Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Michale,
pokud používáš Bin verze 1.7.081214, je všecko v naprostém pořádku a chová se to tak, jak má. To už je s opravou časování hlášek. Je zde ale chyba, kterou již mám opravenou v chystané verzi a to, že v editoru tratě je chybně načten čas a dost špatně se dá editovat trať o půlnoci. Čas nelze posunout ani klávesami "+" a "-"!

Ano, používám Bin 1.7.081214. Potom tomu ovšem nerozumím, když by to mělo být opraveno, proč má Zbyněk problémy. Nebo mi něco uniklo?

Ale ta verze co je na Džordžově webu označena jako 1.7.081214 z 13.8 je vnitřně označena jako 1.7.081212 a taky se tak hlásí. Tak nevím ale mě ty časové rozdíly dělá právě tahle verze.

Miran napsal:
Ale ta verze co je na Džordžově webu označena jako 1.7.081214 z 13.8 je vnitřně označena jako 1.7.081212 a taky se tak hlásí. Tak nevím ale mě ty časové rozdíly dělá právě tahle verze.
U mne je vnitřně jako : 1.7.081214

D:\Train Simulator\train.exe on Workstation version 6.6000
File Version Information :
Version language : Čeština (Česká republika)
Comments :
CompanyName : Kuju Entertainment Ltd
FileDescription : Microsoft Train Simulator v1.4
FileVersion : 1.7.081214
InternalName : MSTSBin Patch 1.7
LegalCopyright : Copyright © 2006
LegalTrademarks :
OriginalFilename : Train.exe
PrivateBuild :
ProductName : Microsoft Train Simulator
ProductVersion : 1, 0, 0, 0
SpecialBuild :
Creation Date : 15/08/2007 17:25:26
Last Modif. Date : 12/08/2007 16:00:16
Last Access Date : 29/08/2007 00:00:00
FileSize : 4091953 bytes ( 3996.048 KB, 3.902 MB )
FileVersionInfoSize : 1980 bytes
File type : Application (0x1)
Target OS : Win32 API (Windows NT) (0x40004)
File/Product version : 1.16.5.912 / 1.0.0.0
Language : Čeština (Česká republika) (0x0)
Character Set : 1200 (ANSI - Unicode (BMP of ISO 10646)) (0x4B0)

Aha, takže aby nedošlo k nedorozumění. Používám tu 1.7.081214, která byla pod tímto číslem na Džoržových stránkách 14.8.07 v 16:09 (podle logu). Vůbec mě nenapadlo, že vnitřní označení může být jiné.

Džordži díky, tvá úprava pomohla. Jsem rád že i Tobě pomohly jako zátěžové vodítko mé uložené pozice v aktivitě.
Teď nám chybí ještě vymyslet traffic přes půlnoc. Možná by stačilo, kdyby traffic vstupoval do aktivity v uvedený čas stále dokola.
Pak je ještě problém vyřešit čtyřznaký autoblok a nedostatečné zábrzdné vzdálenosti. Současný stav v různých kombinacích ukazuje nesmysly (Volno, pak následuje opakovaná výstraha, atd.) Jirka Polák by potřeboval tohle:
Kdyby k funkci NEXT, tím se ptám na stav následujícího návěstidla, udělal taky funkci PREV, kde bych se zeptal na stav předchozí předvěsti, a tu bych skutečně opakoval, jen bych k ní přidal bílou. Bylo by to jak ve skutečnosti.

Zdravim,

meril jsem ty pary - nic podobneho co pan Novak jsem nezaznamenal. Fungovalo mi to OK.
Jinak na vykon pary prosim pokud mozno radeji nesahat - vcelku se zda ze to docela odpovida a da se to rozume nastavit.

ZSR

Zbyněk Šemora napsal:
Džordži díky, tvá úprava pomohla. Jsem rád že i Tobě pomohly jako zátěžové vodítko mé uložené pozice v aktivitě.
Teď nám chybí ještě vymyslet traffic přes půlnoc. Možná by stačilo, kdyby traffic vstupoval do aktivity v uvedený čas stále dokola.
Pak je ještě problém vyřešit čtyřznaký autoblok a nedostatečné zábrzdné vzdálenosti. Současný stav v různých kombinacích ukazuje nesmysly (Volno, pak následuje opakovaná výstraha, atd.) Jirka Polák by potřeboval tohle:
Kdyby k funkci NEXT, tím se ptám na stav následujícího návěstidla, udělal taky funkci PREV, kde bych se zeptal na stav předchozí předvěsti, a tu bych skutečně opakoval, jen bych k ní přidal bílou. Bylo by to jak ve skutečnosti.

To by bylo dobré, ale nejspíš jde o složitou záležitost; po projetí minulého návěstidla se přece objeví stůj.

Pokiaľ je tá predzvesť definovaná tak ako má, sa určite znak meniť nebude ... skôr by som sa bál toho, že dátové štruktúry MsTS sú stavané tak, že je uložené len to, čo je pred vlakom ...

V aktivite JK_R750-ORLICE jsem v Tynisti mel posun tak jsem ho zahajil zacnu najizdet na vagony s bardotkou a pri pripojeni pad MSTS. Mam nejposlednejsi verzi binu 081214, zachranila mne verze 022420. Zkousel jsem ulozit s pripojenou bardotkou a odpojenou bardotkou. Kdyz byla pripojena a dal jsem si zpet tu posledni verzi binu tak opet nasledoval pad pri nacitani. Kdyz jsem nahral uz kdyz je odpojena bardotka vpohode to nabehlo. Tod muj postreh.

122 030-0 napsal:
V aktivite JK_R750-ORLICE jsem v Tynisti mel posun tak jsem ho zahajil zacnu najizdet na vagony s bardotkou a pri pripojeni pad MSTS. Mam nejposlednejsi verzi binu 081214, zachranila mne verze 022420. Zkousel jsem ulozit s pripojenou bardotkou a odpojenou bardotkou. Kdyz byla pripojena a dal jsem si zpet tu posledni verzi binu tak opet nasledoval pad pri nacitani. Kdyz jsem nahral uz kdyz je odpojena bardotka vpohode to nabehlo. Tod muj postreh.

Já jsem to s touhle verzi spojoval a pád jsem neměl, a to jsem koukal přes kameru3, možná pokud jsi najížděl na soupravu a koukal se na spojení přes kameru6 tak mohl následovat pád.. Ten consist tam stojí od začátku až vlastně bardotka do konce. A zkoušel jsem to i při starších verzích binu a nikdy to nespadlo. Jediný problém je, že nemohu dávat trafik z Letohradu, v okamžiku jeho najetí dojde k pádu, ale na druhou stranu do Letohradu mohu nechat odjet trafik. Zkoušel jsem právě to, že ta bardotka s vagónama má na mě najet a nepovedlo se. Tak je to i ve skutečnosti.

alcapone napsal:
Já jsem to s touhle verzi spojoval a pád jsem neměl, a to jsem koukal přes kameru3, možná pokud jsi najížděl na soupravu a koukal se na spojení přes kameru6 tak mohl následovat pád.. Ten consist tam stojí od začátku až vlastně bardotka do konce. A zkoušel jsem to i při starších verzích binu a nikdy to nespadlo. Jediný problém je, že nemohu dávat trafik z Letohradu, v okamžiku jeho najetí dojde k pádu, ale na druhou stranu do Letohradu mohu nechat odjet trafik. Zkoušel jsem právě to, že ta bardotka s vagónama má na mě najet a nepovedlo se. Tak je to i ve skutečnosti.
Prave pres kameru 6 jsem to spojoval, a kdyz jsem si nahral kdyz jsem mel spojeno s bardotkou tak taky nasledoval pad a to byla kamera 1 s posledni verzi. Vyzkousim kameru 3 pri poslednim binu co to udela. Tak jsem to vyzkousel a take pri pripojeni nasledoval pad.

2 Džordž: Mam spojeno priblizne v 58 minute. Ale to by preci nemelo vadit ne?

2 Zbyněk Šemora: Uz to mam od vcerejska prepsany v tom souboru.

neonxc napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

To by bylo dobré, ale nejspíš jde o složitou záležitost; po projetí minulého návěstidla se přece objeví stůj.
Dobrý postřeh, stůj se objevuje jako hlavní návěst která je vidět. Předvěst ale nezávisle na hlavním, má svoje návěsti i když nejsou vidět, jen jsou tím stůj potlačeny z zobrazení. Musel bych se nad tím víc zamyslet.
Nejlepší by ale bylo, kdyby Džordž se podíval, jestli by se nedalo používat 5 nevyužitých bitů v bytu který přenáší návěsti. Máme možnost jen 8 návěstí, což jsou 3 bity, a nevím jestli ty ostatní MSTS nějak využívá. Kdybych s nimi mohl pracovat, tak bych si do nich mohl schovat a přenášet nějaké flagy. Třeba informaci o tom jestli je předvěst opakovací.

V aktivitě JK_R750-ORLICE Vypněte dynamické stíny. V Týništi najíždí traffic s CD854 což je obdobný případ jako Skůra.

Džordž napsal:
V aktivitě JK_R750-ORLICE Vypněte dynamické stíny. V Týništi najíždí traffic s CD854 což je obdobný případ jako Skůra.
Mam vsechny stiny vyple uz od zacatku kdyz se otom mluvilo ze to dela neplechu.

počeštění MSTS

Můžu se zeptat ohledně bin ? mám úplně nový 1.7 něco,ale zajímalo by mě jak zařídit aby sem měl všechno česky jako někteří,jak to máte že i editory máte kompletně česky ? díky... :wink:

Naprosto zcestné řešení !!!
Jediná čeština, která bude korektně pracovat v "binu" je ta, která se nainstaluje přímo z instalátoru "bin".
To ale nesmí uživatel klikat instalaci systémem OK-OK-OK, ale musí si taky přečíst, co je napsáno v okénkách. Je tam i výběr prostředí=jazyka=language a to hned na začátku.
I při instalaci jiného jazyka se všechny jazykové mutace nainstalují do složky jazyků v root msts, kterou instalátor bin vytvoří - z ní stačí zkopírovat příslušné knihovny.dll do root msts a je "přejazykováno".

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře