Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Chtěl jsem Vás Zbyňku poprosit. Až budete "montovat" v Kyjově, to mechanické vjezdové návěstidlo od Svatobořic bylo trojramenné. Možná je to pro Vás blbost, ale přece. Díky F.
Jinak vjezd od Vlkoša je v Kyjově neobvyklý také tím, že předvěst je trvale ve výstraze, pro takový rozjetý těžký vlak je to pak docela o hubu, pokud to nezná

že předvěst je trvale ve výstraze
To znám. Takové bývávaly Říčany. Noc, husté sněžení a předvěst nejen po tmě ale na výstrahu a vjezd také po tmě. To jsem normálně svítil baterkou z okna na trať a hledal vjezdové návěstidlo. Protože dálkový reflektor na žabotlamách byla bludička.
Ale zase naopak, takové hradlo Bedrč. Sice parta tam byly ochlastové, ale vždy měli i předvěst osvícenou a předpisově na volno. A tam do poslední chvíle neměli elektřinu, svítili si tam petrolejkami. Kolem roku 1990

Naopak. Jsi jediný, kdo to nepochopil. :cool:
Já to pochopil, pokud tam jede IRL, znát to musí. Reaguji na to, že pro náklaďák v simulátoru pro toho, kdo tam nejezdí je to o hubu. Souhlasím. Zároveň jsem reagoval na reakci „A pokud to zná, tak co se pro něj mění?”, která je trochu zmatečná. Nic se nemění, ale o to přece autorovi původního příspěvku se domnívám nejde. Samozřejmě barva se musí dodržovat. To snad ví každý...

Nakonec mne zachránil s rozbitou tratí RicarCZ. Poslal mi svou verzi TSRE, kam doplnil do hlášení o chybách nenalinkovaná návěstidla.
nenalinkovana_navestidla.jpg
Měl jsem jich tam šest. Ale v Hodoníně? Tam jsem nic nepřidával. A jedno se mi z Vláry teleportovalo až na konec trati z Ústí nad Labem západ u Chabařovic. Tam by mne nenapadlo hledat. :) A to jen nechtěné kliknutí myší na plochu.
Pak tam má šikovný nástroj, který vyhledá vybočení kolejí ve styku. To se dá opravit jen vypnutím a zapnutím koleje. Ale když jsou na koleji nějaké databázové objekty, jako návěstidla, rychlostníky, tak to nejde, ty by se poté znefunkčnily.
vyboceni_koleje.jpg
Ale po opravách chyb jsem konečně nastartoval MSTS editor aktivity, tedy po vydání aktualizace mne Dan už nezabije. :) Ne, já jej také používám, tedy by to vadilo i mě. Ten se hodí nejen na tvorbu aktivit, ale jako další nástroj na hledání chyb.
MSTSeditor_aktivit.jpg

Jelikož do SZ nejdou vkládat obrázky, dotaz na RicarCZ. Jak vyřešit chyby, viz obrázek, když se tam nedá teleportovat a nejsou zadané ani souřadnice. Mám tam 12 takových chyb. A těch chyb ve stycích kolem 80. :) Ve hře to pak hodí jako v reálu na propadlém styku. :)
dalci_chyby.jpg

A ještě je třeba započíst simulátorovou deformaci traťovým monitorem, kdy jsou někteří jedinci schopni mazat přes výstrahu 120. :-)
Traťový monitor dost klame. Jednou se vám ukazuje výměna a teprve když „vaše šipka” se pomalu dotýká oranžové šipky (výměny) jste fyzicky u ní, jindy se vám ukazuje třeba volno (zelený puntík) a vy jste na monitoru od zelené např. 3mm, ale reálně jste již u návěstidla a najednou vám TM zmizne.
Pak takový neznalej, který trať nezná reálně neví dle TM, jak ve skutečnosti daleko je vlastně návěstidlo, výměna,...

Traťový monitor dost klame. Jednou se vám ukazuje výměna a teprve když „vaše šipka” se pomalu dotýká oranžové šipky (výměny) jste fyzicky u ní, jindy se vám ukazuje třeba volno (zelený puntík) a vy jste na monitoru od zelené např. 3mm, ale reálně jste již u návěstidla a najednou vám TM zmizne.
Pak takový neznalej, který trať nezná reálně neví dle TM, jak ve skutečnosti daleko je vlastně návěstidlo, výměna,...
Hezký den, TM ukazuje vzdálenost (posledních 100m po metru) k nejbližší výměně, návěsti a rychlostníku (aktivita i volná jízda).

Nakonec mne zachránil s rozbitou tratí RicarCZ. Poslal mi svou verzi TSRE, kam doplnil do hlášení o chybách nenalinkovaná návěstidla.
Zobrazit přílohu 50932
Měl jsem jich tam šest. Ale v Hodoníně? Tam jsem nic nepřidával. A jedno se mi z Vláry teleportovalo až na konec trati z Ústí nad Labem západ u Chabařovic. Tam by mne nenapadlo hledat. :) A to jen nechtěné kliknutí myší na plochu.
Pak tam má šikovný nástroj, který vyhledá vybočení kolejí ve styku. To se dá opravit jen vypnutím a zapnutím koleje. Ale když jsou na koleji nějaké databázové objekty, jako návěstidla, rychlostníky, tak to nejde, ty by se poté znefunkčnily.
Zobrazit přílohu 50933
Ale po opravách chyb jsem konečně nastartoval MSTS editor aktivity, tedy po vydání aktualizace mne Dan už nezabije. :) Ne, já jej také používám, tedy by to vadilo i mě. Ten se hodí nejen na tvorbu aktivit, ale jako další nástroj na hledání chyb.
Zobrazit přílohu 50934

Jelikož do SZ nejdou vkládat obrázky, dotaz na RicarCZ. Jak vyřešit chyby, viz obrázek, když se tam nedá teleportovat a nejsou zadané ani souřadnice. Mám tam 12 takových chyb. A těch chyb ve stycích kolem 80. :) Ve hře to pak hodí jako v reálu na propadlém styku. :)
Zobrazit přílohu 50935
To jsou chyby návěstidel které zůstaly v databázi, ale nejsou ve světě, takové chyby vznikají právě když se odstraní nebo deaktivuje kolej na které jsou databázové objekty, jdou smazat když dáš "Select Object" a pak klávesu "Delete".

Hezký den, TM ukazuje vzdálenost (posledních 100m po metru) k nejbližší výměně, návěsti a rychlostníku (aktivita i volná jízda).
Jakých 100 metrů? Vždyť třeba když jsi v Brně v peroně a chceš jet směr Vyškov, tak ti výměny ukáže až po 3. stavědlo a to máš skoro ba přímo 1 kilometr. Já psal o problému, kdy třeba barva návěstidla na TM se tvou jízdou přibližuje, ale než se (tvá šipka) přiblíží k barvě, tak zmizne a reálně jsi návěstidlo projel, zatímco třeba u odjezd.návěstidla se barva na TM pomalu tvé šipky dotkne, když jsi u návěstidla.
Příklad jedu po koridoru a vidím výstrahu, říkám si dobrý, pozor. Zbývá tak 1km. Pak 800m a stále méně. A cca 300m před to zmizne. Jakto? Podívám se kamerou dozadu a vidím návěstidlo. Však podle TM měl být předemnou, než zmizel XD. Další je stůj a to se přiblížím takovou blízkostí, že má šipka se pomalu červené dotýká, počítají se metry a stále je vidět na TM. Tak kde je problém, fakt nevím. Jako o nic vážného zas nejde. Tento problém naštěstí aktivity nenarušuje.

takové chyby vznikají právě když se odstraní nebo deaktivuje kolej na které jsou databázové objekty, jdou smazat když dáš "Select Object" a pak klávesu "Delete".
Díky moc. Zítra vyzkouším.
Dnes už toho mám opět plné kecky.
Včera jsem za celý den od rána z Bratislavy dojel do Bohumína, tedy ta průběžného opravování nějakých nepřesností ve sloupech.
Dnes jsem ráno vyjížděl z Brna a na padla jsem teprve v Kolíně. A to jezdím 200km/h

Otevřu editor aktivit, protože mi řve trasa hráč Test Lysá. Zapomněl jsem před tunelem aktivovat deaktivované koleje kvůli automatické pokládce sloupů v tunelu. A stále to řvalo a mám pěkný bordel v Záboří. Jak se tohle může stát. Přitom jsem zde před chvílí projížděl. Otočila se databáze u koleje. Nechápu. Ale něco podobného se mi kdysi stalo v Jaroměři, také tam byla fantomová kolej. A nedávno jsem to měl v Blansku. A když jsem jel testovací jízdu, tak před Kojicemi vybočení do boku jak prase. Myslel jsem, že v té dvoustovce se někde rozbiji. :) Opraveno.
chybyZabori.jpg

To jsou chyby návěstidel které zůstaly v databázi, ale nejsou ve světě, takové chyby vznikají právě když se odstraní nebo deaktivuje kolej na které jsou databázové objekty, jdou smazat když dáš "Select Object" a pak klávesu "Delete".
Když si zapneš v nabídkovém listě "TrackDB Items", objeví se černé kostky, které mají čísla, dle typu hektometry, návěstidla a další interaktivní prvky. Pokud k nim není zobrazen prvek jako jehlan návěstidla, kostka přejezdu, atd., tak stačí označit a smazat přes delete.

Už jsem to opravil. Ale kdybych nerozdejchal editor aktivit, tak o chybách vůbec nevím. A přerušená trať za tunelem v Chuchli, na to bych vůbec nepřišel, tudy jízdy neplánuji. I proto je ten MSTS activity editor tak důležitý.
TestLysaBP105_3.jpg

dyž si zapneš v nabídkovém listě "TrackDB Items", objeví se černé kostky, které mají čísla, dle typu hektometry
Ale jak to chceš hledat na 3000 kilometrech. Na tohle opravdu potřebuješ nějaký nástroj v TSRE. To samé ta nenalinkovaná návěstidla. Hledám už týden od rána do večera a nic. A byla stovky km od Vláry, kde jsem žádná návěstidla neosazoval. Jednoduše se tam teleportovalo. Děkuji ještě jednou RicarCZ.

Tohle Ti nepomůže najít "vadná" a nenalinkovaná návěstidla, Ale je to spíš pro kontrolu, pokud Tě odkáže někam okno s Errorem, tak se to dá porovnat.
Vím o chybě osazování návěstidel, hlavně se jedná o složitější s více linky a barvami. Mám na to metodu, jakmile vložím návěstidlo, hned zkouším kliknout na jehlan, pokud se nerozsvítí, okamžitě mažu a znovu vkládám. Pak se nestane, že dojde k teleportaci.
Dokonce se bez této kontroly připíše k jinému jehlanu. To je moje zjištění, ale nevím, zda to dělá i verze TSRE5 0.8........

Back
Nahoře