Ale já nechci aby se něco vykracovalo, nebo přehazovaly karty v Edynu. Vykracování je prasárna a nezřídka končí požárem, když se vykrátí ochrana toho, co předtím zásah té ochrany vyvolalo. Mašiny mají být v pořádku, na tom se shodneme.
A že využívám příležitostí ke kopání do mladých fírů, to vypadá, že někdo chce, aby to tak vypadalo a zjevně sleduje vše, co se kolem toho objeví.
Mně jen vadí, že se schovává v tolika profesích, nejen v těch fírovských, ale třeba i řidičských, a dalších jiných - rychlokvašství hraničící s neprofesionalitou za slovo "dneska" nebo "jiná doba". Houby jiná doba. "Dneska" kdejaký truhlík si na youtube vyvalí svoje počiny, třeba z lokomotivy... A třeba i z lokomotivy, kterou dříve obsluhovali lidi, kteří k tomu měli cajk a kteří se na tu lokomotivu postupně vypracovali.
A tenhle umělec potom veze dvouvozový "vlak" s rychlíkovou lokomotivou a protože je to děsně velký Fýra, tak během vteřiny jak kdyby lomcoval s vraty od stodoly, brzdičem prudce migá mezi polohami B-Š a dává tam půlsekundové švihy. Proboha proč?? Může mi to nějaký strojník, nebo řidič vysvětlit, proč mu někdo už neurazil ruce? To je za vás mladé fíry v pořádku? Tohle mně někdo dělat na (příklad) turnusové mašině, tak ho z toho skopnu a už nikdy mi s tím nepojede. Nebo pojede, ale bude si to spravovat.

Druhý světák, zase samozřejmě vídeo, krutopřísná muzika na stanovišti slovenské rychlíkové lokomotivy, kdysi ve vozbě nejelitnějších turnusů, dnes stále na vlacích vysoké kvality. Šatičky jako z reklamy na nástup k ČD, vlásky ulízané jako na přehlídku, jenomže podle pohybů s řídícími pákami má ADHD jak prase. Rampampam, bubnuje si do pultu, nervózně, než mu naskočí EDB, protože dole kopcom tam valí jeden stupeň za druhým, aby to pak naráz shodil a rval tam brzdu. Na peróně na něj čeká nějaký kámoš. Frajer div neurve přepínač reflektoru, točí s ním jako zběsilý, smyslama je všude jinde, než u přistávání. Výsledkem jsou vidle. Hlavně, že pozdravil, ON Veliký Fýra, kámoše. Bývaly doby, kdy se za obutou jednotku nebo lokomotivu dávala kolegovi flaška. Dneska na tom slavném koridoru slyšet neobutý vlak, to aby si tam člověk rozbil stan.
Nebudu to tady už dál plevelit, přeber si to jak chceš, podívej se jak jezdí člověk, který na té dráze vyrostl, nebo má ke strojům cajk. A podívej se, jak jezdí ten, kdo vyrostl s foťákem v ruce a jenom zdravotní limity trochu povolily (a psychologové jeden po druhém rezignují) tak dostal do ruky několik stovek tun a chová se k tomu jako k Piko vláčku. Nevím, stárnu, blbnu, ale za mě toto v pořádku není... Ale jsem zaujatý a kopu. Asi jo...