Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Petr Novák napsal:
Záleží taky na tom ,kdo to kočíruje,obecně 451 má tvrdé chodové vlastnosti kvůli pensylvánským podvozkům...
A pak taky na stavu trati. Jet 451 z Masaryčky na Lysou je opravdu zážitek. :D

Michal napsal:
Petr Novák napsal:
Záleží taky na tom ,kdo to kočíruje,obecně 451 má tvrdé chodové vlastnosti kvůli pensylvánským podvozkům...
A pak taky na stavu trati. Jet 451 z Masaryčky na Lysou je opravdu zážitek. :D
S tím naprosto souhlasím,taky si pamatuji hrozný stav trati z Masaryčky do Pardubic před koridorem (jezdil jsem tam na rande),to jsem často přijel pěkně omlácený.... :lol:

Petr Novák napsal:
Draco napsal:
bobe57_cz to máš pravdu ale přece jen Praha hl.n. tak tam si to kafe musíš držet v ruce. A když vlezu do 451 tak ho chrstnu rovnou z okna abych neudělal bordel :lol:
Záleží taky na tom ,kdo to kočíruje,obecně 451 má tvrdé chodové vlastnosti kvůli pensylvánským podvozkům,ale jednou jsem jel jak v bavlnce,brzdění jsem poznal podle skřípotu brzd a samotné zastavení bylo skoro nepozorovatelné.Takže bych nepaušalizoval,moc záleží na fírovi. :wink:
Takhle si mi přišla kdysi v Pardubicích po příjezdu postěžovat jedna cestující babička, že to zastavení je vždy jak do peřinky, ale při rozjezdu, že se bála, jak to škubalo.
Co jsem ji měl odpovědět, když zrovna ten rozjezd má v režii AREL, zatímco brzda je na moje triko ?

Já to vrátím zpět k Bin. Někdo tu psal, že i v poslední verzi nastávají neočekávané pády MSTS po odkliknutí hlášky úkolu. Jel jsem několik aktivit a stalo se mi to pouze jednou. Bylo to v Českém Brodě, hustý traffic a odkliknutá hláška úkolu. Pád MSTS ve vteřině do Windows bez jakékoliv hlášky. Nic bližšího nemám. Chtěl jsem chybu opět vyvolat z uložené pozice, ale vše již proběhlo korektně bez pádu. Nikdy víc jsem se s touto chybou nesetkal.
To je pro programátora ta nejhoší věc, která může nastat. Vůbec ti to Džordži nezávidím.

Michal má pravdu, nejhorší je vyšetřovat náhodné stavy.
bob57 - snažím se používat techniku, kdy si nemusím hlídat návratové hodnoty zásobníku (stack), takže na 99% mohu vyloučit podtečení, nebo přetečení zásobníku. Při běžném spuštění MSTS bez parametrů mi tvrdošíjně padala např. aktivita ZŠ topírna_noc, která začíná na exponované "Masaryčce". Spouštějte msts s parametrem alespoň -mem:256, při velké alokaci 1024 nebo větší než fyzická paměť dohlédněte na dostatečný svapovací soubor.

Martens napsal:
Jsem zvědavý, kdo se ozve první, že je tato diskuse už hodně dlouho mimo téma.....
OMLOUVÁM se všem za příspěvky mimo mísu,ono by bylo asi lepší založit nové téma: naše zkušenosti z jízdy vlakem.Vsaím se,že by tam bylo brzy hodně příspěvků...

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
Objevil jsem jednu chybu u minimálně posledních dvou verzí binu. U parních lokomotiv způsobí stisk klávesy C nebo V a nebo X černou obrazovku a pád. Nestane se to hned po startu, ale po určité době. Po odinstalování binu se to nestalo ani jednou. Má s tím někdo stejné problémy?
Tak mi to nedalo a testoval jsem na poslední verzi Binu to chování klávesy C u parních loko.Zjistil jsem následující:pokud máte při startu zapnuté rozšíření Binu pod F5 (tu diagnostiku),tak při stisku klávesy C mi to spadne do modré obrazovky,vlak jede dál,jsou slyšet zvuky,ale na obrazovce nic vidět není.Musí se to odstřelit,nic nefunguje.Podle mě je to kolize namapování klávesy C s jinou fukcí Binu,která je zapnutá.Pokud je při startu základní rozhraní F5 ty dva odstavce,tak klávesa C funguje jak má.Takže se to dá zatím řešit tak,že nepoužívat při startu rozšířenou diagnostiku,po rozjezdu zavřít odvodňovací ventily a 2x stiskem F5 přejít na rozšířenou diagnostiku.Pak vše funguje jak má.

Mno nevím. Já měl rozšířenou diagnostiku vždy vypnutou a jednou to při stisku "C" padlo, jednou ne...

Zdravím, rád by som sa spýtal ostatných užívateľov, ako sú na tom v súčasnosti s pádmi v MSTS. Ja som mal nainštalovanú poslednú verziu binu 1.7.081214 a musím priznať, že s pádmi to veru nevyzeralo nijak slávne.

Prepnutie deň-noc = čierna obrazovka, tvrdý reštart, to isté sa mi stalo už aj pri zapnutí F9, prepínaní pohľadu kamier, pri stlačení dvoch kláves súčasne a podobne.

Tak som nainštaloval podľa autora stabilnú verziu MSTS bin 1.7.051922, ale pády neprestali. Okrem zmeny textúr deň-noc to páda, skoro všade, kde som už spomínal.

Vždy čierna obrazovka a nasleduje reštart, lebo nič iné nepomáha.

V poslednej Kubovej aktivite mi to na úseku BA-Brno padlo asi 7-8x. Preto by som bol zvedavý ako sú na tom s pádmi ostatní užívatelia a ktorá verzia binu je teda stabilná? Ďakujem pekne

bob57_cz napsal:
Ivan.ps napsal:
... a ktorá verzia binu je teda stabilná? Ďakujem pekne
Stabilní verze je vždy na Džordžově stránce vedle aktuální testovací.
Já tedy nevím, jaké zkušenosti mají ostatní, ale v mých testech jako stabilní prošly jen 1.70224 (zde ale není kompatibilita s novými prvky do kabin, ale dá se to odkliknout) Dvě následující v nečekaných a nepravidelných situacích padaly. Další stabilní byla předposlední 1.70724. Poslední jsem ještě neměl čas testovat.
Testovací prostředí: připravovaná 12 hodinová aktivita Topírna noc. Tato verze Bin má ale jedinou závažnou chybu. Přechod den-noc padá bez ohledu na animované objekty. Proto doporučuji v tuto dobu se pro přechod přepnout do verze 1.70224. Za podmínky, že se nevyskytuji u podmíněné stahovačky.

Ivan.ps napsal:
V poslednej Kubovej aktivite mi to na úseku BA-Brno padlo asi 7-8x. Preto by som bol zvedavý ako sú na tom s pádmi ostatní užívatelia a ktorá verzia binu je teda stabilná? Ďakujem pekne
Me to nespadlo vubec a mam tu nejposlednejsi verzi binu.

Ivan.ps napsal:
Jestli je teda na mysli Hašek, tak ten jsem jel s nejnovějším BIN a nikdy mi to nespadlo, akorát mi to jednou začalo psát hlášky "Vytvoření SMS objektů selhalo", tak jsem dal save/load a fungovalo to normálně.

Začal jsem testovat svou novou aktivitu v posledním Bin. Odjel jsem asi hodinu, zatím bez vážnějších problémů. Jen oproti verzi předchozí, při jízdě s vypnutým VZ, jakmile stáhnu sběrač, po opětovném zvednutí už se nepodaří najet na výkon ani po resetování směrovou pákou. Po zapnutí VZ ctrl num4 závada odstraněna.

Zbyněk Šemora napsal:
Začal jsem testovat svou novou aktivitu v posledním Bin. Odjel jsem asi hodinu, zatím bez vážnějších problémů. Jen oproti verzi předchozí, při jízdě s vypnutým VZ, jakmile stáhnu sběrač, po opětovném zvednutí už se nepodaří najet na výkon ani po resetování směrovou pákou. Po zapnutí VZ ctrl num4 závada odstraněna.
Tak to mi zase naopak. V minulé verzi jsem musel resetovat směrákem, ale v poslední verzi mohu stáhnout a zvednout na stupních a mašina jede dál, což není dobře. V minulé to bylo reálnější.

Džordži, zde jsou testy mé. (poslední verze)
1. po 5 hodinách jízdy ani jeden pád, přechod den/noc OK, spojování lokomotiv i různých trakcí OK.
2. Při jízdě s vypnutým VZ ze stanoviště 1, pokud stáhnu sběrače, nenajedu na výkon ani po vybavení ochrany směrovou pákou. Stačí zap/vyp VZ a už to jede. Při jízdě ze stanoviště 2 je to jak píše Bob57. Stáhnu sběrač/zdvihnu sběrač a jedu.
3. problém!!! Rozhozena časová okna. Například hlášení odjezdu z Libně nastaveno na 3.50.0 po startu aktivity, ale ve hře se objeví už v 3.48.30. Tento rozdíl se s časem stále zvětšuje. Také mám pocit, že traffic jezdí trochu jinak. Například při odjezdu z Nymburka (v 19.55) jsem v předchozích verzích odjížděl na rychlost 40 a výstraha (traffic vstupuje před odjezdem) V této verzi Bin jsem odjížděl na 40 a volno a červená na předjízdném nádraží mi spadla téměř před nosem. Z toho vyplývá, že zde naopak jdou hodiny pozdě.
Jinak "světla svítí a stěrače stírají, klakson troubí" (svítící návěstidla v Praze jsou k nezaplacení.) Zítra dojedu těch zbývajících 7 hodin aktivity, abych potvrdil stabilitu

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře