Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kank napsal:
Edie: Ano pokud používá novější MSTS Biny, u těch starších šlo zavírat a otevírat dveře i za jízdy vlaku.
Já myslel realisicky, proč by také otevíral dveře za jízdy???

Edie napsal:
Kank napsal:
Edie: Ano pokud používá novější MSTS Biny, u těch starších šlo zavírat a otevírat dveře i za jízdy vlaku.
Já myslel realisicky, proč by také otevíral dveře za jízdy???
Může se to stát, že zmáčkneš něco omylem, já třeba občas jezdím s msts v noci a to pak mačkám klávesnice poslepu.

Džordži prosímtě, bylo by možné levý sloupec rozšířené diagnostiky přesunout ze středu obrazovky na pravou stranu?
Je problém v aktivitě, pokud se díváš například jestli vozy už povolili a do toho naběhne okno s textovým hlášením, tak toto je po té nečitelné.
Jeden z testerů se mi už vymluvil, že takto nevyluštil rozkaz V a o kus dál kvůli tomu projel návěstidlo. :cry:

alcapone napsal:
To spíše, zda by ty hlášky se zobrazily na vrchu. Diagnostika by byla pod hláškou.
To je blbost. Diagnostiku si zapínám jen příležitostně. Přece nebude exentricky ustupovat okno s hlášením. Ale ta diagnostika vpravo prázdné místo má. A navíc by to prospělo výhledu, pokud střed obrazovky bude při 3x F5 čistý.

Zapomínáte, pánové, na jedno a to je rozlišení obrazovky.
Diagnostika 3xF5 má pevnou velikost a je přilepena doleva nahoru, kde je začátek vykreslování obrazu. Ta žádost o přesun by byla možná jen pro formát 1024x768, ale u 800x600 ( 640x480 ) by byla část mimo plochu a opačně při větším rozlišení ( 1200, 1600,.. ) se vám zase dostane pravá strana doprostřed.
Je to jen diagnostika pro ladění a při hraní aktivit tam nemá co dělat.

Bobe57, to jsem nevěděl, že tato se s rozlišením nezmenšuje. Ale ostatně jako i ostatní okna. To mne mohlo napadnout. Sypu si popel na hlavu :lol:
Jinak nemáš pravdu, že rozšířená diagnostika se do aktivit nehodí.
Když za to vezmeš a vlak nejede, viz dotazy u nákladních vlaků. Zmačknu 3xF5 a vidím, jestli mi vlak povolil nebo mám některé vozy ještě zabrzděny. (dříve to bylo jen u dieselů, nově je to i u elektrik) Někdy se nezobrazí pod 2xF5 stav paliva a u nižších verzích BIN zase lhal. Viz moje aktivita při přestupu na sergeje. Dříve jsem měl v nádrž 17000 litrů!!!! nyní zase po najetí mi to neukazuje nic, ale dozvíš se to v 3xF5. Po save load už stav paliva v 2xF5 naskočí a ukazuje správně.

Zbyněk Šemora napsal:
Když za to vezmeš a vlak nejede, viz dotazy u nákladních vlaků. Zmačknu 3xF5 a vidím, jestli mi vlak povolil nebo mám některé vozy ještě zabrzděny.
A jak se podívá fíra v reálu, jestli mu povolil poslední vůz ? :eek: Vlak se 40 vozy tam stejně celý neuvidíš.

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Když za to vezmeš a vlak nejede, viz dotazy u nákladních vlaků. Zmačknu 3xF5 a vidím, jestli mi vlak povolil nebo mám některé vozy ještě zabrzděny.
A jak se podívá fíra v reálu, jestli mu povolil poslední vůz ? :eek: Vlak se 40 vozy tam stejně celý neuvidíš.
Tyto informace by byly lépe viditelné pokud by se tato funkce přesunula na samostatnou obrazovku, třeba pod 4xF5.
On už stačí vlak se 30 vozy a te poslední tam nebude vidět.

bob57_cz napsal:
V reálu byl u posledního vozu vozmistr a cvičil tam s kladívkem nebo lucernou spartakiádu. :lol:
Vrbam: Take mne napadlo, tyto údaje dát na samostatnou obrazovku.
Ale 3x F5 a 4x F5 dát jen zbytek pro ladiče. Bylo by to i přehlednější.

Zbyněk Šemora napsal:
V reálu byl u posledního vozu vozmistr a cvičil tam s kladívkem nebo lucernou spartakiádu. :lol:
To je jen u zkoušky brzd, ale pokud jede vlak na trati tak tam nikdo spartakiadu necvičí.

Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam: Take mne napadlo, tyto údaje dát na samostatnou obrazovku.
Ale 3x F5 a 4x F5 dát jen zbytek pro ladiče. Bylo by to i přehlednější
Protože pod těma informacema o brzdách vlaku, jsou ještě nějaké další položky které se odsunou mimo obrazovku.
Jen mě udivuje, že někdy tam ty informace o brzdách nejsou, většinou je to pokud jedu s párovkou.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
A jak se podívá fíra v reálu, jestli mu povolil poslední vůz ? Vlak se 40 vozy tam stejně celý neuvidíš.
V reálu byl u posledního vozu vozmistr a cvičil tam s kladívkem nebo lucernou spartakiádu.
To by mne zajímalo, kde se flákal, když jsem zastavil a měl se znovu rozjet. :lol: Nikde ani noha, musel jsem se spolehnout na vlastní cit, ale dozadu jsem nechodil ani náhodou. :idea:

A co tak ty informace o odbrždění soupravy dát na 1xF5 nebo 2xF5 (tam by to mohlo být i přirozené, když tam lze vidět i stav nádrže, stav vody, uhlí a podobně)?

A úplně ideální by bylo, kdyby se Džordžovi podařilo rozchodit ukazatel tlaku v průběžném potrubí v závislosti na připojené soupravě - zatím to tuším funguje jenom pro loko.

Presne tak ako napísal Martens, keby budík na mašine ukazoval správne tlak v potrubí, tak sa nemusia riešiť nejaké pomocné obrazovky pod F5.

Hodím mezi ostatní osobní názor.Pokud se na stanovišti chci cítit jako skutečný fíra nemohu neustále měnit parametry různých hlášek.Od toho jsou případné hlášky které fíra dostane pomocí vysílačky.Takže jestli mám nebo nemám soupravu zcela vpořádku stejně nevím dokud se nerozjedu - a jak víme v MSTS jak se rozjedu je vš O.K.

Martens napsal:
A co tak ty informace o odbrždění soupravy dát na 1xF5 nebo 2xF5 (tam by to mohlo být i přirozené, když tam lze vidět i stav nádrže, stav vody, uhlí a podobně)?
A úplně ideální by bylo, kdyby se Džordžovi podařilo rozchodit ukazatel tlaku v průběžném potrubí v závislosti na připojené soupravě - zatím to tuším funguje jenom pro loko.
Jako co ??? Ten budík ukazuje tlak na začátku potrubí stejně jako v reálu. Na mašině normál taky neukazuje konec vlaku.
Právě pod 3xF5 můžete vidět, jak postupuje rázová vlna. V reálu dokonce nebude po ustálení tlak na začátku a konci potrubí stejný, je to mnohonásobný TT článek a povolený úbytek je 0,5bar.
Při odbrzdění mohu mít dávno na budíku mašiny 5,0 a přitom vzadu bude 3,0 , než se dorovná. Záleží na průchodnosti potrubí.
Nechtějte po Džordžovi předělávat něco, co má v pořádku.

Odbočím. Chci se zeptat, zda je možné zvýšit počet kamer. Důsledkem by bylo odbourání nepříjemného jevu, který se objevuje, vzdálíme-li se kamerou dál od soupravy, přeskakování kamery při posunu doleva či doprava. Za odpověď děkuji.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Jako co ??? Ten budík ukazuje tlak na začátku potrubí stejně jako v reálu. Na mašině normál taky neukazuje konec vlaku.
Právě pod 3xF5 můžete vidět, jak postupuje rázová vlna. V reálu dokonce nebude po ustálení tlak na začátku a konci potrubí stejný, je to mnohonásobný TT článek a povolený úbytek je 0,5bar.
Při odbrzdění mohu mít dávno na budíku mašiny 5,0 a přitom vzadu bude 3,0 , než se dorovná. Záleží na průchodnosti potrubí.
Nechtějte po Džordžovi předělávat něco, co má v pořádku.

Bobe, vycházím z toho, že se tady kdysi několikrát rozčilovalo, že ukazatel tlaku v brzdovém potrubí se nechová reálně právě proto, že ukazuje jenom stav na mašine bez ohledu na to, jestli jede solo nebo má za sebou několik desítek vozů - nevím už bohužel, který ze současných či bývalých fírů na to upozorňoval.

Martens napsal:
Bobe, vycházím z toho, že se tady kdysi několikrát rozčilovalo, že ukazatel tlaku v brzdovém potrubí se nechová reálně právě proto, že ukazuje jenom stav na mašine bez ohledu na to, jestli jede solo nebo má za sebou několik desítek vozů - nevím už bohužel, který ze současných či bývalých fírů na to upozorňoval.
A já jsem taky poukazoval na to, že na počtu připojených vozů záleží, kdežto někdo jiný tvrdil, že ne.
Taky záleží na tom, zda je u vozů nadefinováno i napájecí potrubí ( čímž se mění i kapacita hlavních jímek lokomotivy ) nebo jen brzdové potrubí.
Pokud má mašina kapacitu hlavních jímek okolo 1000l - AirBrakesMainResVolume ( 35-38 ) a připojíme jí 10 vozů, které mají každý nadsazenou kapacitu EmergencyResCapacity ( 14 ), tak je to hned vidět, jak se mašina při odbrzdění vydojí a musí dopumpovávat a ručička hlavního napájecího i brzdového potrubí bude pod hodnotou 5bar, než se dopumpuje.
Stačí jedno zabrzdění či rychlobrzda a při pokusu o odbrzdění je hned vidět, že na vozech je přemrštěná hodnota kapacity rozvaděče a manometr na mašině to ukáže i při absenci 3xF5.
Ten manometr prostě ukazuje správně.

Chcel by som znova poprosiť, či by bolo možné opäť obnoviť funkciu definície druhého spriahla. Totižto Pikku dávnejšie vymodeloval vozeň Vtr aj s kombinovanými spriahlami - klasika/SA3. SA3 používa funkciu Automatic, klasika Chain a je jasné, že obe naraz fungovať nemôžu. Vďaka

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře