Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Aktivitu tohoto typu mám rozdělanou. Jedná se o PN z Čierné nad Tisou do Ostravy vezoucí železnou rudu z Ruska. Jako HV je použita 131.099-100mates.zscs napsal:ja by som mal jeden navrh aby sa spravila aktivita na trat 321 na dajakej dvojicke 131 a aby to bol nakladny vlak zo SNV do Ziliny a naspet s tym zeby s zacinalo v SNV depe a koncilo by sa to tiez ta tom istom mieste s tym ze po ceste by bolo mnoho oproti iducich vlakov a aby sa aj v niektorych staniciach vykrizoval z dajakym rychlikom pripadne osobakom
co vy nato?
a bude mnoho krizovani?? a mohlo by sa to spravit tak ze v SNV sa pripoji postrk a v strbe sa odvesiTommy66 napsal:Aktivitu tohoto typu mám rozdělanou. Jedná se o PN z Čierné nad Tisou do Ostravy vezoucí železnou rudu z Ruska. Jako HV je použita 131.099-100mates.zscs napsal:ja by som mal jeden navrh aby sa spravila aktivita na trat 321 na dajakej dvojicke 131 a aby to bol nakladny vlak zo SNV do Ziliny a naspet s tym zeby s zacinalo v SNV depe a koncilo by sa to tiez ta tom istom mieste s tym ze po ceste by bolo mnoho oproti iducich vlakov a aby sa aj v niektorych staniciach vykrizoval z dajakym rychlikom pripadne osobakom
co vy nato?
Udělej mi scénář ať je to podle reality a já ti udělám aktivitu MNperinakx napsal:No keďže aktivity zo ZI do KE som sa dožil ešte by ma veľmi potešila nejaká aktivite pre moju trať ŽSR169![]()
3michal napsal:Zdravím tvorcov aktivít
Mal by som tu jeden námet na aktivitu z dnešnej mimoriadnej udalosti na vlaku R 610 Považan z KošícDnes to bol rýchlik, ktorý vystriedal asi najviac mašín
Tak najprv po odchode vlaku z Košíc zdochla pravdepodobne ako to už tradične chodígorila 350.012 v úseku Kostoľany nad Hornádom-Kysak. Z Kysaku do Spišskej Novej Vsi rýchlik ťahala rakaňa ZSCS 183.008 už ale bez gorily
Toto bola asi najväčšia rarita keďže šesťkoláky na rýchlikoch samozrejme nikdy nechodia
V Spišskej Novej Vsi bola rakaňa odpojená od vlaku a na vlak nastúpil peršing 163.104
Tento zase došiel len po Žilinu kde musel byť kvôli zmene jednosmerného systému na striedavý v ďalšej ceste nahradený rušňom 362/3
Tak možno ak by mal nejaký aktivitár náladu na takúto podobnú aktivitu, mohlo by to byť zaujímavé
Ďakujem
Pár fotiek tu:
http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=1947
OndraJ napsal:Ahoj Davide,
no když už jsi u toho, mohl jsi oskenovat i tu stránku, která pojednává o odklonech na trati 310. ...
Dan J. napsal:...
Ne trai Opava - Hlučín Ci-čka, ale řazení a co je táhlo to už taky netuším.
...
Ahoj Davide, kdyby se ti někdy chtělo při dlouhých večerech ony fotky z knihy oskenovat, byl bych první zájemce.David Hájek napsal:Dan J. napsal:...
...
Zdravím,
v té době jsem sice pomalu končil s funkcí předáka na pískovišti a o této akci jsem tak neměl ani tušení,ale nemohly být v čele nekterých vlaků řazeny i ostravské stroje 423 041 a 313 432 ? Tedy ovšem za předpokladu,že v té době byly provozní,což nemám možnost si ověřit.
Jinak,pánové ostraváci a opaváci,nedávno mi mistr podaroval publikaci "1855-1985 , Ostrava-Poruba - Opava východ , Trať ČS.-Sovětského přátelství" a já na ni čučel jako na zjevení.Pravda,text je v ní většinou poplatný době,ale fotografie Sergeje v Opavě či dvojice Pilštyků táhnoucí vlak s 1 800 tunami sádrovce /22 vozů Wap/ z Kobeřic /resp.Kravař ve Slezsku/ je už pořádný kus historie.Ve stati o provozu z let 1945-1985 jsou také detailně popsána vozidla,která v Opavě působila,takže by to mohlo aktivitářům pomoci.Tedy,především za předpokladu,že se v rámci projektu trati "310" koleje natáhnou i do Hlučína,Chuchelné a Svobodných Heřmanic a budou existovat jejich skiny.
![]()
David
Dan J. napsal:Ahoj Davide, kdyby se ti někdy chtělo při dlouhých večerech ony fotky z knihy oskenovat, byl bych první zájemce.David Hájek napsal:Dan J. napsal:...
...
Zdravím,
v té době jsem sice pomalu končil s funkcí předáka na pískovišti a o této akci jsem tak neměl ani tušení,ale nemohly být v čele nekterých vlaků řazeny i ostravské stroje 423 041 a 313 432 ? Tedy ovšem za předpokladu,že v té době byly provozní,což nemám možnost si ověřit.
Jinak,pánové ostraváci a opaváci,nedávno mi mistr podaroval publikaci "1855-1985 , Ostrava-Poruba - Opava východ , Trať ČS.-Sovětského přátelství" a já na ni čučel jako na zjevení.Pravda,text je v ní většinou poplatný době,ale fotografie Sergeje v Opavě či dvojice Pilštyků táhnoucí vlak s 1 800 tunami sádrovce /22 vozů Wap/ z Kobeřic /resp.Kravař ve Slezsku/ je už pořádný kus historie.Ve stati o provozu z let 1945-1985 jsou také detailně popsána vozidla,která v Opavě působila,takže by to mohlo aktivitářům pomoci.Tedy,především za předpokladu,že se v rámci projektu trati "310" koleje natáhnou i do Hlučína,Chuchelné a Svobodných Heřmanic a budou existovat jejich skiny.
![]()
DavidPředat by jsi mi to mohl někde v hospůdce, kde bychom pkecali. Jinak ona jezdila ještě Matylda, ale označení si nepamatuji, jestli to není ta tebou zmíněná 313. On mi nějaké info poskytnul i Jacek, ale taky byl v té době ještě hodně mlád
, takže informave ohl vystavovaných mašinek v Op. Vých. nějaké taky mám, tam si mohu i domyslet, Počet Bai za papouchem taky není zase až tak směrodatný, ale např. co mne hodně zajímá, jestli už v té době byly Rybáky po rekonstrukci na muzejní s popiskama odílem 3. vozové třídy. Vím, že jsme byli kdysi s kroužkem MHD co by kluci na exkurzi v depu na exkurzi a tym tyto vozy byly disponovány a měly už popisky s 3. třídou, ale to bylo později než ona akce. Ještě mne tehdy, když už jsme u toho depa fascinoval dýmající vytápěcí kotel z tuším Štokra, nechci kecat, už si to moc nepamatuji a spousta vyřazených parnách strojů v okolí. Nechci ale odbočovat, takže zpět k historickým jízdám k 130. výročí OV -OP. Co je ještě velký problém jsou jízdní řády tehdejších historických vlaků. Vím, že to bylo na celý den a že vlaky byly 4, jak jsem jíž psal, toď vše.
S pozdravem Dan.
Děkuji moc. E-mail dorazil a jen co uzavřu aktivitu pro Jiříkovu trať JZD 760 mm, tak se pustím do oné aktivity. Jinak samozřejmě budu rád za každou fotku, ze které půjde okoukat řazení oněch vlaků. Řazení Mos na Hradec n/M si pamatuji. Škoda jen, že není na 310 new hotový úsek Opava - Hradecn/M (krajina) a Opava - Ostrava.marsir napsal:Takže po hledání různých knih jsem objevil knihu 130 let trati Ostrava Poruba -Opava Východ a v ní strojem napsaný jízdní řád zvláštních vlaku od pátku 13.9.1985 do neděle 15.9.1985.Takže ti to Dane pošlu na tvuj mail,a můj otec vlastní tři filmy diapozitivů z toho víkendu ,takže možná budou i fitografie z těch dní no uvidíme.