CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Hm, tam jde Zbyněk asi pod zem. Jen tma problikne a nebo trvá déle jakože má nějakou délku?

Zdravím, na několika úsecích trati BP, OR CZSK špatně detekuje tunely a dělá pak tmu i na normální trati:
Zobrazit přílohu 49016

Dotčený úsek je odsud:
Zobrazit přílohu 49017
Sem:
Zobrazit přílohu 49018
Našel jsem ještě několik míst mezi Dolními Beřkovicemi a Vraňany a také něco na druhém břehu Labe - přesné údaje kdyžtak dodám.
Udělal jsem si stejnou cestu z Hněvic do Horních Přečápel a tunel nikde není a ani neindikuje podzemí. Tma se vůbec neobjevila. Tak nevím. :rolleyes:

Ahoj.
1. Tak posun klape, ale ta zkouška brzdy, kdy posunovač vymýšlí poruchy typu nepovolení vozu, nebo, jak na videu, že nejsou svěšeny hadice? Já, vím, že chceš, aby byl fíra ve střehu, ale tvl, to je fakt práce posunovače u soupravy a ne strojvedoucího. To bych správně musel dolů z mašiny, jít k vozu a řešit problém a hups, 15 minut sekyra (v aktivitách, kde máš pevný scénář a musíš stíhat časy to akorát nasere) a posunovače bych nakopal do... To je tam pak úplně k prdu a tu soupravu si mohu obejít sám. :)
2. Absolutně o nervy je neustále vypínání MU pohonu a napájecího potrubí, po jakémkoliv najetí AI vlaku na soupravu hráče. Já, vím, že jsi mi psal, že to má nějaký důvod, ale tohle je otravné jak Cyklon B. Neustále musím otvírat tabulku F9 a rušit tyhle funce v soupravě. Nevím, proč to ORCZ neustále cpe do soupravy, i když je to na hráčově soupravě vyplé. A když máš dlouhou soupravu o 20 - 30 vozech, absolutně nemáš šanci se držet časového scénáře aktivity.
3. Opět ve videu, ORCZ stále blbě počítá vzdálenost následné stanice po objezdu soupravy. Tohle nedělal ani MSTS. Jsem před zastávkou a už jakoby jsem ji projel a těsně u konce zastávky už mám "nezastaveno". Nechápu.

Vím, že jse s tím drbání, neshazuji, jen pocit z jízdy v aktivitě. Nejvíc mi fakt vadí ten bod 2 a bod 1 těch vymyšlenách událostí, když tam je od toho člověk u soupravy, který by měl daná problém řešit, nikoliv to hodit na fíru. Chápu, že je ve volné jízdě nuda, ale v aktivitách jsou tyhle fičuryny k posr...

Chápu, koloťuk při zkoušce brzdy může být zmatený a pokud najde rozpojené vozy, tak je sice spojí, ale ohlásí to jako závadu. Taky mi to přijde trochu jako matoucí. Ale chce se pochlubit.

Slyším poprvé, že by AI vnucoval MU pohon a napájecí potrubí. Ale MU pohon nic neznamená, pokud není propojení Master-Slave.

Chápu, že je ve volné jízdě nuda, ale v aktivitách jsou tyhle fičuryny k posr...
Je to ZB a vyžaduje nějaký čas. Zbyňkovo "Zabrzdi, odbrzdi, dobrý..." je z MSTS. Vlastně píšeš, že je to absolutně zbytečné a hráče to nemusí vůbec zajímat. Ano, ale ne ve světě OR CZ/SK. Není to jen simulace strojvedoucího. Pořád jde přeci i o zábavu a o svět železnice.

Ano, já vše chápu, něco je super, ale něco je fakt kopr. Píšu, co je fakt v aktivitě pruda. Ano hlavně ty MU a potrubí. Já nevím, zda to je v engu. Ale fakt na mne najede věžák s CI a jsou u celé soupravy spojene napájecí potrubí a aktivován MU pohon. Dělalo to už v aktivitě Pálavský okruh, když mi na prdel najela Barča s Rybákama a já byl v čele na páře 475.1 s dalšíma rybákama.

@Dan J.

a to si vem, že když jsem chystal hlášky, tak jsem si to zjišoval co a jak :)
A dostal jsem například tuhle zprávu: ,,Neviem ale či dobre spomínam no povedal že hadice sú rozvesené, takže ich zavesil musel som odbrzdiť/nafúkať a šla sa skúška brzdy od začiatku"

A to sem tehdy přemýšlel,jestli se Icika zeptám, jestli to taky tak bude vozmistr dělat :D, nakonec to dělá jednoduší variantou :)

Jenže tyhle piruchy si můžeš dovolit mimo aktivitu, ta je vázaná časovým scénářem. Jasně, ve volné jízdě super spestření. Pokud mbe bude tohle zdržovat na odjezdech, budu ač nerad nucen vrátit se k písemným zprávám. Proto to hlásím, bo je to jinak perfektní.

To nejsou žádné poruchy. Jen se tím pochlubí. V případě opravdové poruchy brzdy, vypne sám brzdu z provozu.

To nejsou žádné poruchy. Jen se tím pochlubí. V případě opravdové poruchy brzdy, vypne sám brzdu z provozu.
Tak na osobácích poruchy brzd nejsou, dle domluvy, poněvač to by byl samozřejmě konec jídzy a vůz by musel být odstaven a zpoždění jak prase. Ale mně se stalo, že mi při zkoušce brzdy, kdy na mne najel AI s Ci+M120.4 u Ci zahlásil po spojení hadic poruchu a hodnota byla 0.01 na brzdách a já musel to cíčko odvzdušnit. Takže zdržení. Z brzdy by jej vypnout nesměl, musel by jej ihned odvzdušnit a to neudělal a nejsme si jistý, jestli by fíra nemusel znoa vykonat alespoň rychlou zkoušku brzdy, což by zas bylo zdržení na odjezdu.

Při přebití brzdy u vozu se mu to jeví jako závada a brzdu vypne. Vyplatí se pak nechat ho to projít ještě jednou a nebo brzdu ručně opět aktivovat. Tohle ho snad do budoucna naučím, aby test opakoval po napuštění pomocné jímky a srovnání tlaku.

A to sme sa ešte nebavili o tom, že sa má vykonávať aj praktické overenie brzdového účinku súpravy. Po opustení východzej stanice by sa malo pribrzdiť a znížiť rýchlosť aspoň o 10km/hod. Občas sa to zvykne kontrolovať na záznamoch z rýchlomera. V Bratislave smerom na Žilinu/Nové Zámky sa tak deje na rovinke za hlavnou stanicou asi v úrovni depa.

Kluci, to je všechno hezké a jsou to všechno super vychytávky, ale nevím, jak už mám vysvětlit, neslučitelné s aktivitou. Vemte si, že mám na objezd soupravy 20 minut a odjezd v, třeba 15:15 a brzda se začne dělat 15:11 a já v těch 15:15 musím odjet, jinak se při zpoždění někde třeba blokne křižování, naskakují servisní vozidla, jiná mizí, prjezdy následnými stanicemi jsou časově dané. Nelze vyvolat mimořádku a narušit časový harmonogram. Jsou místa, kde když máš +4 minuty navíc, končíš, ponevač tam v danou chvíli prostě musíš být. V složitějších aktivitách je scénář a čas alfou a omegou aktivity. Případné zpoždění si aktivitář taky zapracovává do scénáře, tam prostě náhoda a vyšší moc nemají místo.

Back
Nahoře