Icik
Pomocník strojvedoucího
Náš ladič pian a ne jen onOpět trošičku mimo téma, mám nějaké podklady pro převodovky H750M, bude to užitečné? Nebo není v plánu implementace hydrodynamického přenosu výkonu? Děkuji.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Náš ladič pian a ne jen onOpět trošičku mimo téma, mám nějaké podklady pro převodovky H750M, bude to užitečné? Nebo není v plánu implementace hydrodynamického přenosu výkonu? Děkuji.![]()
Kdyby byl velký úbytek na spojení, tak ta zásuvka brzy shoří. Spíš si myslím, že byl problém v hodnotě trolejového napětí. Na stejnosměrném systému bývaly doby, kdy vzhledem k hustotě provozu a zvláště těžkých nákladních vlaků bývalo v troleji málo kdy 3000V, pokud někdy došlo k odstavení napáječky z důvodu údržby nebo závady a příslušný úsek byl napájen sousedními, byl problém se i rozjet s lehkým vlakem, protože napětí padalo k 2000V a občas došlo k výpadku i při hodně opatrné jízdě. Je možné, že u Teplic se pohybovaly nákladní vlaky a napětí bylo jen 2500V, zatímco úsek z Ústí byl prázdnější a tak napětí bylo i přes 3kV. Jednoduše se podle ohmova zákona dá spočítat rozdíl v topném výkonu vytápění vozu, když odpor je stejný, ale přiváděné napětí se může změnit až o 1/3.Před dlouhými lety mě v téhle věci zaujal jeden zimní krušnohorský rychlík z Teplic do Prahy, tehdy ještě řada 363 v čele a 5x klasika Görlitz. Topení v zimě mezi Teplicemi a ÚnL přísně odměřené, bylo to na hraně mezi teplem a bundou. Když v ÚnL nastoupil na opačný konec soupravy Peršing, z mého pátého vozu se stal první, když mašina začala krmit kabel, všichni šli za chvíli do triček, topení se rozfajrovalo jak šílené.Tak buďto byl velký úbytek na spojení průběžného kabelu, nebo Eso mělo horší stykač topení... Nebo odpojením napájení při přepřahu se potom vychladlý vozový termostat topení znovu sepnul lépe/častěji/natvrdo.
To by bylo úžasný! Tím by se k Open Rails CZ/SK přitáhlo mnohem víc lidí. Poslední dobou jsem uvažoval, že bych natočil několik let's playů z Open Rails CZ/SK na Youtube (ať už by byli komentované, nebo ne), a to za účelem Open Rails CZ/SK víc zviditelnit a přitáhnout sem víc lidí. Ale to co Icik navrhl, mi připadá jako mnohem větší "reklamní kampaň" než nějaký let's play na Youtube. Každopádně, nechám Icika, ať tohle zkusí. Třeba to sem přitáhne hodně lidí. Pak se na základě výsledků rozhodnu, jestli udělám let's playe z Open Rails CZ/SK, nebo ne.Co říkáte na to, kdybychom na 1 měsíc nahráli velice obsáhlý trainset na úložiště a nechali ho veřejně zde přes odkaz ke stažení? Takový akční měsíc. Myslím, že by pak spousta lidí mohlo mít k OpenRails CZ/SK blíže.
To vypadá, že je ochrana (HeatingMaxCurrent) nastavená na menší proud než by mohla být.Jen doplním, když je limit 800 kW a zapojil jsem 11 vozů RJ plně klimatizovaných, tak to by vycházelo, že jeden vůz by měl šíleně vysoký odběr el. proudu (cca 70 kW na 1 vagon), když při 12 vozech už spadnul hlavní vypínač.
Jako na Lets´play je podle mě ideální aktivita, kde je už scénář daný. Je jich nepřeberné množství a je postaráno o AI traffic.To by bylo úžasný! Tím by se k Open Rails CZ/SK přitáhlo mnohem víc lidí. Poslední dobou jsem uvažoval, že bych natočil několik let's playů z Open Rails CZ/SK na Youtube (ať už by byli komentované, nebo ne), a to za účelem Open Rails CZ/SK víc zviditelnit a přitáhnout sem víc lidí. Ale to co Icik navrhl, mi připadá jako mnohem větší "reklamní kampaň" než nějaký let's play na Youtube. Každopádně, nechám Icika, ať tohle zkusí. Třeba to sem přitáhne hodně lidí. Pak se na základě výsledků rozhodnu, jestli udělám let's playe z Open Rails CZ/SK, nebo ne.
No fungovalo, o tom bych teda polemizoval. Ty jeho pseudoklimatizace v těch exněmeckých hujdách spíš jen honili vzduch, pokud to vůbec fungovalo, a to byl teprva červen, když sem s tím jel.. začalo to klimovat až v 9 večer a potom, co v Maďarsku vlak projel bouřkou a byl víc jak 2h bez přísunu 3kV.Jen doplním, když je limit 800 kW a zapojil jsem 11 vozů RJ plně klimatizovaných, tak to by vycházelo, že jeden vůz by měl šíleně vysoký odběr el. proudu (cca 70 kW na 1 vagon), když při 12 vozech už spadnul hlavní vypínač.
Jen pro zajímavost, když RJ jezdil z Prahy do Splitu, tak měl 15 klimatizovaných vozů, vlak tahal dvojkový, někdy trojkový Traxx, někdy Vectron, ale klimatizace a ostatní fungovalo celou cestu. Vectron v ORCZ zvládne také max. 11 plně klimatizovaných vozů RJ z balíku "Pack Wagons". Je pravda, že nemám v Trainsetu vozy, které jezdily do Splitu, které mohly mít menší spotřebu el. energie.
Omezovač příkonu vozů je počítán jen pro diesel. V elektrikách ho nemám.Zda má model v ORCZSK omezovač příkonu vozů, to ať doplní Icik.
To je težké odhadnout. Dá se jen předpokládat nějaký problém s laděním eng.Zdravím, co se mi tím prosím hra snaží říct? Zkontroloval jsem con i path a tam to nevypadá, že je chyba.Zobrazit přílohu 43755
A nepoužívaš v tej jazde 2 rovnaké skiny/modely? Kedysi to robilo problém ak boli dva rovnaké modely s ExtendedPhysic naraz v jazde.No, nepřišel jsem na to, jak to replikovat, ve volné jízdě vše šlape jak má. Myslel jsem si, že je chyba v .sms pro vozy, kde chyběl zápis počtu triggerů, ale ani to nepomohlo. Mě to občas dělá TT když se aktualizuje OR, po další aktualizaci to většinou zas funguje.![]()
To si pohraj sám. Parametr HeatingMaxCurrent ( xxxA ) v eng sekci Engine udává maximální proud odběru topení nebo klimatizací. Tak si tu tepelku natáhni více na doraz.Tak pokud by Icik nastavil na elektrikách možnost vytápění vlakových souprav na 740kW, tak by to bylo perfektní.
No na sněhuláka hrozí u nás přehřátí motoru, ale myslím jen, pokud je chladící systém v nedobré kondici. Dělat další past na náhodné zničení (vyletění ojnice z agregátu) se mi moc nezamlouvá. Jedině, že by se kontroloval stav oleje v motoru a kompresorech.A měl bych skromný dotaz, až se bude dělat aktualizace řady 742 a psalo se tady někde na fóru, pokud se nepletu, že se s nimi nedoporučovalo jezdit na 8. stupeň výkonu, šlo by řadu 742 nastavit tak, že by třeba na 8. stupeň výkonu dokázala jet max. 5 minut a potom by třeba došlo k poruše motoru?
Jenom nemáš zapojený komunikační kabel mezi nimi. Master a Slave není aktivní.Ahoj, po návratu na misi Hron (asi po dvou měsících), bez vědomého zásahu z mé strany vykazuje vlaková podivné hodnoty výkonu. Vlakový brejlák netáhne a není to zpožděným náběhem. Netáhne celou cestu. Něco se v té věci kutalo s dvojčlenem (postrkem)? Díky za feedback.Zobrazit přílohu 43793