CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Dobře, v update koloťuk při JZB umí i uvolnit ruční brzdy na ostatních vozech ve vlaku. :)
Howky poslal další průpovídky pro slovenského posunovače a jsou v update. Celé je to už takové pěkně živé. :)

Co to sakra zase meleš?! To jsi si udělal ty bordel s těmi poděl..nými mílemi! AI dodržuje, co má v consistu max rychlost vynásobenou zadanou výkonovou efektivitou, pokud není omezen rychlostníky. Tohle by rozhodně mělo být zachováno odjakživa.

Houby, já to přepsal na metry za sekundu, Fakt jel ve výseči 50, testoval jsem, kdy do horní lipové dojede a teď jedu aktivitu, blížím se k lipové a vjedem tam současne, AI o dvě minuty dřív a vmax na trati 75, přes vjezdové 40 a za odjedovým 100, jakobych do toho conu vůbec nehrábnul a schálně jsem teď do něj koukal a je to stejné, jak v testech. Výkon 75% a hodnota s přípočtem, jak je psáno o stránku dřív. Míle jsem dávno vypustil z hlavy.

JZB se dālá po objezdu soupravy a když odvěšuješ, musíš aspoň jeden vůz zabrzdit.
Objezd soupravy je pouze jeden z případů, kdy se JZB provádí, a zrovna při něm není zapotřebí zajišťovat soupravu ručními brzdami. V některých ostatních případech se však JZB provádí na soupravě ručními brzdami zajištěné a po jejím provedení je za povolení ručních brzd skutečně odpovědný zaměstnanec, který tuto zkoušku brzdy provedl.
Ručky by povolitbměl.
S tímto tedy souhlasím.

Jen se zeptám, když není souprava v rovině, tak přeci, když objíždím vozy, tak ji nejak zajistit přeci musím. Aby neujely vozy, než je objedu? Nebo fíra zabrzdí průběžnou a pak posunovač odvěsí?

I když je souprava v rovině, tak ji zajistit musíš. Nicméně na přechodnou dobu (a za podmínky dohledu nad soupravou) lze na rovině a menším spádu soupravu zajistit pouze úplným odvětráním hlavního potrubí (čehož se docílí otevřením spojkového kohoutu). Na větším spádu je pak nutné kromě odvětrání hlavního potrubí zajistit soupravu ještě podložením jedné zarážky ve směru spádu.

Tenhle bordel bude dělat otočení soupravy. Zatím nevím, jak to ošetřit.
Súprava nebola otočená. Normálne bola poskladaná v editore 751+vozy A B C D E F atď. Po zastavení som zobral 751+ABC a potom som sa vrátil so sólo 751 na vlak na vozy D E F atď , samozrejme napojil som sa na vozeň D. Ale bol som na druhom stanovišti 751. Chcel som v nasledujúcej stanici vyskúšať podobnú situáciu stým, že pri posune zostanem na prvom stanovišti, ale nejaký PUDr., zle prehodil výhybku, tak to musím ísť znova.

Co to sakra zase meleš?! To jsi si udělal ty bordel s těmi poděl..nými mílemi! AI dodržuje, co má v consistu max rychlost vynásobenou zadanou výkonovou efektivitou, pokud není omezen rychlostníky. Tohle by rozhodně mělo být zachováno odjakživa.
Ahoj. Ty mi prostě nevěříš... :-)

Tak vyzkoušeno a klidně ti natočím i video. Je to stejné, jako v případě toho předjíždění Strely v Šakvicích na BP, kdy ale jela jak připosraná, když jela za hráčem, ale když jela v testu sama, kde nejela ve stopě paths hráče valila 95, což byl původní ničím neměněný zápis v consist z TSRE.

Tady je to naštěstí naopak. Když dám consist do kterého oni nehrábnu, tak na trati 310, výchozí bod v širé trati za Ramzovou, směr Horní lipová jede Barča 75 km/h, na vjezdovým 40, zpimalila na 40, na odjezdovúm kde je za odj. rušení rychlosti (takové to skryté 120) má Barča svoji rychlost 109 km/h.

Když jsem upravil u consist rychlost v metrech za sekundu a udělal výseč, kdy se můj paths nijak s trasou AI vlaku nekřižuje, jede Barča max 50 na vých. čase, přes vj.n. 40 a za odj.n. 50. Ale jakmile mám trasu, kdy se s ní křižuji, tak jede jakobych con neypravoval, 75, vjn 40 odjn 100.

Takže je tam něco špatně, pokud mám tvořit aktivoty, musí ta Barča jet stejně v aktivitě jako ve výseči, jinak jsme s tvorbou v... A nejde o žádnou složitou trasu, jen křižování na jednokolejce.

Já se ještě vrátím k podrobnému testu AI a chování v aktivitě.
- To, brždění vzuchem, chování jízdy je naprosto famózn i při odvěšování atd... zde opravdu klobouk dolů, paráda.
- To vyrobení maximálek s ignorací max velocity v consist, je fakt chyba. Omi ti vývojáři MSTS zas tak blbí nebyli. :) Vem si, že ty 80% vlaků v aktivitě potkáš jen mezi bodem A a B a u těch zbývajících, které třeba jely pomalu díkyzápisu v consist a opravdu s hráčem blízce souviseli, si aktivitář upravil sám zápisem do consist. I pokud jsi přesedal na AI vlak, tak si upravoval zápis max velocity v consist. Jenže teď po té úpravě rychlosti, na kterou jsem upozorňoval hned, když jsi to začal dělat, se to celé chová divně a přebírá to neduh hráčovy trasy, jenže hráč je fyzická osoba a pokud tam skočilo víc, nebo míň na rychlosti, šlo to ošéfovat. AI je blbec a jede, jak jede dle tabulek. Ten max velocity v consist bala alfa a onega, že se ty vlaky v aktivitě budou chovat vždy stejně.A fakt nepřepisujem 700 consistů v aktivitě. :)

Ale pal to čert, jen prostě potřebujem, aby se to chovalo shodně, jak ve výseči, tak v aktivitě celkové, v tom vidím zásadní průser.

Poslední aktualizace, se mi stává, že vlak úplně spadne z výkonu, i když přidávám. Stejně jako kdyi dávno u aktivity s Hektorem.
výkon.jpg

Load v zastábce a normálně se rozjel:
výkon2.jpg

To už tu taky bylo, kdy vlak při rozjezdu nejel, právě ta zmíněná aktivita Hektora. :)

Já se ještě vrátím k podrobnému testu AI a chování v aktivitě.
- To, brždění vzuchem, chování jízdy je naprosto famózn i při odvěšování atd... zde opravdu klobouk dolů, paráda.
- To vyrobení maximálek s ignorací max velocity v consist, je fakt chyba. Omi ti vývojáři MSTS zas tak blbí nebyli. :) Vem si, že ty 80% vlaků v aktivitě potkáš jen mezi bodem A a B a u těch zbývajících, které třeba jely pomalu díkyzápisu v consist a opravdu s hráčem blízce souviseli, si aktivitář upravil sám zápisem do consist. I pokud jsi přesedal na AI vlak, tak si upravoval zápis max velocity v consist. Jenže teď po té úpravě rychlosti, na kterou jsem upozorňoval hned, když jsi to začal dělat, se to celé chová divně a přebírá to neduh hráčovy trasy, jenže hráč je fyzická osoba a pokud tam skočilo víc, nebo míň na rychlosti, šlo to ošéfovat. AI je blbec a jede, jak jede dle tabulek. Ten max velocity v consist bala alfa a onega, že se ty vlaky v aktivitě budou chovat vždy stejně.A fakt nepřepisujem 700 consistů v aktivitě. :)

Ale pal to čert, jen prostě potřebujem, aby se to chovalo shodně, jak ve výseči, tak v aktivitě celkové, v tom vidím zásadní průser.
Jsi dost naivní, pokud si myslíš, že jsem něco upravil, aby AI ignoroval rychlost v conu. Přestaň si domýšlet jinak mě totálně odradíš a přestanu reagovat. Může to být kombinace něčeho o dost složitějšího než si umíš představit. Pokud AI má nějaké omezení cesty třeba hráče před sebou a pustíš ho tam v úseku, kde si není schopen načíst rychlostník, protože tam prostě chybí, tak se nediv. Psal jsem ti ať ho zkusíš vypouštět v odděleném úseku ideálně před omezujícím rychlostníkem. A vůbec, nebaví mě to řešit, když to nejde opakovaně zkusit.

Víš co, Iciku sakra, já ti říkám, co se děje, normálně jsem od perónu přidal výkon a mašina netáhla (neutrál jsem tam dal, bo jsem zkoučel páku dopředu a dozadu), jako, to mně ale nesere, jak ty poj...y AI vlaky! 5x jsem projel aktvitu, kdy jsem dojel do Glocholaz a osobák z Jeseníku, má dojet až po mně a dívej, teď jedu a do dopravy jsem ani nesáhl!
rychlost12.jpg

Vjíždím do Glucholaz a osobák jede zárověň a taky proč ne, když jede na 30, 75 km/h.

Ta aktivita jela v 1.51 - ORCZ 1.9.X a serou se všechny aktivity (co se dopravy AI týká) co projíždím, celý AI chová pokaždé jinak
, to se fakt nedá, buď budeš věřit člověku, co staví aktivity 20 let, nebo mi budeš psát, že kecám. Já ti jen řeknu, že pokud to bude jezdit tak jak teď, nemá cenu v tom pokračovat Já tě nechi od ničeho odrazovat, ale aktivita 100x projetá se nechová co se dopravy týká korektně jako ve všech verzích ORCZ předtím. Tak já nevím, čím to je. :(

A teď jsu schálně udělat výseč, Glucholazy a schválně, jak ten Osobák pojede, když ta nepovvede moje trasa.

A teď jsu schálně udělat výseč, Glucholazy a schválně, jak ten Osobák pojede, když ta nepovvede moje trasa.
Tak jede 75 i ve výseči. Ale PROČ?! Nejvyšší traťová rachlost je 50 a pak je 30, přece nebudu každý AI vlak dávat někam výchozí bod do stanice. Tohle se nedělalo nikdy.

Já mu teda přidám taky na výchozím čase, ale už se nesmí stát, že pojede míň, v ten moment bude aktivita nehratelná
a je zajímavé, v tom případě 2 v Horní lipové, kde po úprave consistu a výseč, jak 50, ale v aktivitě opět 75, kde tu 75 ten kokot nabírá? Ta rychlost tam vůbec není, Gkucholazy až Hanušovice je nejvyšší rychlost na trati 50 km/h.

Súprava nebola otočená. Normálne bola poskladaná v editore 751+vozy A B C D E F atď. Po zastavení som zobral 751+ABC a potom som sa vrátil so sólo 751 na vlak na vozy D E F atď , samozrejme napojil som sa na vozeň D. Ale bol som na druhom stanovišti 751. Chcel som v nasledujúcej stanici vyskúšať podobnú situáciu stým, že pri posune zostanem na prvom stanovišti, ale nejaký PUDr., zle prehodil výhybku, tak to musím ísť znova.
Spíš myslím, že ji kód otočil při napojení právě z důvodu změny kabiny.

Back
Nahoře