Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Heme: Tak krajina Ti připadá chudá? Chudá? Tak aby Ti to po aktualizaci nezavařilo počítač. Ale upřímně řečeno, už mne to budování vesniček a měst po trati nebaví. Nemá to konce. Už aby bylo po aktualizaci.

Tak ty fotky Prahy vypadají bombasticky. :lol: Už se těším na aktualizaci :D Bude v Budoucnu i Brno?
Díky lidem jako je pan Šemora a celá skupina modeléřů tvořící tuto trať u mne nemá RS šanci.

Takže přátelé, zajisté jste přemýšleli co se skývá v oněch tmavých fotkách co sem Zbyněk umístil a na koho se čeká s aktualizací.....
Tak tedy vězte, že se čeká na mne. A v těch tmavých fotkách bylo zamícháno tohle:
6e076c2268996f8e4f659bbb7c1f56ad.jpg
27f5ffc91b030bae0054d9d441427c53.jpg
05a138865595f1ebfa60b7882a437fe3.jpg
Takže se zatím ještě chvíli kochejte alespoň obrázky, aktualizace se blíží mílovými kroky a bude v termínu jak to Zbyněk psal.
Já vám dám, pořád psát o RS! :lol: :lol: :lol: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Konecne, nebude Masarycka koncit v koprivach, tomu se rika dobra zprava po tom, co mi odesel dnes pocitac. :salut:

Já se přidám s fotkama ze své aktivity, když jsem si odskočil koupit párek na svačinku. :lol: :lol: :lol:
4af5ae4cd7e9500ed998527804798c71.jpg
0184fce76e58fb70a5d1331282c311b4.jpg
cdf7673f77def3a9ee1df41f44879928.jpg
Mirane díky. Až nyní má tato aktivita správnou šťávu. A nejen tato.

Miran

Mirane, krása. Parádní modely a textury vytváří věrohodný celek. A navíc to co je vidět na obrázcích, je ve skutečnosti z části historie. Masaryčka prošla přes léto velkou rekonstrukcí, takže dnes jsou minulostí například skupinová návěstidla, nebo angličany v kolejišti. Koleje za 7. SK jsou vytrhány (až na několik nejblíže ulici Na Florenci). Právě dnes se demolovala budova místního dozoru a brzy se změní v trosky další stavědla. Naštěstí to v MSTS přežije :)

Je to krása, to teď budou panťákové aktivity z Masaryčky.
Jak psal Kank o rekonstrukci, tak mě jen udivuje, že rekonstruovaná nastupiště jsou řešená jako lem s betonových obrubníků vy(b)litých asfaltem. Navíc jsou v původní nevyhovující výšce, to je opravdu katastrofa.

Nová nástupiště by se snad měla modernizovat v nějaké další etapě. Kdy ale bude nikdo neví, stejně tak nikdo neví jestli bude to hlavní, a to peníze. Klasické prefabrikáty k dosažení výšky 550 mm nad TK bych také velmi uvítal. Co jsem koukal, tak někde se nástupiště propadá, někde se rozpadají hrany, prostě hrůza. Někde jsem zase slyšel, že by mohlo být problémem zvýšení nástupní plochy 1. nástupiště, odkud jsou vchody do budovy. Další nádraží, které změní podobu, je Libeň. Druhé a třetí nástupiště dostane podobu prvního, tedy hrany 550 mm nad TK. Zastřešení je vyhovující, jen se "ořeže" do potřebného profilu - tím se dostávám zpět k prvnímu nástupišti. Tam je zastřešení jen nad výlezy z podchodu, neboť v roce 2004 nebyly opět peníze :D. Základy pro celé zastřešení jsou ukryty pod dlažbou, takže uvidímě, jestli se korunky najdou a dodělá se to. Mno a úsek Libeň - Běchovice, to bude v září 2009 úplně jiné. Sice utíkám od MSTS k reálu, ale pro mimopražské přikládám několik fotek které jsem nafotil koncem září.

Nová 2. TK, bývalá 2. TK - nyní 0. TK a 1. TK mezi Běchovice a D. Počernicemi
Vlaštovky v Běchovicích jsou také minulostí.
Odbočka Kyje začne plnit funkci až na jaře 2008, kdy se bude jezdit úsek Běchovice - Kyje jednokolejně.

Shrnuto a podtrženo, ještě že budu mít mojí domovinu v kronice jménem MSTS.

Zbyňku, když už jsi na masaryčce pracně udělal trolejové vedení pomocí ramen sik, si ti dovolím připomenout, že na nástupišti jsou lankové brány a jinde klasické brány. Ramena sik jsou pouze nad poštovním kolejištěm(koleje 8-20).
Poštovní dvůr byl totiž elektrifikován později - 1984. Ty lankové brány pamatují počátek elektrického provozu v Praze.

Mirane, tak tej Masaryčke chýba už len animovaný P. Klimánek, jak vyberá z odstavených súprav pivové fľašky.

Václave, nechci to tady zaplácávat fotkama skutečné Masaryčky, ale věř mi, na Masaryčce jsou u peronů všude SIK. Dělal jsem to podle fotek.

Jinak si každý myslí, že nyní zametám v Praze před aktualizací chodníky, ale dnes jsem pracoval úplně jinde. Deterio mi poslal finální model nádraží v Hrušovanech. A bylo nutné udělat nějaké posuny v manipulačních kolejích. A když už , tak už. Z Brna Heršpic až do Vranovic jsem vyměnil návěstidla za nová. Tím máme další komplet úsek Břeclav - Brno s Jirkovými návěstidly. Už zbývá vyměnit jen Brno - Česká Třebová a oddílová návěstidla mezi Českou Třebovou a Pardubicemi. Když Jirka Polák tato návěstidla vydal, někdo tady spočítal, že budu muset vyměnit asi 4000 návěstidel. Současně se to dá spočítat tak do stovky.
Zástavbu kromě Prahy jsem se pokoušel doplnit z Úval až do Přelouče.
Netsocka dodal nádražní hlášení do Kolína, Honza Švec nádraží Praskačka. Bude toho opět víc než dost.

Ona je Masaryčka trošku složitější:
Troleje nad 1.a 2. SK
Troleje nad 5. a 6. SK - stejně tak jsou zatrolejovány i koleje č. 3 a 4.
7. kolej má trolej chycenou na klasických výložnících namontovaných na bránách. Zároveň se to na koncích nástupišť míchá, takže asi nemá smysl stavět bránu od brány podle detailu.

TV vůbec neřešte. Já vše změnil jen z důvodu, aby původní brány neprolínaly Miranovy krásné budovy. Podle fotek jsem viděl krakorce SIK, tak jsem to nakombinoval, jak to vyšlo.

Zdravim, tak to je supr!! V 78. Aktualizaci Praha hl.n. a teď Masaryčka!! Skvělá práce.

A teď taková horší připomínka k trati BP. :? Na trati je málo objektů (Vim, že to je piplačka a do nikoho nechci šťourat, je to jen můj názor). Například v Přelouči, tam je nádraží uprostřed města a v MSTS si člověk řiká, že to nádraží je snad na míle daleko od toho města. Např. Když v trati 321 přijede do Ostravy, tak prostě vidí, že je ve městě. Jenže - zas to jenže - je mně jasné, že když je člověk z Ostravy a přijede tam, tak si řiká-nemá tady bejt rybník, nebo park a on tam je panelák? Tohle je podle mě největší rozdíl mezi těmato tratěma - 321-víc objektů, ale méně republiky, BP naopak. Obě tratě maj něco do sebe.

Uf to sem se zadejchal. :lol:

Možná kdyby jsi si přečetl výše napsaný příspěvěk od Zbyňka, tam je napsáno, že z Úval do Přelouče panoval čilý stavební ruch. :)
Takže v příští aktualizaci bude domečků jistě víc.

Vitas napsal:
Zdravim, tak to je supr!! V 78. Aktualizaci Praha hl.n. a teď Masaryčka!! Skvělá práce.

A teď taková horší připomínka k trati BP. :? Na trati je málo objektů (Vim, že to je piplačka a do nikoho nechci šťourat, je to jen můj názor). Například v Přelouči, tam je nádraží uprostřed města a v MSTS si člověk řiká, že to nádraží je snad na míle daleko od toho města. Např. Když v trati 321 přijede do Ostravy, tak prostě vidí, že je ve městě. Jenže - zas to jenže - je mně jasné, že když je člověk z Ostravy a přijede tam, tak si řiká-nemá tady bejt rybník, nebo park a on tam je panelák? Tohle je podle mě největší rozdíl mezi těmato tratěma - 321-víc objektů, ale méně republiky, BP naopak. Obě tratě maj něco do sebe.

Uf to sem se zadejchal. :lol:

A že ty vždycky přesně víš co by měl udělat ten druhej, že. Tak jako to bylo u cabu na pardubické 130! Zvedni prdel ze židle, popadni foťák a můžeš vyrazit fotit. Máš to tam kousek! A potom v Gmaxku vyrobit krychli a otexturovat se snad dokážeš naučit! U mne na webu je podrobný návod nebo taky návod vydal myslím Honza Švec. Jenomže to bys nesměl být línej něco udělat. A když už jsi línej, tak alespoň přestaň kafrat o tom co je špatně a neukládej nikomu úkoly.

Mirane blahopřeji, ta Masaryčka je perfektní !!! Úplně se tají dech.
Tolik lidí o tom mluvilo, že to postaví a Ty jsi to dokázal :lol:

Jinak, pokud někdo používáte při práci stránky http://www.mapy.cz, tak jsem si dnes všiml, že jsou přebudované a myslím, že se tam zvětšil zoom a zlepšilo se rozlišení fotek. Trochu líp jsou vidět také koleje, tak by to možná mohlo pomoci i stavitelům tratí.

Ještě chci poděkovat Jirkovi Nádvorníkovi za fotodokumentaci, díky které jsem dnes postavil zastávku Veltruby a Kolín-Zálabí. Nechám to už do aktualizace 80, budou tam totiž ještě nutné úpravy terénu a nějaké další dodělávky.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře