CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, bohužel po poslední aktualizaci nespustím ORCZ, stále mi visí aktualizace mirelu a ORCZ se nespustí. Nejde ani vypnout.

Což je pěkně nanic, když dělám průběžný text aktivity, mám ORCZ v okně a mám třeba otevřen SJŘ a jedu testy traffic a těn váleček co visí ohledně aktualizace, mám přes všechny okna i jiných programů. (i teď když píšu sem).
001.jpg002.jpg

A v aktivitě takto.
003.jpg

Odzkoušeno, u mě v poho. Sice to chvíli vypadalo, že tam aktualizace budou taky viset ale nestalo se.
or.jpg

Nově v update je možnost si nadefinovat 4 různé hlášky (zřejmě vlakvedoucího) o povolení odjezdu vlaku po nastoupení lidí.
Po spuštění aktivity se vygeneruje náhodně jedna z nich a tou budete vypravování po zbytek aktivity.

1.jpg
Teď je tam pod všema 4 stejná hláška "Dává odjezd!", kterou znáte třeba z tratě BP.
Pokud mi poskytnete různé, sestříhané nahrávky, dodám je do update. Bude to tak různorodé. :)

V kódu jsem proto vytvořil 4 triggery, které jsou vidět v souboru ActivitySound.sms. Může být tedy i více typů hlášek související k danému triggeru. Pak se můžou během hry náhodně volat a hráč uslyší hlášku stejným hlasem, ale jinak řečenou.

"Dává odjezd!"
Já nevím. V dobách kdy fíra jezdil s mechanikem by to bylo na místě, ale když jede fíra v tomto století, tak mu nikdo tuto hlášku nemá kdo odříkat. Asi by se to mělo nahradit něčím jiným. Vždyť i výpravčí se ruší. Tedy zbývá jen "tik ťak tik ťak ...pohled na hodinky, kuk z okénka a pohled na průvodčího, který za mých časů na dráze dával souhlas k odjezdu. Současně je to asi stejné.

Já nevím. V dobách kdy fíra jezdil s mechanikem by to bylo na místě, ale když jede fíra v tomto století, tak mu nikdo tuto hlášku nemá kdo odříkat. Asi by se to mělo nahradit něčím jiným. Vždyť i výpravčí se ruší. Tedy zbývá jen "tik ťak tik ťak ...pohled na hodinky, kuk z okénka a pohled na průvodčího, který za mých časů na dráze dával souhlas k odjezdu. Současně je to asi stejné.
Tady nevím jak to uchopit. Pravda je, že v kabině není dnes nikdo, kdo by fírovi řekl "Dává odjezd". Možná tak fíra sám sobě. :)
Taky píšťalka už není moc slyšet. Nebo možná už vůbec.

Ale chcete úplné ticho při výpravě? Dal jsem možnosti jak pro hlášky v kabině strojvedoucího, tak teď v update také pro zvuky při výpravě, které jsou slyšet jak v kabině, tak i venku. OR CZ/SK je tedy připravený pro různé možnosti. Jen to smysluplně využít.

Však možný odjezd dává strojvůdce vědět vypravčímu buď dvojitým houknutím, nebo píšťalkou. Ty a náhodou nešel by zobrazit zelený terčík.

Hoši, nedělejte z toho fakt natvrdo směrovanou věc do roku 2023.
1. V tomto GVD už ani pořádně neseženete sjř.
2. Už "dává odjezd" mi leze krkem, když jedu v roce 1970 - 1989
3. Fakt stačí píšťalka.

Kdo chce jinak, může si udělat WAVku a zamontovat si ji do aktivity, tohle OR i ORCZ umí. Takže prosím, neimplantujte nic natvrdo, co bude našupané ve všech aktivitách jako mustr.

To už se mi víc líbil návrha na ty mizející figurky dle počtu paxů.

Anebo zprovoznit kouř u parních spojek u AI vlaků, pokud je v eng a wag uvedeno parní topení. To by taky vypadalo moc hezky.

3. Fakt stačí píšťalka
Dane, ne :) Kdo by na tu píšťalku jako pískal? Ale to je fuk. Protože mé aktivity vždy byly mimo jízdní řád MSTS pod F10 a odjezdy jsem dával vždy zprávou jako například z vysílačky. Protože například nákladní vlaky na "dává odjezd" opravdu nefungují. :) Ale jinak to "Dává odjezd" To jsme řešili někdy v roce 2004, aby se nahradilo mluvené slovo v Angličtině. Nyní to už opravdu je na odebrání a nahrazení něčím normálním. Ani v roce 1985 to nebylo už aktuální. Maximálně na pantografech EM475, kde jezdil mechanik a tohle tlumočil fírovi. Na osobácích s lokomotivou už jezdil fíra sám. Na nákladech to v MSTS nefunguje a vlakvedoucí na motoráčcích také nebyl vždy na stanovišti, ale při odjezdech mával z některých dveří, tedy opravdu všeobecně bude nejrozumnější tuto hlášku zrušit. Respektive nahradit tím odtikáváním hodinek.

Respektive nahradit tím odtikáváním hodinek.
Prepáč ale toto je väčšia hlúposť ako to odpískanie píšťalkou.
Neviem ako v ČR ale u nás buď vlakvedúci odpíska a dá návesť k odchodu alebo ak je stanica kde vypravuje výpravca tak taktiež píska. Aspoň ja som nezažil že by nepískal.
Samozrejme to Dáva odjezd už dlho nepoužívam a práve nedávno som si chcel zmeniť to pisknutie za dvojpisknutie.
Je samozrejme iné to čo píšeš ak na nejakej lokálke nie je okrem rušnovodiča nikto iný. Ale toto asi rozlišovať v OR nebudeme vedieť.

Back
Nahoře