Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ještě bude plno práce s komprimováním zbývajících asi 700 fototextur. Ale pokud bych chtěl postupně upravovat cíleně konkrétní textury podle tratí, dá se i jinde než v MSTS editoru světa zjistit, která konkrétní textura terénu kde je? Že bych určité tratě přednostně preferoval. V aktualizaci trati jsem to třídil podle datumu, tedy je upraveno do DXT1 vše vytvořené od začátku roku 2024. Ještě zbývá 2021-2023
textury_teren.JPG
V TrackViewer, tuto hodnotu nikde nevidím. V TSRE5 také vůbec nic.
TrackViewer_textury.JPG

Ještě bude plno práce s komprimováním zbývajících asi 700 fototextur. Ale pokud bych chtěl postupně upravovat cíleně konkrétní textury podle tratí, dá se i jinde než v MSTS editoru světa zjistit, která konkrétní textura terénu kde je?
Dobrý den, v TSRE stačí kliknout na Vybrat / Select a pak kamkoliv na volný terén. Nebo v TrackViewer v záložce Statusbar vybrat druhou položku odspodu (já tam mám Zobrazit informace o terénu).

Přílohy

• world+tiles.jpg
    world+tiles.jpg
    173.8 KB · Zobrazeno: 21
stačí kliknout na Vybrat
Teda, já už jsem slepej. Díky. Teď se mi to zrovna hodilo.

Namátková kontrola terénu a našel jsem ještě dalších asi 10 čtverců fototextur terénu které patří jinam. Naštěstí většinou v Německu a někde je to mimo koleje, tedy to alespoň nekřičí. Například namísto lesa je centrum Berlína. :) Jeden čtverec s nesprávnou fototexturou byl i u Jihlavy.

Mě z toho picne. Jak se to může stát? Přitom některá místa s nesprávnou texturou jsem přesně identifikoval a teleportoval se tam a tam je to v pořádku. Tedy se udělala duplicita. Textury jsem předělával do DXT1 v AceIt. Jednoduchý úkon.
Musel jsem podle názvu nakopírovat ze zálohy nekomprimovaný 50megový a tam je správná textura. A znova v AceIt převedl. A už je to OK.

Sice ještě nemám žádnou odezvu, jestli ty textury převedené do DXT1 se osvědčily, ale když už jsem opravoval ty duplicity, abych sjednotil a zpřehlednil hotové traťové úseky, tak jsem ještě převedl asi 80 textur do DXT1 a tímto mám všechny fototextury od Roztok u Prahy/Dřísy až do Berlína převedené. Tedy plus další úseky už v aktualizaci, Níhov - Sklené a Křižanov - Studenec - Jihlava - Havlbrod.
Ještě vyčkám jestli někdo nenarazí na nějaké chyby a brzy vydám doplňkovou aktualizaci.
Já vím, o víkendu má být hezky, tedy každý raději vyrazí někam do přírody než sedět za počítačem a pařit vlaky. :)

je aktivita Pannonia už funkční
Je jenom s opravenými trasami, protože koleje přes Vlkov až Sklené jsou odsunuté jinde. Tedy v BP105 se normálně načte, ale asi bude problém s jízdními dobami, protože MSTS jezdil trochu rychleji.
Já tu aktivitu chci celou přepracovat, ale zatím jsem veškerou energii a čas dal do modelování a aktualizace trati.

Já jenom nechápu ty reakce na aktualizaci 105, která stála půl roku intenzivní práce. Jak na stavbě tratí, tak na velkém modelování.
Jeden řeší nějakou češtinu ( i když to nesouviselo s tratí), jiný na každý příspěvek po aktualizaci Haha. Hádejte , který to je. :) Ale tohle může opravdu dělat jen týdýt, který vzkazuje, abych se na další práce už vykašlal a měl klid od podobných individuí.

V žádném případě na to nekašlete, nás normálních je většina. Na ty tašky, co se tak chovají, vůbec nemyslete. Kdo nic nevytvořil, nikdy to nepochopí.

Tak nakonec jsem to nevydržel a tu Pannoniu jsem rozjel. Jediný problém byl v Břeclavi, nechtěl skočit odjezd, ale stačilo 100 m dopředu a zase znova zpět a bum, zelená a jel jsem. Čas vychází, zatím bez sekery. Teď Tišnov a zbytek zítra. Ale i tak se těším na přepracování a dám to pak celé znova.

Back
Nahoře