Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Já už si to nepamatuji, ale tenkrát to myslím bylo za 300 na prémiích. Ale nebezpečnou jízdou bych to nenazval. Na Blatově byla přes výhybky stovka, tak oba, rychlík i pantograf zpomalili na 100.Ten chudák buď skončil suspendovaný na nějakou nižší pozici, nebo ho rovnou vyrazili. A to za nebezpečnou, bezohlednou jízdu
A co se týká rychlosti. Potkali se dvě pantografové jednotky. Ta první naleštěná po dílnách s novými obručemi a s ní spojená vyježděná jednotka před dílnami, to se říkalo, že namísto obručí má galusky. A jedeme na postrku na té galuskové a koukáme na rychloměr, který po každém rozjezdu ukazuje 120. A tak to bylo. Rychloměr nastavený na nějaké střední ojetí obručí, tedy ten fíra vpředu rychlost 100 nepřekročil. Tedy neplatí, když nepatrně překročím rychlost, tak vykolejím. Proto jsem se i ohradil k nastavení vykolejení u Icika. Dal bych tomu větší toleranci. Ale jinak tu animaci drncání po pražcích má udělanou pěkně.
Za mých časů jezdil jeden mladý strojvedoucí a jemu prošly snad všechny průšvihy. Když začínal na posunu, na hlavním v Praze byla celou věčnost maximálka 10. On tam jezdil asi jediný 40. Ale mám pocit, že tohle vyžadovali posunovači. Kdo se nepodřídil a jezdil 10, tak mu z noční udělali peklo. (proto i v aktivitě Topírna noc se může jezdit po depu až 19 km/h.) S dodržováním rychlosti si také hlavu nelámal. (s ním jsem tenkrát jel těch 125.