Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk:Ahoj.Mohl by jsi do další aktualizace opravit vyznačení nástupišť do AE podle pardubických peronu?Dal jsem si v mé aktivitě místo zavisle na místě na konec nastupiště ,ale když jsem tam zastavil ,tak mi to nic neukázalo.Musel jsem cca ještě 10-20 m popojet,aby se mi to aktivovalo.Díky.

Zbyněk Šemora napsal:
Poison: Aktivity k ničemu? Nač taková silná slova? To je takový problém si otevřít editor a opravit Patch?
No problém to není jen se ptám.Velkou radost sice nemám,ale 3 aktivity opravím.Budou tyto změny jen mezi Brnem a Břeclaví nebo ještě někde?

Změny budou jen ve stanicích Brno Hor. Heršpice, Brno Jih, Modřice a Šakvice. Širé trati, pokud tam nějaký traffic nezačíná, tam změny nevadí. Jedná se o Modřice - Vojkovice a Pouzdřany - Šakvice. Také se rekonstrukce dotkne lokálky Šakvice - Hustopeče a samozřejmě Hrušovany - Židlochovice. Jinak důvod k radosti to bude. Mělo by to tady vypadat mnohem lépe.

Neprocházel už jednou nedávno úsek Brno - Břeclav totální rekonstrukcí?

Michal napsal:
Neprocházel už jednou nedávno úsek Brno - Břeclav totální rekonstrukcí?
Však jsem psal níže (výše), že před dvěma lety zde už rekonstrukce byla. Jenomže tenkrát se mi do přestavby Brno Jih a okolí nechtělo a ani se nedivím.
Ani nechtějte vidět ten bordel na kolejích koridoru, když jsem za Modřicemi a Šakvicemi posunul koleje o jednu pozici vedle. Toho křoví, co jsem musel uklidit, telefony, návěsti EP, perony, cestující,....nemá to konce :lol: Také jsem si konečně nadefinoval automatickou pokládku pro všelijaké typy TV.
Dnes v práci jsem prodal za celý den celkem 20 koncovek na lanko, tak jsem měl na tento úklid dostatek času a trať už je téměř sjízdná. Ještě srovnat Rajhrad (asi o 100m bokem) Posunout zastávku Popovice a nasázet TV z Vojkovic do Modřic a může se jezdit.

No Deterio, opět nádhera. Fasáda je náhodou správně. To bude lepší než ta moje americká náhrada.
Já mám nyní v práci okurkovou sezonu, moc se toho neprodá, tak stavím od rána do večera. Výsledek zatím není vidět. Jen zmizely památky, kudy vedla trať dříve. Vše mám ale připraveno, abych osadil kilometry náspů. Snad se už brzy začne i krajina rýsovat k lepšímu.

Jelikož v poslední době nedělám nic jiného než odpovídám na dotazy, že po spuštění aktivity Topírna noc jim padá MSTS nebo se MSTS ve Vistách nechová korektně, dovolil jsem si na svých stránkách namalovat takové desatero nastavení:
http://www.semora.cz/msts/desatero.htm
Pokud vše nastavíte podle obrázků, musí Vám všem fungovat jak má.
Jen předpokládám, že uživatel má korektně vše nainstalováno.
Však pište připomínky. A klidně sem, protože tato trať je v MSTS největší Killer.

Naposled editoval moderátor:

Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož v poslední době nedělám nic jiného než odpovídám na dotazy, že po spuštění aktivity Topírna noc jim padá MSTS nebo se MSTS ve Vistách nechová korektně, dovolil jsem si na svých stránkách namalovat takové desatero nastavení:
http://www.semora.cz/msts/desatero.htm
Pokud vše nastavíte podle obrázků, musí Vám všem fungovat jak má.
Jen předpokládám, že uživatel má korektně vše nainstalováno.
Však pište připomínky. A klidně sem, protože tato trať je v MSTS největší Killer.

Ale zapomněl jsi na 11. přikázání, a to úpravu souboru soundcfg.dat v adresáři Global:
Původně tam je:

.....
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 200, 200, 31457280 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )
........

Je potřeba upravit na:

.....
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 300, 200, 31457280 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )
........
Jinak jde v Dřísech Topírna_noc k čertu i s topičem..... :lol: :lol: :lol:

Máš pravdu Mirane. Ale pokud si nainstaluješ poslední verzi z mého DVD, tohle se jako poslední dílčí instalace takto upraví. Snad jen poznámka, kdo šachuje s reinstaly BIN, tak je vždy tuto opravu nutné spustit. Najdete ji jako soubor v Train Simulator/Global.exe. Instalace mi připadala srozumitelnější, než babičkám popisovat, jak si mají hledat sondcfg.dat a který řádek opravit.
Ale stejně asi připravím nějakou obrázkovou encyklopedii pro správnou instalaci a aktualizaci trati, protože textům rozumí čím dál méně uživatelů.

Jinak, než se spiji do němoty editorem tratí MSTS, tak Vám všem přeji veselého silvestra a do nového roku hodně zdraví a štěstí.

S tímhle "desaterem" bych byl na tvém místě opatrnější:
ad1.
Vidgets žerou prostředky, ale pro svižný běh MSTS je to stále málo.
Účinější je si vytvořit nový HW profil a pro simulátor startovat Vistu do tohoto nového profilu, třebaže bude HW ve výchozím i novém profilu totožný.
Dúležité je nastavení výkonu. V novém profilu vypnout aero a všechny pitominky okolo, ve správě napájení a výkonu nastavit vše na maximální výkon, zakázat všechny efekty ( animace ), spořiče atd... Nebát se vstoupit i do detailního nastavení, zakázat v tomto profilu zcela síť a vypnout i antivir.
To platí pro Vista 32 i 64 ( a nakonec i pro XP ).
ad2.
Umístění swapovacího souboru - virtuální paměť.
Zde je třeba rozlišovat, který OSwin provozuji, kolik mám fyzické paměti a jaké je uspořádání a rozdělení disků.
Pokud mám jediný pevný disk, tak je přesunutí swapu do druhého oddílu tohoto disku spíše zhoršením situace, hlavičky musí urazit od středu k tomuto souboru delší cestu než by tomu bylo při umístění na prvním oddílu ( delší cesta = delší přístupová doba ).
Jiná je situace, pokud mohu swap umístit na druhý fyzický disk a pokud se jedná o disky IDE ( ne SATA ) tak ještě lépe, bude-li tento disk na druhém řadiči než je systémový.
Při umísťování swapu na požadované místo je potřeba zajistit, aby cílový oddíl nebyl pokud možno fragmentovaný - nejlépe ihned po čisté instalaci systému a zadáním hodnoty min=max=2000 u velikosti RAM menší než 1GB. Tímto nastavením se virtuální paměť "zafixuje" na pevném místě disku a nefragmentuje ho.
Ze všeho nejlépe je však mít dostatek fyzické paměti. To si pak mohu dovolit swap zcela vypnout. U winXP nastavených na vysoký výkon a "ořezaných profilem" o všechny zbytečné služby mi postačí pro vypnutí swapu bezpečně pouhý 1GB RAM.
Pro Vista je minimum dvojnásobek !
ad4.
Neplatí toto vždy ! U některé HW konfigurace se může stát, že právě zatržení kompatibility způsobí úplné znemožnění startu msts !
Je to individuální podle chipsetu, druhu procesoru, pamětí, ... ( různé využití instrukcí sady ).
Někomu pomůže kompatibilita XPsp2, jinému win98 a dalšímu bez ( msts se rodil ještě na win 98 ).

Přeji všem příznivcům MSTS šťastný nový rok! A také zároveň děkuji za přání a pohlednice, které mi dorazily.

A na co se můžete ode mne v příštím roce těšit?
Konečně jsem se vyhrabal z nekonečné tvorby nových verzí cest a přejezdů. A pustil jsem se do pořádné práce :lol:
Začal jsem stavět Českou Třebovou. V plánu je staniční budova a okolní domy, originál peróny, rozhlas, navíc nějaké objekty v depu. Tímto děkuji Tomášovi Novotnému za fotodokumentaci depa.

Zbyňkovo návod je zajímavý, ale vám někomu funguje ve Vistách Trainstore? :(

Petr Šimral napsal:
Já jsem jej ještě nezkoušel, ale určitě se rozjede, pokud jej spustím v režimu kompatibility jako je na obrázku. To samé platí s rozbalováním apk.
Jinak ten můj návod berte, že mě to takto funguje spolehlivě na všech PC, kam jsem MSTS instaloval nebo pomáhal oživovat. Nic jiného jsem nikde nevypínal, ani nemám MSTS na samostatných oddílech. Programy mám sice mimo systém, ale běží tam vše. Jak AVG, tak síť, tak SW od UPS, pdf, a ostatní blbiny startující po spuštění systému. Ve Vistách jsem nejprve jezdil i s postranním panelem. Když jsem jej vypnul, tak byl rozdíl asi takový, že po rozjetí s puklíkem v topírně jsem neměl FPS max 20, ale skočilo až na 22. V poště dokonce 30.
Jinak jsem zkusil ve Vistách zapnout editor, že zkusím něco stavět, ale.......asi chyba, v zástupci určitě nemám nastavenu kompatibilitu. Proto jsem se v editoru nemohl hýbat. FPS 2.

Petr Šimral napsal:

Ano, mě funguje na Vista Premium 32 bez problému, ani jsem nedával kompatibilitu.

nazdarek, mam takito problem, nechce mi ist trat Bratislava-Praha, vyskakujemi stale Error, co s tym moze byt?! prosim pomozte!!! diky zatial :eek:

MSTS135 napsal:
nazdarek, mam takito problem, nechce mi ist trat Bratislava-Praha, vyskakujemi stale Error, co s tym moze byt?! prosim pomozte!!! diky zatial :eek:
Na takhle položenou otázku odpověď neexistuje !!!

MSTS135 napsal:
Milej zlatej, Nehezké slovo Error je velký pojem. Chtělo by tu tvou otázku trošku víc rozebrat tak, aby se na ní dalo odpovědět.

Petr Šimral napsal:
Funguje.
Je si zapotřebí uvědomit, že Vista už mají podobnou správu uživatelů jako linux a tudíž k nim nelze přistupovat jako k winXP !
Ač jsem nadefinovaný "jediný" uživatelský účet, nemám automaticky práva administrátora, ale mám práva omezená.
Z toho vyplývají i určitá omezení a odlišný způsob instalace a spouštění programů.
Pokud nějaký program při instalaci má autorun, právě případ msts, taktéž TS a jiné, tak se mi instalace spustí s právy user. To je nedostatečné a nenainstaluje se korektně.
Pro korektní plnou instalaci je potřeba instalátor stopnout a spustit jej znovu "jako administrátor" přes kontextmenu pravého tlačítka myši. Výzvu poté potvrdit ! Po dokončení instalace pak vyhledat zástupce nainstalovaného programu a v něm nastavit spouštění s právy administrátora.
Avšak P O Z O R na to, kterému programu takto zvýšená práva přidělíte a kterému ne.
MSTS a TS určitě ano, všem programům, které by mohly chtít jakkoliv komunikovat do sítě určitě NE.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře