Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Džordž napsal:
Navážu zapnutí a vypnutí všech monitorů zároveň s zapínáním a vypínáním živáku (Vigilance)
Pokud si v aktivitě nezapnu živák, tak nebudou monitory a hráč vše projde, jako by měl v akční hře kódy na nesmrtelnost. To snad nechceme.
Potom by musela být podmínka, že by bez zapnutého VZ nešla spustit žádná aktivita. Šlo by jen vypnout v aktivitě, ale monitory by zůstaly zachovány. Pak by to bylo supr.

Když už jsme u posuzování reality, stojí za to podívat se na výraz EXPLORE ROUTE.
V doslovném překladu znamená "prozkoumání" , "probádání" , "zkoumání" a v přeneseném významu "poznávání".
Nic o VOLNÉ jízdě se tu nehovoří, nejste jen omezeni úkoly a časovým harmonogramem a rovněž při porušení pravidel vám nehrozí návrat na počátek tratě.
Při poznání tratě nemusí fíra dodržovat předpisy ???

A na obranu Boba57_cz, on nebyl tím, kdo by se o monitory vehementně prosazoval. Pokud je mi známo z přímé korespondence, tak mu jde hlavně o to, aby monitory odpovídaly příslušnému typu loko. Jak jsem uvedl již před rokem (a najdete to na webu v Tipech), monitorů je hafo, ale ne všechny fungují pro všechny typy loko a ne všechny kombinace mají logiku. Jde o to zprovoznit ty které mají být funkční.

A ne všichni ostatní uživatelé ze zbytku světa (odhaduji jich tak na 96%) jsou pitomci. Yankeyové například umí tohle:
2501aaae5a9dc4f0f8fb31821146d39f.gif
A určitě je to zajímavější námět než debata o monitorech ve "Volné" jízdě.

Naposled editoval moderátor:
PS: Na tom grafu je vidět zkušenosti KUJU (alespoň v některých oblastech) Právě na dvojnásobku SpeedOfMaxTractiveForce dochází ke zlomu charakteristiky s výraznějším klesáním tažné síly, tak jak jsem vypozoroval z vzorců výpočtu, pouze u uvedeného příkladu je oproti reálu na vyšší rychlosti.

Určitě věříš, že takhle jsem to nemyslel, a už vůbec ne tebe. Bohužel, tomuto autorovi můžeme jen závidět jeho znalosti a metodu, která by se nám hodila. Podle něj je schopen pomocí DeselEngineSpeedOfMaxTractiveEffort parametru dosáhnout takovéto shody výkonové charakteristiky nejen u elektriky, ale i dieselu. Myslím, že je to určitě námět alespoň k zamyšlení. Trochu dotčeně jsem napadl neplodnou diskuzi, protože tato informace a další, s ní související je pro mě větším přínosem.
Originál je zde:
http://forums.flightsim.com/ts/dcboard.php?az=show_topic&forum=32&topic_id=2445&mesg_id=2445&page=#2458

Naposled editoval moderátor:
Potom se také hlásím k pitomcům, protože trakční charakteristiky jsem viděl naposledy, když jsem před vojnou chodil do kurzu na zákonité.
Proto jsem pro větší diskuzi mezi aktivními, abychom se vždy po vydání dalšího BIN nedivili co nám to zase dělá. Také by se mohly dle možností sladit vydání updatů trainsetu s vydáním nového Binu. (pokud jsou nějaké úpravy nutné) Však jsem Ti Džordži psal v SZ, pokud je třeba v engech něco opravovat, potřeboval bych to vědět s předstihem.
Bob 57 se jen usmívá, jako by vše věděl co bude, ale z toho co napíše je jen jasné, že nesmí ani naznačovat :lol:

Džordž:
Neboj, beru to s nadhledem. Mě to spíš překvapilo, protože v tomto směru jsem žádný signál nezaznamenal a najednou bum. Já osobně bych v Bin viděl daleko radši úplně jinou věc - správně se chovající brzdy. Ale je to jen mé zbožné přání. Každopádně je neoddiskutovatelný fakt, že co si v Bin naprogramuješ, to tam budeš mít. 8)

To co jsem tu před pár dny řekl, byla nadsázka. Samozřejmě,že mi vadí ty monitory ve volné jízdě.

Když už se muselo šáhnout k takovým extrémům, tak doporočuji, odstranit Track Monitor a nebo deaktivovat klávesu f10. :x

Jiří Maxa napsal:
To co jsem tu před pár dny řekl, byla nadsázka. Samozřejmě,že mi vadí ty monitory ve volné jízdě.

Když už se muselo šáhnout k takovým extrémům, tak doporočuji, odstranit Track Monitor a nebo deaktivovat klávesu f10. :x
Ty jsi se snad zbláznil.

Ondra.H napsal:
Jiří Maxa napsal:

Ty jsi se snad zbláznil.
řekl bych že ne snad ale určitě

Michal napsal:
Já osobně bych v Bin viděl daleko radši úplně jinou věc - správně se chovající brzdy. Ale je to jen mé zbožné přání.
I tento požadavek má Džordž v programu řešení a nejen ode mne.
V SZ jsem ti psal ( nyní tedy i pro ostatní ), že chování brzd - brzdových rozvaděčů již dříve řešil ZSR ( je to tu i někde ve vláknech ) s pomocí distributoru.
Není to sice úplně dotažené, ale pro vozy použitelné.
U lokomotiv je zatím problém v nesprávně provedených vazbách TrainBrakesController a EngineBrakesController v sekci Engine( s promítnutím do sekce Wagon(, takže po implementaci distributoru do lokomotivy dojde k zneprovoznění lokomotivní brzdy.
Nouzově to lze řešit náhradou lokomotivní brzdy brzdou ruční, ale pro tu zase nemáme do cab potřebné propriety. Bez dalších úprav v bin, to sice může fungovat, ale zatím jen bez grafického výstupu animací ( ovladač a manometr ).

Další důkaz na nesprávné vazby těchto prvků si může zobrazit každý user zcela sám: vezmu jakoukoliv motorovou lokomotivu a vložím ji do con 5x( i více).
Potom při zobrazení 3xF5 vidím, jak je odlišné chování brzd u jednotlivých vozidel za sebou - tedy rozdíl je mezi vedoucí a druhou, ostatní by měly být stejné jako druhá, jen s menším zpožděním.
U el. toto zobrazit zatím nejde v 3xF5 - nejsou tam ty další vozidla ve vlaku.

Dalším problémem je nereálné chování některých brzdičů ( jako BS2,.. ), které mají v sobě spojenu dohromady část proporcionální a zároveň i logickou, zatímco BSE má jen logickou část s integrační charakteristikou.

Snad časem dojde i na toto ( je to nepředstavitelná dřina, co Džordž pro nás dělá ).

Zbyněk Šemora napsal:
Potom se také hlásím k pitomcům, protože trakční charakteristiky jsem viděl naposledy, když jsem před vojnou chodil do kurzu na zákonité.
Tak vidíš - a já se udržoval "v kondici" trvale přes 30 let, takže tyhle věcičky jsou mi bližší než dnešním vysokoškolákům v Pardubicích, kteří během studia za mnou občas v práci i došli na konzultaci, pokud něco hned nepochopili. Praxe je praxe a z průmky jsme to měli zmáklé perfektně, v kurzu jsme už víceméně nic nového neobjevili.
Zbyněk Šemora napsal:
Bob 57 se jen usmívá, jako by vše věděl co bude, ale z toho co napíše je jen jasné, že nesmí ani naznačovat
Nemám co naznačovat, protože i na mne platí stejné informační embargo, jako na tebe, co se týká referátu ze strany Džordže. Mi taky účty neskládá a informacemi z celého světa je již zavalen natolik, že může tvořit prakticky nezávisle bez dalších doplňujících dotazů.

Bobe57, souhlas. Já stejně Džordže obdivuji, jak to vše zvládá. Požadavky z celého světa a vybrat z toho co je realizovatelné.

My uživatelé pak každou novinku chceme okamžitě 100% funkční. Ale Džordž má v Downloadech napsáno, že se jedná vždy o pracovní verzi a má tam také i poslední stabilní. A v tom je myslím ten problém. Tam je verze nějaká 1.6. Podle mého názoru je to moc nízko. Tam ještě není oprava mizení terénu a také nejsem si jistý, jestli v této verzi by vůbec fungovaly současné aktivity (jedná se o pomalu jedoucí vozidla jako servis2) Proto bych Džordže poprosil, pokud nejsou připomínky jako stabilní dát nějakou 1.7mičkovou.
Pak by nám bylo jedno, že v poslední verzi je momentálně volná jízda s aktivními monitory.
A je fakt další věc, dělat update trainsetu je vhodné, až na to bude další stabilní verze. Jinak se můžeme dostat do patu, protože s upraveným trainsetem na novinky nepůjde jezdit v nižších verzích a pokud nejnovější verze bude nestabilní nebo se rozhodí něco jiného, tak bychom dojezdili.
Ale dělat v engech opravy chyb, na které Džordž příjde a upozorňuje, to už ano, to by mělo být v updatech zapracováno. Tyto informace bych rád.

Zbyněk Šemora napsal:
Proto bych Džordže poprosil, pokud nejsou připomínky jako stabilní dát nějakou 1.7mičkovou.
Souhlas! Včera jsem provedl některé změny. Vrátil jsem úpravy výpočtu tažných sil a adheze zpět na verzi 1.7.022420. Úprava byla možná správná, ale koliduje se zaběhlými praktikami výpočtu parametrů, (viz link v předešlém příspěvku). Monitory ve volné jízdě jsou (budou) funkční, jen pokud bude zapnut "živák" buď v opšnech, nebo pomocí klávesy "CTRL+4". Mám ale hlášeny pády při některých kombinacích EL + Diesel v konzistech, ještě se na to musím mrknout.

bob57_cz napsal:
Michal napsal:
Já osobně bych v Bin viděl daleko radši úplně jinou věc - správně se chovající brzdy. Ale je to jen mé zbožné přání.
I tento požadavek má Džordž v programu řešení a nejen ode mne.
V SZ jsem ti psal ( nyní tedy i pro ostatní ), že chování brzd - brzdových rozvaděčů již dříve řešil ZSR ( je to tu i někde ve vláknech ) s pomocí distributoru.
Není to sice úplně dotažené,...
No právě. Funguje od všeho trochu, ale dohromady pořádně nic.

bob57_cz napsal:
Snad časem dojde i na toto ( je to nepředstavitelná dřina, co Džordž pro nás dělá ).
Tak tady mi věř, že mám celkem dobrou představu, co za dřinu to obnáší. A v tomto směru Džordže nesmírně obdivuju. Já bych na to nervy neměl.

Pánové, podívejte se zda vám funguje ozvučení lokomotivní brzdy při jejím opakovaném použití. Můj dojem je, že to funguje korektně pouze u elektrik, u dieselů se ozve jenom jednou na začátku a potom už ne. Tak bych se chtěl ubezpečit zda to to dělá všem nebo je nějaká zrada pouze u mne. Pozor ale na to, že ne všechny caby mají ozvučení lokomotivní brzdy implementováno. Pokud ano, ozve se nejméně jednou. Používám Bin v. 1.7.051220.

-------
Martens:Mirku, cab nemá s ozvučením loko brzdy nic společného.....je to věc eng a sms souboru.....

Ale jo Martine, trochu jsem se ukecl, měl jsem samozřejmě na mysli soubory *cab.sms

A ještě bych řekl, že se vrátil starý problém s rychlostním limitem 0 km při změně stanoviště v blízkosti návěstidla se znakem "Stůj". Prověřte to ještě někdo pls.

Miran napsal:
A ještě bych řekl, že se vrátil starý problém s rychlostním limitem 0 km při změně stanoviště v blízkosti návěstidla se znakem "Stůj". Prověřte to ještě někdo pls.
Můžu potvrdit, je to tak

Jako odezvu na velmi podrážděnou reakci, zejména zámořských uživatelů , na poslední pracovní verzi Patche, jsem se rozhodl pracovní verze nepublikovat na svém webu. Na anglických stránkách jsem ji už vyjmul, proto se nedivte případné reakci v návštěvní knize. Na českých stránkách jsem ji zatím ponechal ale napříště budu uvádět přímý link pro stažení pracovních verzí pouze na těchto stránkách. Někteří uživatele nechtějí pochopit k čemu pracovní verze jsou. Jak jsem uvedl výše, mohla by být verze s uvedenými vlastnostmi připravena snad tento týden a pravděpodobně by se mohla stát další stabilní verzí, pokud se nevyskytnou nějaké zásadní nedostatky.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře