CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím mám menší problém mám vytvořenou trasu i jízdní řád a když hru uložim a dám jí znovu načíst ukáže se mi tohle a vůbec nevím co to může znamenat

Přílohy

• IMG_20250223_195344.jpg
    IMG_20250223_195344.jpg
    367.9 KB · Zobrazeno: 0
Já nemyslím padání sněhu. Já to myslel tak, že bude zima, ale sníh vůbec nebude. Prostě tak, jak je to několik posledních zim. :D

Já nemyslím padání sněhu. Já to myslel tak, že bude zima, ale sníh vůbec nebude. Prostě tak, jak je to několik posledních zim. :D
Přepsat zimní texturu terrain.ace za letní ve složce TERRTEX. Nebo si navolit podzim a výsledek je stejný. :)

Mám zase sesbíraných pár tipů a proseb k mašinám. Nedělalo se něco se zvuky na 15x/350, resp. nerozhodila něco verze 1.9? Aktualizoval jsem vše dle rozpisu.
Při stažení sběrače se ozve dvojí cvaknutí přepínače sběračů a při zvednutí sběrače cvakne přepínač jednou, ale podruhé znovu, když se objeví napětí (jakoby místo mlasknutí indikátoru "prasátka", ale to přitom jindy mlaská svým zvukem normálně). Stává se mi to na obou systémech, i na 151. Esa a Peršingy to nedělají.
A k tomu jsem se chtěl poptat, zda je schůdné alespoň slabě, neoslnivě, ta "prasátka" podsvítit, jak u x5x, tak x6x.;)

Ještě další věc, která nehoří, ale je tam už delší dobu: odbrzďovač OL-2 na x5x při použití tlačítka v jednom nabrzdění normálně odvětrá brzdové válce lokomotivy, ale při uvolnění tlačítka v tom samém nabrzdění se válce opět naplní původním tlakem.

Děkuji za prověření a opravy, datum, podpis.;)

Jo takhle tak to napíšu hned, za ty 2 dny jsem utahanej. Ti to asi moc nepůjde, páč na stromech bude listí, on se tam přidal jen sníh, je jen malé procento stromů co vidíš větev. To by se musela udělat celá nová zeleň a to ti dnes nikdo neudělá.

Jo takhle tak to napíšu hned, za ty 2 dny jsem utahanej. Ti to asi moc nepůjde, páč na stromech bude listí, on se tam přidal jen sníh, je jen malé procento stromů co vidíš větev. To by se musela udělat celá nová zeleň a to ti dnes nikdo neudělá.
Ne tak úplně. Ty opadané stromy existujou. Ta opadaná verze byla vytvořena do autobusového simulátoru OMSI. Ony totiž stromy do OMSI a OR jsou úplně stejný model.

Uživatel Marek800 mě požádal o řešení situace AI vs hráč, kdy jejich cesty nejsou oddělené návěstidlem nebo skrytým návěstidlem, ale jen výhybkou.

Vytvořil jsem pro to nový WP 40000 (zase s ohledem na jednoduché zadání v TrackVieweru). Pokud se v tom místě zadá do cesty AI, dostane AI vyšší prioritu a jeho vlaková cesta se upřednostní před hráčem.
vyskusal som funguje ai prejde ale po potom spadne s touto hlaskou

Přílohy

• pada hlaska.jpg
    pada hlaska.jpg
    380.1 KB · Zobrazeno: 0
To jsem zvědavý, jestli mu někdo z vás odpoví. Protože jste určitě všímaví a všimli jste si, že v OR CZSK i AI se řídí napětím v trolejí viz. Vectron a zvedá příslušný pantograf.

I will try to figure it out myself.

Meanwhile i am still working on translation and 3d trees. Except RunActivity the rest is more or less done and accurate. I will send you that tonight, please include it in next update.
I will carry on translating last file, but it will allow me to receive feedback from the others about what has been done so far and i would make appropriate changes in case of any errors etc.

Thank you.

BTW. Is there any proper manual for CZSK version explaining changes and new features? Bits and bobs can be found everywhere, but one file which contains everything?
I have started doing something like that myself for polish group, because i got confused with version 1.5. Things described in manual (for instance 3D cabs) doesn't seems to be working, despite i am following manuals. I am slowly getting tired of trail and error methods and wasting hours browsing through elvas tower forum.
It seems to me like once you are not following what is going on you are simply out.

Unfortunately, no one answered, so I'll answer myself. OR CZ/SK has an integrated voltage system. This forms a database of the geographical location of the points where the voltage is divided and defined. This must be manually defined for each track. I don't do the definition, and it kind of goes beyond me. If the track has defined voltage sections, then the player's train but also the AI trains are governed by this voltage in the trolley. Vectron normally flips AC and DC pantographs. AI trains put down pantographs on sections where 0 V is defined. AI flips the pantograph at revers point. The second pantograph also lifts when starting AI as needed.

The manual exists, but is for version 1.8. I have the news in 1.9 with me, but the manual isn't there yet. I'm tired of doing manuals. Send me the translation and I'll update it.

Thank you for clarification. Jakub has done great work improving this model and as I mentioned - the goal is to make everyone happy (hehehe wishful thinking), because Vectron is widely use all around the Europe these days. We would like everyone to benefit from it.

I have translated 1.8 manual to English and Polish languages already and I can send them to you as well.
Because I was receiving signals from polish community for the last couple of months about transition to CZSK version from Monogame or standard 1.5 I have decided that good translation might increase a chance of other people interest and help everyone. Therefore it is my first mission.
Second will be adapt one of our EMU's (Impuls) fully to CZSK and create short fictional demo route showing and describing differences and all the features as an example for everyone (We have already started, but lack of manuals doesn't make it easy) . The goal was to make fully funcional 3D cab and right sequence to run it from cold (Activate Battery > Activate Cab > Activate Pantograph > Hit alerter to cancel SHP/CA > Raise up pantograph > Circuit Braker > Wait for the compressor to fill up the tank > Brake test > Activate Radio > Test Radio > Choose direction > Ready to go. And extras such apply heating or lights etc.)
And then focus on DMI in the cab. However it looks like a lot of this features are either not developed or not working properly in any version. It is a headache to do it using trail and error, but who knows - maybe in few moths time this will change. We are keep fighting.
Third will be to start making activities and again - provide help for it.
What I am trying to say is you will hear from me every now and then :)

Stay on track!

Při stažení sběrače se ozve dvojí cvaknutí přepínače sběračů a při zvednutí sběrače cvakne přepínač jednou, ale podruhé znovu, když se objeví napětí (jakoby místo mlasknutí indikátoru "prasátka", ale to přitom jindy mlaská svým zvukem normálně). Stává se mi to na obou systémech, i na 151. Esa a Peršingy to nedělají.
Toto se u mě neděje. Zvuk slyším jen jednou v každé poloze.

Ještě další věc, která nehoří, ale je tam už delší dobu: odbrzďovač OL-2 na x5x při použití tlačítka v jednom nabrzdění normálně odvětrá brzdové válce lokomotivy, ale při uvolnění tlačítka v tom samém nabrzdění se válce opět naplní původním tlakem.
Tohle jsem opravil. Snad je to správně.

Jedno vylepšení pro přehlednost v souborech aktivit je v update. Zvuky aktivit (např. hlas posunovače) je možné od teď dávat do složky ACTIVITY_SOUND ve složce s tratí. Kód pročmuchá nejdříve tu a pokud zvuk nenajde, koukne do složky SOUND jako dříve kvůli kompatibilitě již vydaných aktivit.

Zdravím mám menší problém mám vytvořenou trasu i jízdní řád a když hru uložim a dám jí znovu načíst ukáže se mi tohle a vůbec nevím co to může znamenat
Nerozumím, je to timetable nebo normální aktivita? Upřímně tuhle chybu jsem nikdy neviděl a nevím o co jde.

Back
Nahoře