CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Dobrý deň,

po dlhšej dobe som sa rozhodol si zahrať ORCZ na mape Trať 321. Aktualizoval som jednak hru, pre istotu stiahol na novo aj všetky súbory k tratiam, lokomotívam, vozňom. Po asi 20 s od začiatku načítania hra spadne. Vie mi niekto prosím poradiť ?

Naposledy som sa hral možno na Vianoce, a hra bežala normálne.

Ďakujem.
Pomohlo preinštalovať trať, ak by mal niekto rovnaký problém. Funguje ako má. Divné.

Dostala se ke mně informace, že občas padá TT scénář nejspíš při napojení loko na vozy a možná i dalších akcí. Pro mě je velice obtížné toto odladit a to z důvodu velice dlouhých načítacích časů TT. Já sám TT neumím vytvořit a učit se to zatím nechci. Mé podezření je na poslední funkci, kterou jsem do TT vytvořil a to jízdní řád pod F1.

Dokázal by mi někdo pomoci a vytvořit jednoduchý TT scénář, kde by se objevila akce s najetím loko na vozy a vystřídání dalšího vlaku? Tedy by tam byly fyzicky jen 2 vlaky na velice málo náročné trati (krátké).

Nechápu, proč zas zlobí ten kód 59XXX , možná jsem zadal dlouhý dosah zastavení, nevím, ale ORCZ jej vždy přepočte jako WP ve vteřinách a to jsem všechny houkací body smazal...
wp.jpg

Proč si ho nedal hned za vjezdové návko?
I to jsem zkoušel, prvotní umístění naprosto stejně, jak v těch Netomicích, kde to jede. Zde to nepobral vůbec. Smazal jsem všechny body, dokonce i WP 3XXXX u klacku a furt to převádí na vteřiny. Jediné co mne napadá u této situace jsou dvě mašiny, jedna vepředu a jedna vzadu. M262+4 Balm+M262. Bo jinde to jede.

Ahoj.
Tak co se AI týká (co se testovalo) M152+Blm+M131, tak bez přeuložení, aktivita jako celek a vše klaplo na výbornou. AI po odvěšení zastavil přesně kde má a splnil vše co má po odvěšení udělat. Já coby hráč, po návratu do M131, jsem se normálně rozjel. Je pravda, že jsem po přestupu zavřel pod F9 dveře. Já mám takového tucha, že ty anomálie dělá výhybka hned za označením perónu. Když se zastaví moc blízko ní ORCZ zblbne. Což je ale logické, bo AI po odvěšení jede do odbočky a hráč pak rovně a když je to moc blízko AI si nepřehodí výměnu.

Ale jiná nestabilní věc, jsou stále ruční brzdy u Loose Consistů. Stále se tu a tam pravidelně vyskytují nezabržděné LC vozy.

Další věc je okamžitý pád ORCZ (hlášku jsem neuložil), pokud omylem u kl. zkratky pro povolení ručky stiskneš kl. pro přímočinnou brzdu, místo průběžné. Tohle se mi stalo několikrát, že jsem se seknul a ORCZ mi pokaždé spadnul.

Další věc je okamžitý pád ORCZ (hlášku jsem neuložil), pokud omylem u kl. zkratky pro povolení ručky stiskneš kl. pro přímočinnou brzdu, místo průběžné. Tohle se mi stalo několikrát, že jsem se seknul a ORCZ mi pokaždé spadnul.
Jo, to by mohlo být Dane. Ale toto nemůžu nějak nasimulovat. Co to je za consist?

Třeba v M131, nemá přímočinku. Jakmile chci povolit ručku: "Ctrl+Sgift+Ů" a nechtě zmáčknu "Ctrl+Shift+Ú", ORCZ okamžitě psadne.

Ještě jsem nezkoušel, mám rozjeto. Ale, všera mi AI po odvěšení normálně odjel, dnes tohle?
chyba.jpg
chyba2.jpg

Přijedu do Kačova v čele AI, zastavím, přesednu do zadního svého vozu, já se vracím do Křížan a AI jede dále na vlečku. Koukej, včera odjel na pohodu:
skk_049.jpg
Teď má protečkovaný rozjezd.

Chtěl bych nahlásit jednu věc, o které si teda nejsem 100% jistý, jestli je to chyba nebo záměr.
Když jedu s Esem (362), pokaždé, když si zvednu přední smeták ve stanici (zadní je už zvednutý), nebo shodím zadní smeták při průjezdu stahovačkou a zvednu ho zpátky, tak tlak v pomocné jímce spadne natolik, že HV vypadne. Když se tak stane, musím chvilku počkat, než tlak v pomocné jímce opět vzroste nad 6,3 bar, a teprve pak můžu znova zapnout HV.

Pár detailů ohledně této "chyby"

1. Tohle jsem zjistil při průjezdu stahovačkou mezi stanicemi Čeperka a Opatovice nad Labem na mapě trati 042 (ofiko mapa, bez modifikací), takže v hlavních jsem měl maximální tlak (10 barů)
2. Vůbec nezáleží na tom, jestli je Eso napojené na DC nebo AC systém, při zvednutí smetáku prostě HV kvůli nízkému tlaku vypadne.
3. Mám staženou verzi X6X po aktualizaci z 16. 3. 2025, takže nemám zastaralou verzi X6X
4. Po troše experimentování jsem zjistil, že se tomuto "chování" dá předejít tím pokud si v .ing souboru "vzduchotechnika-36x" upravíte hodnotu u kolonky "MinAuxPressureHV" z "6.3bar" na "6bar"

Pro Icika:
Tak tady si nejsem upřímně jistý, jestli je tohle chyba, nebo nová fičura. Jestli je tohle nová fičura, tak se předem omlouvám, že jsem tohle nahlašoval. Jestli tohle nová fičura není, tak doufám, že se ti podaří odhalit, kde nastala chyba.

Lenže s x6x sa nehýbalo. A už dupľom nie so vzduchotechnikou to znamená že ladením to nebude. Igor to teraz skúšal a nemal taký problém ako popisuješ. Ja to vyskúšam až zajtra keď budem pri Pc. A však pochybujem že to bude ladením. Uvidíme. Ak sa to u nás neprejaví tak ako u Igora tak nemáme to ako inak replikovať.

Iciku, mohol by si sa prosím ešte pozrieť na počasie? Trať ŽSR 130 a mám pocit že tam najradšej prší z jasnej oblohy :)

Přílohy

• dazd.jpg
    dazd.jpg
    472.6 KB · Zobrazeno: 40
Lenže s x6x sa nehýbalo. A už dupľom nie so vzduchotechnikou to znamená že ladením to nebude. Igor to teraz skúšal a nemal taký problém ako popisuješ. Ja to vyskúšam až zajtra keď budem pri Pc. A však pochybujem že to bude ladením. Uvidíme. Ak sa to u nás neprejaví tak ako u Igora tak nemáme to ako inak replikovať.
Tak to je teda divný, že se to Igorovi neprojevilo. Ale po troše testování jsem zjistil, v čem je háček. Když je pomocná jímka plná (7 bar) a zvednu v Ese smeták, tlak v pomocné jímce spadne až na 6.2 bar, a v .inc souboru "vzduchotechnika-36x" je v kolonce "MinAuxPressureHV" hodnota normálně nastavená na 6.3 bar, proto HV spadne za normálních okolností a naopak nespadne když změním hodnotu u kolonky "MinAuxPressureHV" z 6.3 bar na 6 bar. Možná, že později nahraju video, kde tenhle problém ukážu, ale ještě uvidím jestli to udělám.

Kamarád mi posílal obrázek, že se mu přes tuhle chybu nedaří spustit ORCZ, které si nově nainstaloval. Netuší, prosím, někdo, co by to mohlo způsobovat a jak to případně vyřešit? Předem díky za pomoc. ;)

Přílohy

• IMG-20250506-WA0002.jpg
    IMG-20250506-WA0002.jpg
    158.9 KB · Zobrazeno: 18
Back
Nahoře