Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ještě bude plno práce s komprimováním zbývajících asi 700 fototextur. Ale pokud bych chtěl postupně upravovat cíleně konkrétní textury podle tratí, dá se i jinde než v MSTS editoru světa zjistit, která konkrétní textura terénu kde je? Že bych určité tratě přednostně preferoval. V aktualizaci trati jsem to třídil podle datumu, tedy je upraveno do DXT1 vše vytvořené od začátku roku 2024. Ještě zbývá 2021-2023
textury_teren.JPG
V TrackViewer, tuto hodnotu nikde nevidím. V TSRE5 také vůbec nic.
TrackViewer_textury.JPG

Ještě bude plno práce s komprimováním zbývajících asi 700 fototextur. Ale pokud bych chtěl postupně upravovat cíleně konkrétní textury podle tratí, dá se i jinde než v MSTS editoru světa zjistit, která konkrétní textura terénu kde je?
Dobrý den, v TSRE stačí kliknout na Vybrat / Select a pak kamkoliv na volný terén. Nebo v TrackViewer v záložce Statusbar vybrat druhou položku odspodu (já tam mám Zobrazit informace o terénu).

Přílohy

• world+tiles.jpg
    world+tiles.jpg
    173.8 KB · Zobrazeno: 15
stačí kliknout na Vybrat
Teda, já už jsem slepej. Díky. Teď se mi to zrovna hodilo.

Namátková kontrola terénu a našel jsem ještě dalších asi 10 čtverců fototextur terénu které patří jinam. Naštěstí většinou v Německu a někde je to mimo koleje, tedy to alespoň nekřičí. Například namísto lesa je centrum Berlína. :) Jeden čtverec s nesprávnou fototexturou byl i u Jihlavy.

Mě z toho picne. Jak se to může stát? Přitom některá místa s nesprávnou texturou jsem přesně identifikoval a teleportoval se tam a tam je to v pořádku. Tedy se udělala duplicita. Textury jsem předělával do DXT1 v AceIt. Jednoduchý úkon.
Musel jsem podle názvu nakopírovat ze zálohy nekomprimovaný 50megový a tam je správná textura. A znova v AceIt převedl. A už je to OK.

Back
Nahoře