Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ta fotka je z období mezi 1. a 2. etapou rekonstrukce mostů Seifertova:
Obr. 1 - Čerstvě položené a částečně podbité koleje na novém mostě, napravo staré ocelové mosty - 15. 10. 2002
4afe181fb36a23d3d0e90db821ecf07d.jpg
Obr. 2 - Zde stály ty zelené, již se buduje nové přemostění - 3. 4. 2004
0e1457818cc5bfcb0473484f831e3db1.jpg

Naposled editoval moderátor:
Hold budete mít tento stav, dle mých fotek z roku 2005. Jen tak mimochodem, neví někdo, jak se jmenuje kusá kolej na třetím obrázku? V plánkách stanic není.
Na tomto jsem pracoval téměř celý den. Ještě musím poprosit Pawlíka o verzi oboustranných sloupů za 7. nástupiště (trubka šedá a žebřík nový) s dlouhými výložníky (rozteč odpovídá třem kolejím) Mezi nové perony jsem tyto již vyměnil, jsou vidět na 1. obrázku.
571e7472c0d38bf0a5976ada0c69d940.jpg
e85ee672c4a56c60f8c30cd25169b567.jpg
47af23855003252148814d3d50a852c0.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
V každém případě Nové spojení stavět nebudu, takže ikdyby ty ocelové mosty přenechali spoluobčanům do sběrny železného šrotu, tak moje nádraží bude poplatné době leta páně 2003.
V tom případě bys tam měl ale zrušit rychlost 35. Ta je tam až po rekonstrukci. Dřív se tam jezdilo míň. Ale to bys měl vědět, když jsi tam jezdil.
Mě by jen zajímalo, co máš na tom videu.

Když jsem tam jezdil, tak tam byla rychlost 10, jenomže v tom roce, kdy mám fotky (2005) jsou všude položené nové koleje a ta rychlost by potom odpovídala.
Ale nemyslíš, že bez fotek se tady bavíme úplně o ničem? Já celou dobu žiji v domění, že vše zrekonsruovali tak, že tři mosty osadily ocelové a zbytek beton. Vy jste Pražáci, tak to musíte vědět a mít možnost vyfotit. Ale stále to nic nemění na tom, že v MSTS ponechám tento stav. Tohle je stejně řešení do zprovoznění Nového spojení a pak koleje budou úplně jinak a nebude tam 35, ale 80 a víc.

Video....vidíš, já myslel ze jej mám jen přes Hrabovku......tak to už je úplně jiné kolejiště a mosty jsou pryč. Takže jsem zachytil stav, kdy provedli první část rekonstrukce. Ale je to dobře, protože Masaryčka depo v době videa byla už zrušena.

35 na novém betonovém severním mostě je v pořádku. Na těch starých "severníchů ocelových bylo 30, později snad 10 kvůli jejich skvělému technickému stavu. To mi i připomíná nehodu z roku 1999 kdy osobáky od Lysé jezdily na hlavní a některé soupravy byly v řazení 163 + několik Bymee. To tam před mosty vykolejilo poslední Bymeečko a najelo na konstukci mostu, která je pak slušně rozpárala. Něco snad popadalo i dolu na ulici.

Zdravím pane Šemora, chtěl bych se zeptat, je možné, že to tam máte z nějakého vážného důvodu, ale na odb. Blatov není Návěstní rychlostní soustava, není uvedena ani v sešiťáku a když jsem se domluvil s výpravčím na Libni aby nás s rychlíkem na Blatově poslali na nultou kolej tak na vjezdu do Blatova svítilo VOLNO" a fíra tu spojku přeletěl 100 ne 80 jak to je v BP. Proč by tam jinak ta 100 byla?

Chipík napsal:
Zdravím pane Šemora, chtěl bych se zeptat, je možné, že to tam máte z nějakého vážného důvodu, ale na odb. Blatov není Návěstní rychlostní soustava, není uvedena ani v sešiťáku a když jsem se domluvil s výpravčím na Libni aby nás s rychlíkem na Blatově poslali na nultou kolej tak na vjezdu do Blatova svítilo VOLNO" a fíra tu spojku přeletěl 100 ne 80 jak to je v BP. Proč by tam jinak ta 100 byla?
Důvody jsou stejné, jako na mé trati pojedete Běchovickým ranžírem a na hlavní nádraží v Praze přijedete z Hrabovky. Zkuste to dnes. Snad pěšky nebo na kole.
Za mě se 100 do odbočky na Blatově nikdy nejezdilo. Také tam dnes určitě ani nejsou Ruská návěstidla.

Chipík: Rychlostní návěstní soustava na Blatově byla a bude. To že jste jeli na volno je možná tím, že se v Běchovicích předělávalo ZZ v rámci modernizace Libeň - Běchovice a již nyní tam jsou instalována nová návěstidla AŽD s pruhy pro 100 km/h - takže zapojení může být částečně provizorní (výhybky stále na 80 km/h - tudíž i spojku 1. - 0. TK jste museli projíždět max. 80). 100 km/h do odbočky tam bude až po vložení nových kolejových spojek. Navíc Blatov jako odbočka přestal existovat a nyní je začleněn do ŽST Praha Běchovice.
Plánek staré x nové Běchovice

Chipík napsal:
A taky je tam omezena rychlost na 100 rychlostníkem. Za mých časů bývalo po nulté rovně 120 a do odbočky návěštěno 80. Jak napsáno výše, prozatimní zapojení vyhovuje na 100 do odbočky, při omezení rychlostníkem není nutné návěstit světelně.
V rámci "modernizace" se leckde na výhybky ani nesáhlo a zvýšila se na nich rychlost o 1 stupeň ( z 40 na 50, 60/80, 80/100 ), pokud se jejich zabezpečení vejde do upravené normy.

Chyba na Slezském Předměstí

Objevil jsem jednu chybu ve stanici Hradec Králové, Slezské Předměstí. V této stanici jsou tři koleje u sebe a pak jedna kolej trochu dále od ostatních. Ta vzdálenější s tou krajní u sebe jsou spojeny v MSTS kolejovou propojkou. Ve skutečnosti je tato propojka zrušena, uříznuta. Pravděpodobně tato propojka byla uříznuta nedávno. Pro lepší pochopení přikládám obrázek.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img411.imageshack.us/img411/6964/chybakw1.th.jpg[/url]

Re: Chyba na Slezském Předměstí

21272 napsal:
Objevil jsem jednu chybu ve stanici Hradec Králové, Slezské Předměstí. V této stanici jsou tři koleje u sebe a pak jedna kolej trochu dále od ostatních. Ta vzdálenější s tou krajní u sebe jsou spojeny v MSTS kolejovou propojkou. Ve skutečnosti je tato propojka zrušena, uříznuta. Pravděpodobně tato propojka byla uříznuta nedávno. Pro lepší pochopení přikládám obrázek.

No právě že to asi uřízly nedávno, tak proto je to v MSTS ještě propojené...

Zmíněná propojka byla zrušena někdy v letech 2003 - 2004 při menší rekonstrukci nástupišť. Na hlavní koleji byla výhybka odstraněna, na manipulační (u budovy) zůstala.

No když jsme u těch chyb tak jem objevil ve sloupu utopenou značku. Asi 1 km za hoštejnem směr Česká Třebová je předvěstník před snížením rychlosti na 90km/h. Je u obou kolejí. Tak zalarmovat Zábřežskou traťovku ať si udělá výjezd.

Slezského Předměstí jste si všimli, ale že je v Hradci severní zhlaví ve stavu z roku 1981 si nevšiml nikdo. Dělal jsem to podle videa z tehdejší doby, které jsem si sám točil na 8mm film (abych měl za 30 let podklady pro MSTS :lol: ). Připadalo mi to jednodušší než po rekonstrukci. Také jsem zachoval mechanická návěstidla, kde už jsou současně také vyměněna za světelná.

Paja26: Zprávami o utopených značkách ve sloupech mne vytrvale průběžně zásoboval Michal T. A bylo toho hodně a mám pocit, že už je vše OK. Po aktualizace uvidíte.
Za Hoštejnem myslím něco hlásil také. Raději to ověřím.

Zbyněk radši pilně pracuje než odpovídá na zbytečné dotazy (Ona stavba tratě a ladění aktivit se neudělá rychle).

Ondra.H napsal:
Které je to depo ? Jinak model vypadá opravdu skvěle
Podľa lokomotív, ich náterov a rozsahu trate BP je snáď jednoznačné o ktoré depo sa jedná.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře