Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Víš, jsme jenom lidi a nemůžeme pracovat na několika frontách. Přesně takto skončilo mnoho nadějných stavitelů i modelářů, protože všechny požadavky nezvládli a pak zjistili, že bez MSTS editorů a gmaxů se jim žije mnohem lépe. Konečně si mohou i dovolit nějakou dovolenou nebo jezdit na víkendy do přírody.Ale určitě by tam šlo osadit

Nenaléhám, chápu, jen dohlašuji, když se tím směrem jede a probíhají dodělávky na tratích a zrovna na téhle trati s perfektně zapsanými a nechybějícími žádnými hradly, je to letitý kostlivec.Víš, jsme jenom lidi a nemůžeme pracovat na několika frontách.

Zdravím Zbyňku. Našel jsem. V trati SHAPES / liaz4.Jinak jsem objevil ideální reflektor pro tlumené světlo na lokomotivě 130 a to jsem aplikoval za to zažloutlé a s dosahem pár metrů před sebe na Peršinga. Samozřejmě, jen pro klasický Openrails, vrtání do CZ je pro mě tabu.
Já totiž potřebuji kontrolovat noční modely. Dálkový reflektor je moc ostrý a ten tlumený je značka ideál. Však posuďte sami.
Zobrazit přílohu 43955
Zobrazit přílohu 43956
Zobrazit přílohu 43957
Návěsti EP s odrazkami jsou OR, ale ty viaflexové jsou nic moc, tak zde udělám noční textury, protože kdo jezdí, tak ví, že to nasvícené krásně svítí.
Na Výtoň jsem doplnil pouliční lampy, aby byl důvod, proč to tam svítí. Ještě se chystám zde změnit kamennou texturu.
Zobrazit přílohu 43958
A za poslední, může někdo identifikovat tohle pokažené auto? Já jej nemohu najít a rád bych jej vyřadil. Sice je to noční snímek, ale ve dne se mi neobjevilo.
Zobrazit přílohu 43959
Tak si ji jen zkopíruj.
To bych musel přejmenovat textury. Nějaké L2 a L3. to je opravdu hrůza. Ale Brzda to tak dělal, bohužel. To je jeho podpis. A to samé napadlo nějakého modeláře z Německa. Já na to nemám čas, tak ty jeho textury někdo přejmenujte a opravte i v Shapes. Tedy dekomprimace, oprava Textur a komprimace. Já ty textury stejně už nemám. A pošlete.Ale to je tak, když modelář zvolí moc jednoduchý obecný název a neuvědomí si, že stejnou zjednodušeninu může použít někdo jiný
Díky moc. Už mám konce jak potřebuji. Funguje to. Jinak by mne zastavovali výpravčí, že nemám konce. Tohle nebyla žádná sranda.Zdravím, neměla by být mezi závorkami mezera? Flip ( )

Tak této tvé řeči vůbec nerozumím. Tak daleko se vzděláním nejsem.A nestačilo by místo nočních textur nastavit u té denní Lighting Palette na OptSpecular25?

V GMax, když přiřazuješ objektu texturu v Material Tools zadáváš kromě vlastní textury také její vlastnosti - Shader, Lichting Palette, Filter Mode, atd. A právě pomocí Lichting Palette určuješ, jak se bude textura chovat ve světle. Tam nastavíš OptSpecular na 25, a textura se bude chovat jako odrazka, tzn. bude svítit při ozáření reflektorem. Noční textura svítí vždy i když není ozářena, jak je vidět na třetím screenu (Pokud tedy proti tý Hrbatý něčím nejedeš):Tak této tvé řeči vůbec nerozumím. Tak daleko se vzděláním nejsem.![]()
Možná bys mohl vědět, jak naložit s objekty, které mají problém se zobrazením mlhy. Jde většinou o dlouhé peróny nebo modely kolejí s náspem, které se celé vybarví "mlhovou barvou" i když si u nich blízko, ale jejich konec je ještě za hranicí mlhy. Je to pak takové hnusné. Možná to souvisí s pivotem objektu. Ale nevím.V GMax, když přiřazuješ objektu texturu v Material Tools zadáváš kromě vlastní textury také její vlastnosti - Shader, Lichting Palette, Filter Mode, atd. A právě pomocí Lichting Palette určuješ, jak se bude textura chovat ve světle. Tam nastavíš OptSpecular na 25, a textura se bude chovat jako odrazka, tzn. bude svítit při ozáření reflektorem. Noční textura svítí vždy i když není ozářena, jak je vidět na třetím screenu (Pokud tedy proti tý Hrbatý něčím nejedeš):
![]()

Díky, ale tohle nejsou moje modely. Tohle celé má na svědomí zde škodolibě vytrvale pošklebující se Deterio. Nechápu, když už byl tak iniciativní, že to nedotáhl do konce. Asi proto, že ve hře moc nejezdí a v noci asi vůbec.V GMax, když přiřazuješ objektu texturu v Material Tools zadáváš kromě vlastní textury také její vlastnosti

Ale vadilo, od první chvíle co jezdím sim...Také celá desetiletí nikomu nevadilo, že je tam v noci tma.