Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Nemyslím si,že je nijak složité udělat aktivitu Košice-Žilina nebo zpět,dát do toho pár protijedoucích vlaků a jede se.Bez tak většinou zase až tak moc mimořádností ve skutečnosti není.A ze základních rad tady na fóru,to zvládne skoro každý.

mates.zscs napsal:
ja by som mal jeden navrh aby sa spravila aktivita na trat 321 na dajakej dvojicke 131 a aby to bol nakladny vlak zo SNV do Ziliny a naspet s tym zeby s zacinalo v SNV depe a koncilo by sa to tiez ta tom istom mieste s tym ze po ceste by bolo mnoho oproti iducich vlakov a aby sa aj v niektorych staniciach vykrizoval z dajakym rychlikom pripadne osobakom

co vy nato?
Aktivitu tohoto typu mám rozdělanou. Jedná se o PN z Čierné nad Tisou do Ostravy vezoucí železnou rudu z Ruska. Jako HV je použita 131.099-100

Tommy66 napsal:
mates.zscs napsal:
ja by som mal jeden navrh aby sa spravila aktivita na trat 321 na dajakej dvojicke 131 a aby to bol nakladny vlak zo SNV do Ziliny a naspet s tym zeby s zacinalo v SNV depe a koncilo by sa to tiez ta tom istom mieste s tym ze po ceste by bolo mnoho oproti iducich vlakov a aby sa aj v niektorych staniciach vykrizoval z dajakym rychlikom pripadne osobakom

co vy nato?
Aktivitu tohoto typu mám rozdělanou. Jedná se o PN z Čierné nad Tisou do Ostravy vezoucí železnou rudu z Ruska. Jako HV je použita 131.099-100
a bude mnoho krizovani?? a mohlo by sa to spravit tak ze v SNV sa pripoji postrk a v strbe sa odvesi

Okolní provoz je dle současného GVD ( možná v některých místech trochu silnější ) a na cestě do OV jsou postrky přidávány celkem na 3 místech - vše tak jak je to v reálu.

No keďže aktivity zo ZI do KE som sa dožil ešte by ma veľmi potešila nejaká aktivite pre moju trať ŽSR169 :D

perinakx napsal:
No keďže aktivity zo ZI do KE som sa dožil ešte by ma veľmi potešila nejaká aktivite pre moju trať ŽSR169 :D
Udělej mi scénář ať je to podle reality a já ti udělám aktivitu MN

Námět na aktivitu – skutečná směna ze dne 9.4.2009

Souprava 745 (V100) + 20 čtyřnápravových kontejneráků nových Railionu, hmotnost soupravy 372 tun, rychlost 100 km/h, brzdících procent 100.

Kúty – 12 kolej – střídání na ose, vlak 47780 – 16:30 – oznámení pohotovosti výpravčímu, 16:35 odjezd
Břeclav – průjezd po slovenské koleji na přednádraží – 2 kolej – 16:47 – 16:50.
Křížem napřed 363 + Wap od Hodonína, těsně po něm EC s Taurusem 1216 od Brna na slovenskou stranu
Zaječí - po 6 koleji na 4 kolej, 17:10 – 17 – předjetí SC 16 (Pendolíno)
Šakvice – 17:23
Vranovice – 17:29
Hrušovany – 17:37 – 43 – 4 kolej, předjetí R 272
Brno Horní Heršpice – 17:57 – 59 – proti náklad s Laminou po zadní spojce (od depa) na dolní.
Brno Dolní nádraží – 18:01
Odb. Táborská – 18:05 – 08 – na Stůj, napřed 3dílná Regionova Židenice – Slatina, těsně po té 2dílná RegioNova ze Slatiny do Židenic
Brno Židenice – 18:11 – kolej do Majlontu
Brno Maloměřice – 18:13 – 18:14 po přímé – rozkaz V
Adamov – 18:27 – dojet Os
Blansko – 18:36 – za Os
Rájec Jestřebí – 18:45 (na stůj všechny návěstidla od Blanska, přepnutí na výstrahu vždy tak 500 metrů před loko, jízda cca 45 km/h. )
Skalice nad Svitavou 18:56
Letovice – 19:06 – průjezd po 4 koleji. Na 2. Koleji Os + u klacku odvěšený Plecháč. Na 6 koleji odstavená RegioNova. Na 1. Koleji loko 363 + 5 kotlů, po 3. Koleji průjezd BF Logistics 770 (Čmelák) a 20 kotlů.
Březová nad Svitavou – 19:15
Svitavy – 19:31 volána Česká Třebová, prosbička o urychlený průjezd kvůli poloze osobáku, aby to bylo před ním, výpravčí požádal o co nejrychlejší jízdu.
Opatov – 19:37
Odb. Zádulka: 19:40 na odjezdové koleji 363 + kontejnerový NEx
Česká Třebová os. N. – 19:45 – 46 – rozkaz V – vysílačka – prosba o co nejrychlejší jízdu kvůli poloze zpožděného EC 72 a včas jedoucího R 582.
Ústí nad Orlicí – 19:55
Choceň – 20:05 (pozdě stavěno, minuta výstraha na předvěsti, vjezdové již na Volno)
Zámrsk – postaveno na 4 krátkou – 20:13 – 20:32. Předjetí EC 72, IC 582, R 878
Uhersko – 20:37
Moravany – 20:41
Kostěnice – 20:46 – 20:52
Výluka 1. Koleje Pardubice – Kostěnice. Vjezd na 3. Kolej, proti již na zhlaví EC s Taurusem, průjezd po uvolnění zhlaví mým vlakem (zastavit nemusel) v 20:46, na 2 koleji R 878. V 20:50 projel z 2 traťové po 1. Staniční IC 519, pak odjezd R 878 v 20:51, ve 20:52 odjezd já.
Pardubice – 21:02/03 – 2 kolej před peróny – čekání na uvolnění perónů po R 878
Pardubice – 2 kolej u perónů – 21:04/05 – proti R od Prahy na 4 kolej, viděn odjezd R do Liberce v řadě 843 v 21:04
Přelouč: 21:16
Řečany: 21:21 – puštěn vlak přede mě, výstrahy, jízda výběhem.
Záboří: 21:30
Kolín vj.n. 21:36-38
Kolín seř. n. – 42 kolej 21:48 – 21:52 – křížem Pn řada 130 + 25 Raj bílé Českomoravský cement, strojvedoucí se střídají na zhlaví, vlak přes výměny, pak Volno a odjezd.
Velký Osek – 22:01 - Křížem R od Chlumce, řada 854
Libice – 22:06
Poděbrady – 22:09
Nymburk – 22:15 – 22:22 – Rozkaz V, převzetí svačiny
Lysá – 22:35
Stará Boleslav 22:45
Děčín 0:22

Zdravím tvorcov aktivít :)
Mal by som tu jeden námet na aktivitu z dnešnej mimoriadnej udalosti na vlaku R 610 Považan z Košíc :) Dnes to bol rýchlik, ktorý vystriedal asi najviac mašín :D
Tak najprv po odchode vlaku z Košíc zdochla pravdepodobne ako to už tradične chodí :D gorila 350.012 v úseku Kostoľany nad Hornádom-Kysak. Z Kysaku do Spišskej Novej Vsi rýchlik ťahala rakaňa ZSCS 183.008 už ale bez gorily :) Toto bola asi najväčšia rarita keďže šesťkoláky na rýchlikoch samozrejme nikdy nechodia ;-) V Spišskej Novej Vsi bola rakaňa odpojená od vlaku a na vlak nastúpil peršing 163.104 :) Tento zase došiel len po Žilinu kde musel byť kvôli zmene jednosmerného systému na striedavý v ďalšej ceste nahradený rušňom 362/3
Tak možno ak by mal nejaký aktivitár náladu na takúto podobnú aktivitu, mohlo by to byť zaujímavé ;-)
Ďakujem :)
Pár fotiek tu:

http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=1947

3michal napsal:
Zdravím tvorcov aktivít :)
Mal by som tu jeden námet na aktivitu z dnešnej mimoriadnej udalosti na vlaku R 610 Považan z Košíc :) Dnes to bol rýchlik, ktorý vystriedal asi najviac mašín :D
Tak najprv po odchode vlaku z Košíc zdochla pravdepodobne ako to už tradične chodí :D gorila 350.012 v úseku Kostoľany nad Hornádom-Kysak. Z Kysaku do Spišskej Novej Vsi rýchlik ťahala rakaňa ZSCS 183.008 už ale bez gorily :) Toto bola asi najväčšia rarita keďže šesťkoláky na rýchlikoch samozrejme nikdy nechodia ;-) V Spišskej Novej Vsi bola rakaňa odpojená od vlaku a na vlak nastúpil peršing 163.104 :) Tento zase došiel len po Žilinu kde musel byť kvôli zmene jednosmerného systému na striedavý v ďalšej ceste nahradený rušňom 362/3
Tak možno ak by mal nejaký aktivitár náladu na takúto podobnú aktivitu, mohlo by to byť zaujímavé ;-)
Ďakujem :)
Pár fotiek tu:

http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=1947

Ja len doplním že nezdochla Gorila ale Eso 362.005

Zdravím
a odkazuji na mi dnes doručený časopis Dráha 5/2009,ve kterém se sáhodlouze píše o odklonech nákladních vlaků na Moravě a ve Slezsku v roce 2008.Pravda,moc tratí z olomoucka a jesenicka v MSTS nemáme,ale šikovný aktivitář by nějaký ten scénář pro tratě 310,321 či BP zvládnout mohl.Tratě č.292 se možná někdy dočkáme.;)
Na adresu http://web.telecom.cz/ldt/msts/draha_05_09.pdf jsem uložil náhled stránky č.19,kde se na snímcích vyskytují stroje 751 149 a 751 335,tedy lokomotivy,jejichž skiny již jsou /751 149 u Ondry Janiše/,respektive budou v brzké době k dispozici všem "jezdcům" i v MSTS.:)
Níže uvádím i jeden snímek pro ilustraci ...

David

5b643acb7ca47b89fec86688ecb96599.jpg
Foto a text Tomáš Kašpařík

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Davide,

no když už jsi u toho, mohl jsi oskenovat i tu stránku, která pojednává o odklonech na trati 310 :P . Tam se to sice obešlo bez obou zmíněných mašin, ale 751.144 máme taky a tady by se šlo co se týče trati "vyřádit" už teď... A pomineme-li tyto následky smutné události konce minulého léta, do roku 2006 jezdily odklony na 310 prakticky pravidelně, a myslím že by to bylo celkem vděčné téma ;)

OndraJ napsal:
Ahoj Davide,

no když už jsi u toho, mohl jsi oskenovat i tu stránku, která pojednává o odklonech na trati 310 :P . ...

Tak zde ještě něco málo na Ondrovo přání ... ;)

http://web.telecom.cz/ldt/msts/draha_05_09_1.pdf
http://web.telecom.cz/ldt/msts/draha_05_09_2.pdf
http://web.telecom.cz/ldt/msts/draha_05_09_3.pdf

David

Zdravím,
v dnes doručené Dráze č.6/2009 jsem objevil další zajímavosti ohledně tratí na Opavsku,Olomoucku a především strojů ř.714.;)

David

http://web.telecom.cz/ldt/msts/Vykony_stroju_714_1.pdf
http://web.telecom.cz/ldt/msts/Vykony_stroju_714_2.pdf

Přeji hezký den.
Takjsem se hrabal starými časopisy Železničář a narazil jsem na článek o opravě mašinky ČSD 434.2186, jejiž zkušenbí jízda proběhla dle článku v den mých narozenin a hlavně se zůčastnila jízd při oslavách 130 výročí tratě Ostrava - Opava dne 14. 9 .1985. Těchto jízd jsem se zůčastnic, jako malý kluk v doprovodu mého dědy a byl jsem tehdy totálně unešen. Chtěl bych udělat aktivitu k této události, něco málo si pamatuji, ale podrobnosti si nepamatuju. Vím jen toto:
Na trati OV - Opava jel tehdy Papoušek 477 + Bai (kolik vozů nevím)
Na trati Opava - Krnov 434.2186 + Rybáky (počet vozů taky nevím)
Na trati Opava - Hradec n/M. Souprava hurvínka a přívěšáků z muzea ve Studénce.
Ne trai Opava - Hlučín Ci-čka, ale řazení a co je táhlo to už taky netuším.
A další věc je jízdní řád těchto vlaků. Tím bych chtěl poprosit příznivce železnice, zda někdo nemá více informací k tomuto slavnostnímu dni. Pokud ano, nechť mi napíše na e-mail salamandra5.dan@seznam.cz
Předem díky, za každou informaci.
Onen článek:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img15.imageshack.us/img15/1237/eleznilnek001.jpg
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
...
...

Zdravím,
v té době jsem sice pomalu končil s funkcí předáka na pískovišti a o této akci jsem tak neměl ani tušení,ale nemohly být v čele nekterých vlaků řazeny i ostravské stroje 423 041 a 313 432 ? Tedy ovšem za předpokladu,že v té době byly provozní,což nemám možnost si ověřit.
Jinak,pánové ostraváci a opaváci,nedávno mi mistr podaroval publikaci "1855-1985 , Ostrava-Poruba - Opava východ , Trať ČS.-Sovětského přátelství" a já na ni čučel jako na zjevení.:) Pravda,text je v ní většinou poplatný době,ale fotografie Sergeje v Opavě či dvojice Pilštyků táhnoucí vlak s 1 800 tunami sádrovce /22 vozů Wap/ z Kobeřic /resp.Kravař ve Slezsku/ je už pořádný kus historie.Ve stati o provozu z let 1945-1985 jsou také detailně popsána vozidla,která v Opavě působila,takže by to mohlo aktivitářům pomoci.Tedy,především za předpokladu,že se v rámci projektu trati "310" koleje natáhnou i do Hlučína,Chuchelné a Svobodných Heřmanic a budou existovat jejich skiny.;)

David

David Hájek napsal:
Dan J. napsal:
...
...

Zdravím,
v té době jsem sice pomalu končil s funkcí předáka na pískovišti a o této akci jsem tak neměl ani tušení,ale nemohly být v čele nekterých vlaků řazeny i ostravské stroje 423 041 a 313 432 ? Tedy ovšem za předpokladu,že v té době byly provozní,což nemám možnost si ověřit.
Jinak,pánové ostraváci a opaváci,nedávno mi mistr podaroval publikaci "1855-1985 , Ostrava-Poruba - Opava východ , Trať ČS.-Sovětského přátelství" a já na ni čučel jako na zjevení.:) Pravda,text je v ní většinou poplatný době,ale fotografie Sergeje v Opavě či dvojice Pilštyků táhnoucí vlak s 1 800 tunami sádrovce /22 vozů Wap/ z Kobeřic /resp.Kravař ve Slezsku/ je už pořádný kus historie.Ve stati o provozu z let 1945-1985 jsou také detailně popsána vozidla,která v Opavě působila,takže by to mohlo aktivitářům pomoci.Tedy,především za předpokladu,že se v rámci projektu trati "310" koleje natáhnou i do Hlučína,Chuchelné a Svobodných Heřmanic a budou existovat jejich skiny.;)

David
Ahoj Davide, kdyby se ti někdy chtělo při dlouhých večerech ony fotky z knihy oskenovat, byl bych první zájemce.;) Předat by jsi mi to mohl někde v hospůdce, kde bychom pkecali. Jinak ona jezdila ještě Matylda, ale označení si nepamatuji, jestli to není ta tebou zmíněná 313. On mi nějaké info poskytnul i Jacek, ale taky byl v té době ještě hodně mlád :D, takže informave ohl vystavovaných mašinek v Op. Vých. nějaké taky mám, tam si mohu i domyslet, Počet Bai za papouchem taky není zase až tak směrodatný, ale např. co mne hodně zajímá, jestli už v té době byly Rybáky po rekonstrukci na muzejní s popiskama odílem 3. vozové třídy. Vím, že jsme byli kdysi s kroužkem MHD co by kluci na exkurzi v depu na exkurzi a tym tyto vozy byly disponovány a měly už popisky s 3. třídou, ale to bylo později než ona akce. Ještě mne tehdy, když už jsme u toho depa fascinoval dýmající vytápěcí kotel z tuším Štokra, nechci kecat, už si to moc nepamatuji a spousta vyřazených parnách strojů v okolí. Nechci ale odbočovat, takže zpět k historickým jízdám k 130. výročí OV -OP. Co je ještě velký problém jsou jízdní řády tehdejších historických vlaků. Vím, že to bylo na celý den a že vlaky byly 4, jak jsem jíž psal, toď vše.:D
S pozdravem Dan.

Zdravim. Velkým námětem pro aktivitu na 310 jsou dnešní povodně. Napříkla dle fotek na K-repu vezla 441 přes Krnov dvojice Barunek :)

Dan J. napsal:
David Hájek napsal:
Dan J. napsal:
...
...

Zdravím,

David
Ahoj Davide, kdyby se ti někdy chtělo při dlouhých večerech ony fotky z knihy oskenovat, byl bych první zájemce.;) Předat by jsi mi to mohl někde v hospůdce, kde bychom pkecali. Jinak ona jezdila ještě Matylda, ale označení si nepamatuji, jestli to není ta tebou zmíněná 313. On mi nějaké info poskytnul i Jacek, ale taky byl v té době ještě hodně mlád :D, takže informave ohl vystavovaných mašinek v Op. Vých. nějaké taky mám, tam si mohu i domyslet, Počet Bai za papouchem taky není zase až tak směrodatný, ale např. co mne hodně zajímá, jestli už v té době byly Rybáky po rekonstrukci na muzejní s popiskama odílem 3. vozové třídy. Vím, že jsme byli kdysi s kroužkem MHD co by kluci na exkurzi v depu na exkurzi a tym tyto vozy byly disponovány a měly už popisky s 3. třídou, ale to bylo později než ona akce. Ještě mne tehdy, když už jsme u toho depa fascinoval dýmající vytápěcí kotel z tuším Štokra, nechci kecat, už si to moc nepamatuji a spousta vyřazených parnách strojů v okolí. Nechci ale odbočovat, takže zpět k historickým jízdám k 130. výročí OV -OP. Co je ještě velký problém jsou jízdní řády tehdejších historických vlaků. Vím, že to bylo na celý den a že vlaky byly 4, jak jsem jíž psal, toď vše.:D
S pozdravem Dan.

Takže po hledání různých knih jsem objevil knihu 130 let trati Ostrava Poruba -Opava Východ a v ní strojem napsaný jízdní řád zvláštních vlaku od pátku 13.9.1985 do neděle 15.9.1985.Takže ti to Dane pošlu na tvuj mail,a můj otec vlastní tři filmy diapozitivů z toho víkendu ,takže možná budou i fitografie z těch dní no uvidíme.

marsir napsal:
Takže po hledání různých knih jsem objevil knihu 130 let trati Ostrava Poruba -Opava Východ a v ní strojem napsaný jízdní řád zvláštních vlaku od pátku 13.9.1985 do neděle 15.9.1985.Takže ti to Dane pošlu na tvuj mail,a můj otec vlastní tři filmy diapozitivů z toho víkendu ,takže možná budou i fitografie z těch dní no uvidíme.
Děkuji moc. E-mail dorazil a jen co uzavřu aktivitu pro Jiříkovu trať JZD 760 mm, tak se pustím do oné aktivity. Jinak samozřejmě budu rád za každou fotku, ze které půjde okoukat řazení oněch vlaků. Řazení Mos na Hradec n/M si pamatuji. Škoda jen, že není na 310 new hotový úsek Opava - Hradecn/M (krajina) a Opava - Ostrava.:D:D Ale to neva, aktivitu popřípadě udělám na 321 úsek OV - OP a 310 new OP - Krnov a OP - Hradec n/M, takže prozradím, že budou 3 díly aktivity.;)
S pozdravem a ještě jednou díky za poskytnutý jízdní řád.
Dan

Back
Nahoře