CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
To je sice pěkné, ale stavitelé tratí používají český skript pro návěstidla a pokud je toho přehršel, tak se to nemusí chovat korektně při normálních jízdách a posunovat se mimo trať 321, dá skoro všude. Je to jen hra a pokud někdo chce posun se vším všudy i barvičkama, tak ať se zaměstná u dráhy. Ona to není prdel, aby vše fungovalo a musí se dělat spousta kompromisů a já silně pochybuji o tom, že v jiných vlakových simulátorech je tomu jinak. :-)
Dany sorry, ale je to jen otázka názoru. Stavitelé používají (až na pár výjimek) script od Poláka, což se stalo jakousi tradicí, a tak zřejmě vznikl názor, že jinak to nejde. A v případě použítí scriptu jiného, budou jako první řvát aktivitáři, že jim něco nefunguje, protože ten script nechápou.
Ty barvičky by ale v simulátoru práce strojvedoucího asi odpovídat měly.
Podle toho co píšeš, by asi bylo nejideálnější, kdyby v tratích žádná návěstidla nebyla vůbec aby to nedělalo problémy v aktivitách.
Hlavně aby šlo řešit, jestli cestující budou moct nastupovat, vystupovat, a podobné krávoviny. Na to existuje simulátor Průvodčí, kde je ještě možnost jim kontrolovat jízdenky.
Nezlob se prosím na mne, píšu na rovinu svůj názor. Vážím si tvé práce, mám tě rád, ale poslední dobou mám pocit, že to bereš až zbytečně moc vážně. Sám jsi napsal - je to jen hra!

Zdravím,
mohl by mi někdo pomoct s jedním problémem u Vectronu? Když si zvolím nějakou soupravu s touto lokomotivou, tak mi to hodí error, kterému jaksi nerozumím xD.
Předem díky za pomoc :)
Osobne si kontrolujem kazdu jednu lokomotivu pre vsetky funkcie - zmeny pohladov, pieskovanie a podobne, teda stlacam jednotlive klavesy pre danu funkcionalitu. Akonahle mi vybehne nejaky error je jasne ze dana loko nie je definovana korektne, obvykle eng subor a dohladat dalej co presne chyba. Mne sa stava, ze musim prepnut na vonkajsi pohlad a spat do kabiny aby doslo k 'refresh-u' zvuku pri zmene riadiaceho kontrolera na vyssi vykon inak napr. 751 brble stale na volnobehu pricom stale pridavam vyssi vykon :)

Čau, tak u ČSD 130 mi dnes práskla ochrana a taky se mi již nepodařilo mašinu nahodit, sjel jsem z výkonu, mačkal klávesu "O" jak praštěný a už jsem mašinu neoživil. Vždy to fungovalo, tak nevím.

A měl si vzduch v jímce pro sepnutí HV?
Začínají se tu objevovat různé chyby, které já nedokážu zreplikovat. Nevím, co s tím. Třeba zacyklený zvuk pro odfouknutí BP. U mě to není.
Jinak jsem předělal to generování paxů. Situace od @hrocha by měla už fungovat.

Měl, já jsen zapoměl přešuntovat a tak mi to prásklo a ač jsem sjel z výkonu a mačkal kl. "O", už jsem ji nenahodil a musel jsem nahrát z uložené pozice. Tohle se mi u 130 stalo poprvé.

Jinak už je tedy v aktualizaci vyřešený i ten přechod manuál/automatic po přestupu? Já když jsem z 810 přelezl na jakýkoliv AI loko, třeba 749, už mne ORCZ napustil zpět do vozidla hráče tedy 810.

Jinak už je tedy v aktualizaci vyřešený i ten přechod manuál/automatic po přestupu?
Jakmile jsem přestoupil z 810 na 749, tak si lidé otevřeli dveře u 810 sami. Když jsem se pak vrátil na 810, tak dveře zůstaly otevřené a mohl jsem je otevírat a zavírat. Lidé neměli problém s nástupem.

Měl, já jsen zapoměl přešuntovat a tak mi to prásklo a ač jsem sjel z výkonu a mačkal kl. "O"
Elektro údržba se na to už mrkla a přidala pár drátů. Mělo by to jít už vždy nahodit tedy po splnění všech podmínek.

Tak jsem přelezl zpět do 810, ta mezitím dveře zavřela, ale v následné stanici mi OR napíše, ať otevřu, ale pax nenastoupí ani jeden.
paxi.jpg

A další věc, OR opět vynechává vozy, 4 vozy na které má najet bardotka jako Loose Consist a 4 vůz OR úplně zazdil.
lc vynech.jpg
lc vynech2.jpg

Ahoj Iciku.
Problém furt stejný, když jedu v Barči, tak 810 si otvírá sama a paxové nasedají. Ve Vápené přesednu do 810 a v následné stanici ORCZ vidí, že jde o automatic dors, poněvač napíše ať otevřu pro nástup, ale do vozu nenastoupí ani jeden cestující a zkusil jsem i zavřít a znova otevřít dveře. Nic a tím to končí, poněvač to visí na zprávě, že se čeká na nástup a nevypraví mi vlak:

A stejně jsou po tom zákazu a loadu nějak zmatení, nasedají mi přes kód 10000, který fungoval perfektně:
paxi.jpgpaxi2.jpg

Pokud tam jsou cestující, tak ti i v 10tis stanici nasednou. To je ok.
Není to v pořádku. :) Předtím nepropoštěl ORCZ cestující přes konečnou stanici, kde byl kód 10 tis. Vyzkoušeno v aktivitě Opava - Sv. Heřmanice a zpět. Nyní stejná situace, jízda Lipová Lázně - Javorník ve Slezsku a zpět a přes konečnou v Javorníku mi z předposlední stanice jede pax přes kód 10 tis., jinak ale po přechodu do 810 z 749 paxové začali nastupovat. Super.

001.jpg002.jpg

Čau, tak u ČSD 130 mi dnes práskla ochrana a taky se mi již nepodařilo mašinu nahodit, sjel jsem z výkonu, mačkal klávesu "O" jak praštěný a už jsem mašinu neoživil. Vždy to fungovalo, tak nevím.
No par dni pozorujem zaujimave veci aj ja. Zistil som napr. ze masina padne do off ze sa neda nahodit, ok. Troska som sa vrtal v tom a zistil som ze problem je aj v trati a povoleniach. Situacia. Stojim na kolaji v stanici s 499 a mam 40 a volno na navestidle. Vlavo kolaj ma na odjazde stop. Startujem, prechadzam cez navestidlo, ok, pripajam sa na hlavny track a mam pred sebou povolenie max 80 (aj skryte navestidlo???) napr. Prejdem ho a v tom bum, masina spadne a nechce nahodit uz vobec. Pise ze nemam permission pre HV -> ON. Nic nepomaha vobec. Nadefinoval som bnovy start z tej kolaje vlavo a bez problemov po prejdeni max 80. No neviem, dizel-y nemaju problem s prejedenim tychto casti, alebo na cervenu, len elektriky. Na trati ak padnem do emergency stop napr. po nemackani zivaka, nie je problem nahodit masinu, aspon co som testoval.

Uz som si spomenul. Pouzil som CTRL+M a prepol sa do manualneho modu, ten mi zresetoval stav a mohol som pokracovat. Samozrejme, ja jazdim volnu jazdu a nie scenar takze toto mi funguje takto. Ak neprepnem do manualu, elektriku nie je mozne nahodit - Circuit braker je stale Open a power off. Zaujimave je, ze pantograf je hore, napatie je signalizovane ale Circuit braker nemozem zapnut (Close), nemam autorizaciu a ak spustim pantograf dolu tak uz vobec nic. Ale aj tak je to zaujimave pretoze pokial nespustim P1 dolu, tak mozem dvihat aj 2-ku, inak hotovo a nic sa neda robit len reload scenara.

Takže jeden pax bude asi pro ORCZ matoucí. :) 1. stanice za zvratovou s kódem 10000
003.jpg

Ale, proč mi nastupují cestující ve Velké kraši směr Lipová lázně, do stanice zpět směr Javorník, kterou jsem projel a to jedu k jinému perónu než když jsem stavěl směr Javorník??? :)
004.jpg005.jpg

Tak krásně už to chodilo, než se udělal změna, kdy Hroch pindal ohledně zákazu cestujících mimo stanici. :( Prostě ten kód 10000 musí být zlomový, za něj ani noha a od něj zase jen směrem ke konečné. :) Napadá mne jestli to neposere ten jeden pax.

Není to v pořádku. :) Předtím nepropoštěl ORCZ cestující přes konečnou stanici, kde byl kód 10 tis. Vyzkoušeno v aktivitě Opava - Sv. Heřmanice a zpět. Nyní stejná situace, jízda Lipová Lázně - Javorník ve Slezsku a zpět a přes konečnou v Javorníku mi z předposlední stanice jede pax přes kód 10 tis., jinak ale po přechodu do 810 z 749 paxové začali nastupovat. Super.

Zobrazit přílohu 34987Zobrazit přílohu 34988
Ti paxové se chovají jako debilové. Ještě že neumí mluvit.

Back
Nahoře