Edie
Průvodčí
Já myslel realisicky, proč by také otevíral dveře za jízdy???Kank napsal:Edie: Ano pokud používá novější MSTS Biny, u těch starších šlo zavírat a otevírat dveře i za jízdy vlaku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Já myslel realisicky, proč by také otevíral dveře za jízdy???Kank napsal:Edie: Ano pokud používá novější MSTS Biny, u těch starších šlo zavírat a otevírat dveře i za jízdy vlaku.
Může se to stát, že zmáčkneš něco omylem, já třeba občas jezdím s msts v noci a to pak mačkám klávesnice poslepu.Edie napsal:Já myslel realisicky, proč by také otevíral dveře za jízdy???Kank napsal:Edie: Ano pokud používá novější MSTS Biny, u těch starších šlo zavírat a otevírat dveře i za jízdy vlaku.
To je blbost. Diagnostiku si zapínám jen příležitostně. Přece nebude exentricky ustupovat okno s hlášením. Ale ta diagnostika vpravo prázdné místo má. A navíc by to prospělo výhledu, pokud střed obrazovky bude při 3x F5 čistý.alcapone napsal:To spíše, zda by ty hlášky se zobrazily na vrchu. Diagnostika by byla pod hláškou.
A jak se podívá fíra v reálu, jestli mu povolil poslední vůz ?Zbyněk Šemora napsal:Když za to vezmeš a vlak nejede, viz dotazy u nákladních vlaků. Zmačknu 3xF5 a vidím, jestli mi vlak povolil nebo mám některé vozy ještě zabrzděny.
Tyto informace by byly lépe viditelné pokud by se tato funkce přesunula na samostatnou obrazovku, třeba pod 4xF5.bob57_cz napsal:A jak se podívá fíra v reálu, jestli mu povolil poslední vůz ?Zbyněk Šemora napsal:Když za to vezmeš a vlak nejede, viz dotazy u nákladních vlaků. Zmačknu 3xF5 a vidím, jestli mi vlak povolil nebo mám některé vozy ještě zabrzděny.Vlak se 40 vozy tam stejně celý neuvidíš.
V reálu byl u posledního vozu vozmistr a cvičil tam s kladívkem nebo lucernou spartakiádu.bob57_cz napsal:A jak se podívá fíra v reálu, jestli mu povolil poslední vůz ?Vlak se 40 vozy tam stejně celý neuvidíš.
To je jen u zkoušky brzd, ale pokud jede vlak na trati tak tam nikdo spartakiadu necvičí.Zbyněk Šemora napsal:V reálu byl u posledního vozu vozmistr a cvičil tam s kladívkem nebo lucernou spartakiádu.![]()
Protože pod těma informacema o brzdách vlaku, jsou ještě nějaké další položky které se odsunou mimo obrazovku.Zbyněk Šemora napsal:Vrbam: Take mne napadlo, tyto údaje dát na samostatnou obrazovku.
Ale 3x F5 a 4x F5 dát jen zbytek pro ladiče. Bylo by to i přehlednější
To by mne zajímalo, kde se flákal, když jsem zastavil a měl se znovu rozjet.Zbyněk Šemora napsal:V reálu byl u posledního vozu vozmistr a cvičil tam s kladívkem nebo lucernou spartakiádu.bob57_cz napsal:A jak se podívá fíra v reálu, jestli mu povolil poslední vůz ? Vlak se 40 vozy tam stejně celý neuvidíš.
Jako co ??? Ten budík ukazuje tlak na začátku potrubí stejně jako v reálu. Na mašině normál taky neukazuje konec vlaku.Martens napsal:A co tak ty informace o odbrždění soupravy dát na 1xF5 nebo 2xF5 (tam by to mohlo být i přirozené, když tam lze vidět i stav nádrže, stav vody, uhlí a podobně)?
A úplně ideální by bylo, kdyby se Džordžovi podařilo rozchodit ukazatel tlaku v průběžném potrubí v závislosti na připojené soupravě - zatím to tuším funguje jenom pro loko.
bob57_cz napsal:Jako co ??? Ten budík ukazuje tlak na začátku potrubí stejně jako v reálu. Na mašině normál taky neukazuje konec vlaku.Martens napsal:A co tak ty informace o odbrždění soupravy dát na 1xF5 nebo 2xF5 (tam by to mohlo být i přirozené, když tam lze vidět i stav nádrže, stav vody, uhlí a podobně)?
A úplně ideální by bylo, kdyby se Džordžovi podařilo rozchodit ukazatel tlaku v průběžném potrubí v závislosti na připojené soupravě - zatím to tuším funguje jenom pro loko.
Právě pod 3xF5 můžete vidět, jak postupuje rázová vlna. V reálu dokonce nebude po ustálení tlak na začátku a konci potrubí stejný, je to mnohonásobný TT článek a povolený úbytek je 0,5bar.
Při odbrzdění mohu mít dávno na budíku mašiny 5,0 a přitom vzadu bude 3,0 , než se dorovná. Záleží na průchodnosti potrubí.
Nechtějte po Džordžovi předělávat něco, co má v pořádku.
A já jsem taky poukazoval na to, že na počtu připojených vozů záleží, kdežto někdo jiný tvrdil, že ne.Martens napsal:Bobe, vycházím z toho, že se tady kdysi několikrát rozčilovalo, že ukazatel tlaku v brzdovém potrubí se nechová reálně právě proto, že ukazuje jenom stav na mašine bez ohledu na to, jestli jede solo nebo má za sebou několik desítek vozů - nevím už bohužel, který ze současných či bývalých fírů na to upozorňoval.