátě napětí vypnou HV nebo resetují elektroniku řízení tak, že loko sama do výkonu po obnovení napájení nenajede.

Tento zásah má ještě i druhý negativní dopad a tím je i zrušení nadproudové ochrany, kterou se nám povedlo před tím provozovat.

Zvuky - minule jsem psal, že zvuky se smyčkují.
K tomu však dojde jen tehdy, pokud dojde k přerušení běhu kompresorů stažením sběračů při jejich běhu po prvním zprovoznění lokomotivy ( vstupu do kabiny).
Pokud se první běh kompresorů nechá dojet až do konce a teprve poté dojde k obsluze sběračů, funguje to už správně a stačí na to jen dva tr.12 a 13.

(To jsou zatím jen první postřehy v chování monitorů, neměl jsem čas jako Zbyněk, dělal jsem 4odpolední.)

b57

Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:
Doporučuji novější Bin 1,7081920. Tem musím pochválit. Zatím testuji dvě hodiny a vyřešila se časová okna, už jde výkon po stažení a zdvižení sběračů. Stabilita a proti stůj ukazuje monitor 30km/h.
Až se změní den/noc a přijedu na hlavní nádraží, kde bude rušno, podám další zprávy.
Tak jsem vyzkoušel nainstalovat ten nový Bin ( 1920 ) a dělá mi to pořád. ( monitor ukazuje 24km/h ). Tedy na té trati 183 ,jinou momentálně nejezdím.

Matýsek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:
Tak jsem vyzkoušel nainstalovat ten nový Bin ( 1920 ) a dělá mi to pořád. ( monitor ukazuje 24km/h ). Tedy na té trati 183 ,jinou momentálně nejezdím.
A jak je nadefinovaná omezená rychlost v trati, není to tím ???

bob57_cz napsal:
... přišly o některé prvky ve verzi MSTSPatch1.7.081920 - jedná se o používání sběračů ( reset monitors )
Máš pravdu, ale jak s toho ven. Někteří si stěžovali, že musí mačkat živák, nebo přehodit volič směru a tím i sjet s výkonu i když v reále tomu tak je. Některé systémy si to díky automatice nechají líbit jiné ne. Co s tím? Navázat to na nulový výkon abys musel sjet s výkonem do nuly ??? Živákem by se to asi obsluhovat nemělo.

Džordž napsal:
bob57_cz napsal:
... přišly o některé prvky ve verzi MSTSPatch1.7.081920 - jedná se o používání sběračů ( reset monitors )
Máš pravdu, ale jak s toho ven. Někteří si stěžovali, že musí mačkat živák, nebo přehodit volič směru a tím i sjet s výkonu i když v reále tomu tak je. Některé systémy si to díky automatice nechají líbit jiné ne. Co s tím? Navázat to na nulový výkon abys musel sjet s výkonem do nuly ??? Živákem by se to asi obsluhovat nemělo.
Hlavní je zprovoznit zase ten monitor s nadproudem ( a podpětí, ale tak aby se to vyplo až při ztrátě napětí na stupních a ne při každém stažení zadní ploutve ). Reset si pak v monitorech můžeme nastavit třeba na nulový kontroler ( pokud je funkční, ve volbách resetů vyjmenovaný je ).
Samozřejmě, že musí být dodržena podmínka, že bude nadproud v OverspeedMonitor a překračování rychlostí bude hlídáno ve VigilanceMonitor tak, jak jsem to nastavil u testovaček 150/151/350001, čili monitory nezávislé mezi sebou - to ještě pořád není vyvázané a některé řádky je spojují do sebe. Dost jsem si s tím vyhrál, než jsem našel kombinaci, kde se navzájem neovlivňují a neruší.
V těch testovačkách je to nastavené tak, že se nadproud nedá resetovat tlačítkem VZ a musel se vyreverzovat, nově tedy bude klidně stačit sjet do 0 - nějak se musí zajistit nucené vypnutí paměti ochran, samotné tlačítko na to nemáme stejně jako pro zapnutí HV ( zatím ).

Další problém je u dieselelektrik - nevypnutí proudu na Ametru při vypnutí tažné síly třeba zásahem průběžné vlakové brzdy. Tam vůbec nějak zlobí monitory celkově.
Při zvyšování otáček zařazením dalšího jízdního stupně naskočí Ametr skokem na vyšší proudovou hodnotu, přestože otáčky dieselu a tažná síla se zvedá mezistupňově plynule podle definice v eng. Mělo by to nabíhat taky plynule jako otáčkoměr, ale jde to po skocích rovnou.

Džordž napsal:
bob57_cz napsal:
Máš pravdu, ale jak s toho ven. Někteří si stěžovali, že musí mačkat živák, nebo přehodit volič směru a tím i sjet s výkonu i když v reále tomu tak je.
A to je právě ono. Vyjde nová verze MSTS BIN, kde jsou aktivovány tyto prvky, ale uživatel neví jestli je to úmysl nebo chyba. Proto by se mělo psát i rozdílové readme, ať my testeři víme, na co se máme soustředit. Já nyní dokončuji a dojíždím svou 12 hodinovou aktivitu a to je ideální prostředí na testy. (díky úrazu na to mám i čas )

Naposled editoval moderátor:
Matýsek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:

Ona ta pomalá je nastavená na 24 km/h na této trati, s tím bin nemá nic společného, třeba 090 má nastavenou pomalou na 50 km/h, BP a 321 mají 30 km/h. Tohle si nastavuje autor trati.

V posledním MSTS Bin jedu dvakrát po sobě (kvůli chybě v traffic po 4 hodinách hry) tutéž aktivitu.
Úplně náhodně mi došlo ke zmizení části objektů bez vyhození chybového hlášení.
V první hře mi při jízdě z Kolína na Kutnou Horu zmizel nadjezd trati 010 a část lesa. Po save / load už vše OK, dojel jsem až do Prahy Vítkova, kde jsem skončil. Po opravě aktivity jsem si dnes odjel repete. Tentokrát Kolín OK (přibylo několik traffic), ale když přijíždím k peronu v Praze Libni, tak za peronem zmizelo úplně vše včetně návěstidel. Traffic tam nebyl žádný.
Save / load a mohl jsem pokračovat dál.
Takže závada se projevuje úplně namátkově a není závislá na velkém počtu načítaných objektů.

Mě se stala jiná věc.Přijedu na hlavák,odpojím se od soupravy a vyjedu na Vítkovské zhlaví,otočím se a eso chci připojit ke 151-čce.Připojím se,ale dvakrát jsem po připojení skončil na ONJ a jednou před tunelem na hlavním. :!:
Bin jak 1.7.051922 tak i 1.7.072421.

poison napsal:
Mě se stala jiná věc.Přijedu na hlavák,odpojím se od soupravy a vyjedu na Vítkovské zhlaví,otočím se a eso chci připojit ke 151-čce.Připojím se,ale dvakrát jsem po připojení skončil na ONJ a jednou před tunelem na hlavním. :!:
Bin jak 1.7.051922 tak i 1.7.072421.
Já mám něco podobného.Stojím na konci vlaku jako postrk a po připojení přední lokomotivy už se mi několikrát stalo že jsem na trati poposkočil v rozmezí 100 metrů až několik km.Bin mám taky 1.7.072421 a já stojím na konci jako 742 a zepředu najede 753.Že by nějaká zrada při připojování mašin?Zkoušel jsem různé funkce u sebe a na nic jsem nepřišel.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře