Dobrý den Tom
napadl mě možný způsob, jak obejít tento problém bez zásahu do kódu Open Rails.
Pokud jsem to správně pochopil, křižovatková výhybka je v editoru složena ze samostatného křížení a čtyř samostatných přestavníků (výhybek). Každý přestavník už dnes má vlastní animaci podle své polohy.
Moje myšlenka je využít právě tuto existující animaci.
Do modelu přestavníku by bylo možné přidat jednoduchý světelný prvek (například plane s texturou světla), který by byl součástí stejné animace jako pohyb přestavníku.
Například:
v poloze 0 by byl plane skrytý (nebo otočený tak, aby nebyl vidět),
v poloze 1 by byl viditelný za sklem výhybkového návěstidla.
Potom by každé přestavovadlo zobrazovalo svůj vlastní stav. U křižovatkové výhybky se čtyřmi přestavníky by výsledná kombinace světel odpovídala skutečné poloze všech přestavníků, aniž by bylo nutné měnit logiku Open Rails.
Myslíte, že by takové řešení bylo technicky možné, nebo existuje nějaké omezení, které jsem přehlédl?
Hello Tom
I could think of a possible way to get around this problem without interfering with the Open Rails code.
If I understood correctly, the intersection switch is composed of a separate crossing and four separate changers (switches) in the editor. Today, each changer already has their own animation according to their location.
My idea is to use this existing animation.
A simple light element (for example, a light-textured plane) could be added to the stagecoach model, which would be part of the same animation as the stagecoach movement.
For example:
- in position 0, the plane would be hidden (or rotated so that it is not visible),
- in position 1 would be visible behind the switch signal glass.
Then each rebuilder would display its own state. For an intersection switch with four changeovers, the resulting combination of lights would correspond to the actual position of all changeovers without having to change the logic of Open Rails.
Do you think such a solution would be technically possible, or is there a limitation that I have overlooked?