Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Myslel jsem, když Ostrov bude jen z jednoho poloměru, bude jednodušší, ale omyl. Nejde mi otočit naruby panely u druhého nástupiště (vždy se jen otočí komplet na opačnou stranu bez změny strany panelů), tedy budu znovu skládat nový poloměr. A navíc ty dvě koleje od výpravní budovy jsou trochu dál. Budu je muset posunout a srovnat. I ta kolej za třetím peronem by se mohla trochu víc přiblížit k hraně. Trasy aktivit to nenaruší, protože do výhybek se zasahovat nebude.
Vyskládal jsem si blok peronu i se zámkovou dlažbou. Ještě změním na textuře bloku peronu hrany ze 4 na 6 a budou trochu kratší. To je ta lehčí část. Jinak ten podchod mám připravený i zkrácený o jedno okno a bude součástí peronů.
Už se nedivím, že do podobných šíleností do oblouku se nikomu nechtělo.
1804Ostrov1.JPG
1804Ostrov2.JPG

Odpoledne jsem vyrobil zrcadlo na druhý peron. Ale myslel jsem, že mi z toho opět..... :) Nechápu proč, ale při natáčení se mi nulovaly stupně, tedy namísto hodnot jsem natáčel po 0,625° Jelikož jsem použil střed se zámkovou dlažbou a jen měnil oba konce, tak jsem udělal někde chybu a celé se mi to rozhodilo. Ale dal jsem to do kupy. Musel jsem postupně natáčet po těch 0,625 a hledat místo, kde mi to vyjelo z osy. Bylo to na dvou místech.
Až upravím koleje, ještě naklonuji z 2. peronu první peron a pak vše spojím jako jeden model. Protože abych vše mohl zarovnat a doplnit plochy pod koleje.
1804Ostrov3.jpg
1804Ostrov4.jpg

Až upravím koleje, ještě naklonuji z 2. peronu první peron a pak vše spojím jako jeden model.
Vše se podařilo. Upravené kolejiště, aby kopírovalo hrany peronů, přidán první peron a vše spojeno do jednoho modelu. Přidány podchody, díry pro schodiště.
Nahrubo to už lícuje, ještě upravím některé textury na prvním peronu a rozšířím dlažbu, podklad až za nádražní budovu.
1904Ostrov1.jpg
1904Ostrov2.jpg
1904Ostrov3.jpg
1904Ostrov4.jpg

Poslední nádraží, které zbývá je Přibyslav. Nechtělo se mi do něj, ale když vidím tu hrůzu co tam straší, tak mi to nedalo. Udělal jsem panelové převisy, ale vůbec to není poznat. Až když se přiblížím a lehnu na koleje. :) Možná spodek víc zastrčit.
Ty podchody, nikde jsem nenašel, jestli jsou zastřešené. Jelikož tam jsou vlaštovky, proto ten otazník.
Perony sedí, tak zítra vlítnu na model budovy. Textury mám nachystané, snad to nahrubo nějak dám.
2004Pribyslav.JPG
Opět hrozná rovnačka a slepovánka, ale určutě to nějak půjde.
2004PribyslavTex.JPG

Ještě poslední úpravy peronů. Doplnění koncového přechodu a vlaštovek. Vlaštovky jsem ukradl Matesovi z Hulína a jen trochu upravil. Nechci se tímto zdržovat. Nápisu Hulín si nevšímat, to půjde pryč.
2104Pribyslav1.JPG
2104Pribyslav2.JPG
Jen nechápu. V gmax mám vše správně pěkně namapované, ale v editoru u zkosení mám pěkné mazanice. Z druhé strany je to stejné. Jedna hrana OK a druhá rozmazaná.
Přesně na takových ptákovinách se člověk zasekne. A za to můžou ty podělané překlady panelů. Stejně nejsou ty převisy z vlaku vůbec vidět, tak nechápu, proč jsem si s nimi komplikoval život. Ty uvidí jen sebevrah ležící v kolejišti.
2104Pribyslav3.JPG
2104Pribyslav4.JPG

Aby ty vlaštovky trochu vypadaly, tak jsem si namíchal ve Photoshopu trochu modré a konstrukci ponatíral. Doplnil jsem cedulky. Přibyslav a směr Brno/Havlbrod je z Deteriových fotek, zbytek jsem si maloval, ale dal jsem nástupiště moc blízko okraje. Ještě texturu opravím. Jinak je srandovní, jak TSRE5 deformuje . Je to vidět nápisech na 1. a 2. nástupiště Jak na každém peronu je to jinak natažené i když modelově jsou totožné. A ještě jsem přidal hodiny. To jsou ty z Velkého Meziříčí, opět z Deteriových fotek. Ještě udělám ten dekl nad schody do podchodu.
Jinak jsem smazal všechny sloupky a osadil je znovu tak jak mají být, nemohl jsem se dopočítat. Původně byly po 10m, ale mají být po asi 7,4m. A podle nich opravil ty závěsy na střeše. Má jich být devět. Tedy jsem kromě jedné všechny smazal a rozmístil znovu. Tedy na budovy vlítnu až zítra.
2104Pribyslav5.JPG
2104Pribyslav6.JPG
2104Pribyslav7.JPG

Já se z těch peronů Přibyslav asi nevymotám. Z rozmazaných videí identifikuji, jak tam vypadá vstup do podchodu. Fotky nejsou žádné, tak improvizuji. Tam se chodí do podchodu bokem, ale nyní mi ta kukaň připadá moc dlouhá. Ještě to upravím, aby mi to vešlo mezi pilíře. Přidal jsem i zbytek cedulek a trochu zúžil přechod za perony.
2204Pribyslav2.JPG
2204Pribyslav3.JPG
2204Pribyslav1.JPG

Dnes jsem, jak byla chvilka stavěl budovu nádraží. Je to trochu podobná stavba jako v Kuřimi, tak o to se práce urychlily.
Pak jsem hotovou budovu vložil k peronům. Vše OK. Budovu jsem odpoledne dokončoval, hlavně doretušování textur a po načtení peronů jsem chtěl budovu nádraží vyměnit za aktuální verzi. Ok. Ale blbec jsem poté chtěl pod stříšku namísto trávy udělat dlažbu a v tom mi to vyhodilo chybu v zápisu, která je tak destrukční, že smaže vlastní soubor. Před tím mne varoval kdysi Nebulus, že gmax tohle občas udělá. Chtěl jsem to ještě zachránit a dal "uložit jako" kdepak. A tak že zkusím přepsat nějaký starý zdroják, kde nic důležitého není. Tak ten to smazalo také a známé chybové hlášení.
Zdejší smíšek Haha se mne bude zase určitě škodolibě smát. :) Protože jsem si zapomněl udělat funkční zálohu. No jo. Ale koho by napadlo, že jen blbé perony se mohou smazat. A celkový model i s nádražím má proti Kuřimi nebo Kutné Hoře jen 6000 polygonů, tedy se nemusí rozdělovat. Ale člověk, když pracuje jen v přestávkách mezi hlavním zaměstnáním, tak je náchylný dělat chyby.

Poradil jsem si. Dopolední model, kde jsou perony finál existoval, tak jsem si jej hacknul a importoval do gmax. Jenomže bohužel tam byla i nádražní budova a tím se mi tam nabalily desítky zbytečných textur. A mám jen jeden modul. Ale dokážu s tím žít. Každý kdo staví velké věci ví, že práce občas vybuchují. Ať jsou to tratě nebo složitější modely. To už patří k této práci. A plán B kvalitu výsledného modelu nesníží. Jen komplikuje editace.
Na první peron ještě doplním schody do podchodu. Ale nejprve znovu vymodeluji spodek pod nádražní budovou jak začíná ta tráva. Existující odříznu. Tohle je sranda, ale znovu modelovat vlaštovky a perony... to by nikdo nechtěl.
Naštěstí budovu nádraží mám jako samostatný modulový soubor. Alespoň něco nevybuchlo. Budova skladiště je z Kuřimi a ještě bych tam mohl dostavět dál přístřešek se sloupky. Uvidím.

Tady jsou obrázky.
2304Pribyslav1.JPG
2304Pribyslav2.JPG
2304Pribyslav3.JPG2304Pribyslav4.JPG

Pramen zdraví, zažívá i trať v Posázaví! :p Koukám, že už i tady to bude úplně jiná líga. Vysočině začal ujíždět oproti jiným úsekům vlak, ale toto je zase 1A. Asi bych měl uklidit Airbus do hangáru a začít zase brousit koleje.:D

Back
Nahoře