Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Odjel jsem dalších několik hodin a kolem 1.10 jsem přivezl do Dřís náklad asi o 19 kočárech. Přejdu ze 130 na Sergeje a s ním najedu nejprve na manipulační kolej pro tři vozy a pak se mám napojit na vedlejší koleji na dalších 15 vozů. Po spojení a hlášení o úspěšném spojení následuje pád. To samé ve verzi BIN 1.70724. Ve verzi 1.70224 jsem po tomto spojení ještě stačil přejít z ex pohledu na stanoviště a hru uložit. Pak následoval pád. Ale po Load jsem už mohl hrát dál v poslední verzi bin.
Jelikož ze Sergeje nebyly slyšet zvuky ex, jestli tento jev nesouvisí s přetížením zvukových kanálů. Po opuštění stanice Dřísy už zvuky ex jsou vpořádku.
Jinak při jízdě na loko 130 se neprojevily jevy jako u loko 163. VZ zap nebo vyp, jízda ze st 1 nebo 2, po stažení a zdvižení sběračů, je nutné vždy pohnout směrovou pákou, aby bylo možné najet na výkon.
Ale v tomto případě nevím, jaký to má smysl, protože pokud se stahují sběrače, HV se nevypíná, ale jen pomocné pohony. (generátor, kompresory), Má to snad kosmetický smysl, že pod stahovačkou se na lokomotivě dělá víc úkonů, než jen sběrač vyp/zap.
JInak to asi funguje proto, že na 130 jsou od ŽSR monitory v jiném stylu než u 163.

Robo napsal:
Tiež sa stretávam po prvýkrát s pádmi po odkliknutí hlášok, ale neplatí to vždy.
Taky mi to někdy spadne, po odkliknutí hlášek, zajímavé je že se mi to stává u tratí které nepoužívají global BP, tedy u tratí 321, 183.

Ondra.H napsal:
Taky mi to někdy spadne, po odkliknutí hlášek, zajímavé je že se mi to stává u tratí které nepoužívají global BP, tedy u tratí 321, 183.

Trebárs v Domažliciach to padalo intenzívnejšie.

Svou připravovanou aktivitu jsem včera večer dojel do cíle po 12 hodinách jízdy. Lžu, přesněji po 11.55. Změna noc/den také proběhla bez problémů. Ohledně stability. Spadlo mi to ve 4.25 ráno při odkliknutí hlášení v Uhřiněvsi. Opět stály vedle sebe dva dlouhé nákladní vlaky.
Asi zkusím do obou kritických stanic přivézt méně zátěže. Ale to by nebyl ten správný adrenalin. Třeba se vše vyřeší další verzí BIN.

Džordž napsal:
Další Bin odstraní každopádně chybu se zapnutím výkonu po stahovačce!
Hlavně, aby se nehýbalo s nastavením výkonu. Hodila by se i oprava výpočtu pumpování kompresoru. Ten kvadratický nárůst tlaku místo lineárního je opravdu k vzteku.

Taky napíšu pár poznatků z testování. 163 i jiné se mi po stažení sběrače chovají naprosto náhodně. Zdvihnu sběrač, na budíku naskočí napětí, najedu do výkonu a někdy mašina jede, jindy ne a je potřeba obsloužit tlačítko bdělosti (vybavení reverzem jsem nikdy nepotřeboval - mimo zásahu nadproudové ochrany). Podotýkám, že stahuju vždy, až když mám výkon v 0. Obsloužit tlačítko bdělosti, aby mašina jela, je možné i pod navoleným výkonem a mašina skočí na zvolený výkon, což je asi nesmysl.

Včera jsem se setkal s 2 typy chybových hlášek. Po delším hraní se začala objevovat chyba nahrávání SMS souborů. Po odklikání moře hlášek vystřídána chybou nemožnosti vložení/odebrání AI servisu. Vyřešil Save - Load.

Džordž napsal:
Další Bin odstraní každopádně chybu se zapnutím výkonu po stahovačce!
Sice tohle trochu bylo nepříjemné, ale podstatné je vyřešit události, jinak nepůjdou hrát aktivity.
Posunutý čas v události závislé na čase, traffic, ale další věc, ještě to musím prověřit, asi jsem už náměsíčný, ale rozhodily se i události jako úloha. Jedu z Dřís do Lysé a objevila se mi hláška, že jsem překročil rychlost 50km/h, přitom první zapnutí rychlosti 50 je až z Milovic. Musím se podívat do editoru, ale s tímto jsem nehýbal. Také mi napadlo poslat Džordžovi pracovní aktualizaci i s aktivitou a všemi SAVE. Aby další Bin otestoval z uložené pozice, kdy při najetí na vozy násladoval pád. S odranýma ušima tohle přežila jen verze 1.70224.

Edie napsal:
... Dále mám problém u nekterých mašin řady x6x a dalších že když dám jiný pohled na mašinu (klávesa 2 a 3, občas i 4) a začnu houkat tak to neslyším, ale jakmile přepnu na jakýkoliv vagon, vše je ok. Pokud se to tu již někde probíralo, tak se omlouvám.
Prosím vás, všiml si toho někdo, nebo to bylo přehlídnuto??? A taky je to vůbec problém BINu?

Edie napsal:
Edie napsal:
... Dále mám problém u nekterých mašin řady x6x a dalších že když dám jiný pohled na mašinu (klávesa 2 a 3, občas i 4) a začnu houkat tak to neslyším, ale jakmile přepnu na jakýkoliv vagon, vše je ok. Pokud se to tu již někde probíralo, tak se omlouvám.
Prosím vás, všiml si toho někdo, nebo to bylo přehlídnuto??? A taky je to vůbec problém BINu?

Ja som si dnes všimol pri loko 742, že nepočujem pri kamere 2 vonkajšie zvuky lokomotívy. Počujem ich iba vtedy, keď kameru 2 prepnem na iný vagón.

Včera jsem se zaměřil při testování na rozcházení času a mohu potvrdit. Nebylo to ale nic vážného, jen +- 2 vteřiny.

Michal napsal:
Včera jsem se zaměřil při testování na rozcházení času a mohu potvrdit. Nebylo to ale nic vážného, jen +- 2 vteřiny.
Však si nahrej některé SAVE po například 5 hodinách (co jsem testerům rozslal), odchytni si nějaké časové hlášení a pak otevři editor a koukni na čas, jaký tam měl být a zjistíš , že to vážné je. :mad: Několik minut je moc.

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, já ti to neberu. To rozcházení času tam evidentně je. U mě holt nebylo zatím tak výrazné. Dokonce ani nemělo vzrůstající tendenci.

Michal napsal:
Zbyňku, já ti to neberu. To rozcházení času tam evidentně je. U mě holt nebylo zatím tak výrazné. Dokonce ani nemělo vzrůstající tendenci.
Vy jste takové nevěřící Tomášové. Kvůli Vám jsem to stopnul přesně.
Časové hlášení po 3 hodinách a 1 minutě má předstih plus 1.minuta 39 sekund, po 8 hodinách a 30 minutách má předstih 2 minuty a 56 sekund.
Jinými slovy dostanete rozkaz k odjezdu místo ve 21.01 ve 20.59.22 a místo ve 2.30 v 2.27.04. Nemám pocit, že by to bylo konstantní. :mad:

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, od kdy mi Vykáš? :D

Nechci tady rozpoutávat nějakou neplodnou diskusi. V žádném svém příspěvku jsem nevyvracel to, co jsi vypozoroval ty. Naopak. Přečti si to ještě jednou a pořádně. Nemám nejmenší potřebu si něco vymýšlet.

Také mě to došlo, až jsem odeslal, že komunikujeme jen my dva :lol: .
Měl jsem napsat rovnou časy rozcházení a ty jsi měl udělat to samé, po kolika hodinách a o kolik se to rozešlo Tobě. Myslím zprávy a události závislé na čase.

Když se už píše o věcech okolo poslední verze Binu,tak jsem narazil na jednu věc,o kteríé se tady dosud nikdo nezmínil.Jak jsem již napsal v jiném vlákně,testuji nastavení parniček a zarazila mě jedna věc.Použil jsem originální engy,do kterých jsem nijak nezasahoval.V diagnostice je vidět výroba páry a její spotřeba.Ty čísla ze začátku stoupají podle toho,jak je nastavený eng.Jenže po zavření regulátoru je spotřebovaná pára vždy podle nastavení engu,obvykle je to 500.Pak zase otevřu regulátor a s počítáním se začnou dít věci.Vyrobená pára jde dolů,spotřebovaná nahoru pak tam všechno přeskočí a načítání začíná znovu od nějakých čísel (na souvislost jsem nepřišel).Něco podobného se stane po doplnění vody do kotle.Vím,že parničky nejsou v kurzu a je to více či méně jen kosmetická závada,ale pozor na nevyřešené chyby Binu,ty se budou kumulovat a jejich vyřešení bude pak obtížnější.

Rozcházení času v aktivitě je zcela individuální a záleží na HW, SW a okamžité zátěži procesoru, multitáskingu a multitrídingu. Nová verze by měla tento nedostatek odstranit.
Výpočet vývoje a spotřeby páry je natolik složitý, že bych si nedovolil na něj sahat, ale prověřím.
Zbyňku díky za update, konečně mám nějaký pozitivní výsledek. Topírna, save herní 01:08:14 z 26.8.07 11:54. Sergej vyjíždí na traťovou u Dřís na otočný bod a nacouvávám na odstavené vozy (RILS?) s betonovými trubkami. Sergej je bez externích zvuků a po povolení odjezdu pád MSTS. Snaha najít chybu byla líchá, tak jsem se začal hrabat ve zvuku. Slavím dvojitý úspěch! Sergej už má zvuky a po odkliknutí hlášky pokračuji normálně v jízdě. Apropó, hláška se objevuje v 1:12:11 a podle aktivity bych už měl být v Milovicích, kam hláška přísluší. A teď to hlavní.
V souboru /GLOBAL/soundcfg.dat v poslední sekci Scalability 5 navyšte hodnoty SoundSystem na:
SoundSystem ( 5, 300, 200, 31457280 )
Nedostatečný buffer pro externí zvuky je nejspíše příčinou pádů.

Džordži, to jsou skvělé zprávy. Já už se tady bál napsat, že jsem včera dojel 5-ti hodinovou aktivitu a hlášení a časy se rozcházely opravdu jen o ty 2 vteřiny. :twisted: :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře