CZSK verze 2.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Jak tenkrát psával Jindřich, vše je možné. Jen něco chce svůj čas. :)
Tady je spíš problém, jak ten styk detekovat, aby byl stále na stejném místě. To by ta kolej musela mít nějakou vlastnost s pozicí styku.
Tyhle zvuky by jsi určitě nějakým způsobem skloubit své zvuky přímo dávané v Trati stavitelem, protože máme několik typů zvuku v tratích, které by měly naznačovat charakter železničního svršku. Takže zvuky typu normální trať nebo lokálka Vy určitě šli nějakým způsobem kombinovat s generováním zvuku or
Já nevím jestli si toho kdo kdy tady všimnul, ale mě to velice překvapilo a to musím říct že Mile překvapilo, je při testech nových úseků tratě se mi podařilo při brždění si zablokovat kola, do konce mi to i napsalo, že jsou tu a ve smyku a po rozjezdu následujícím se začal ozývat známý zvuk s poťukáváním při ploskách na obručích dvojkolí. Moc fajn vychytávka, a nedělá to jen u lokomotivy, ale vybere si to zrovna i tak to poškozené vagon, pokud se soupravě vyskytuje. Skvělá vychytávka. Děkuji za všechny tvůrcům.

Já nevím jestli si toho kdo kdy tady všimnul, ale mě to velice překvapilo a to musím říct že Mile překvapilo, je při testech nových úseků tratě se mi podařilo při brždění si zablokovat kola, do konce mi to i napsalo, že jsou tu a ve smyku a po rozjezdu následujícím se začal ozývat známý zvuk s poťukáváním při ploskách na obručích dvojkolí. Moc fajn vychytávka, a nedělá to jen u lokomotivy, ale vybere si to zrovna i tak to poškozené vagon, pokud se soupravě vyskytuje. Skvělá vychytávka. Děkuji za všechny tvůrcům.
To už funguje minimálně několik měsíců. ;-)

jsem schopen zajistit originál zvuk z realné komunikace.

Následně z toho budu schopen udělat neomezené množství náhodné komunikace která se může náhodně pouštět v průběhu jízdy.
Byl by zájem?
Nejsem si úplně jistý, ale třeba na to odpoví Icik nebo Dodo, ale mě se zdá, že tohle jde už taky přidat. Vysílačka má možnost spouštět nějaké zvuky, jestli se nepletu. Možná jen jeden zvuk.

Pantograf je špatný příklad. Jednak neměl reflektor pod pantografem, ale tam dálkový reflektor opravdu moc nesvítil. Noční bývaly slepecké jízdy. Pak jsme si sami museli sehnat buď silnější žárovky, když jsme měli známou v olejně, kde byl sklad, anebo jsme si to na koleně předělávali na halogeny. Tenkrát nás naštval cvičnej, který sice pochválil, jak nám to krásně svítí, ale že to být nesmí, protože je to zásah do konstrukce lokomotivy. :) Tedy musel přivřít oči, protože věděl, že jezdit po tmě je na úkor bezpečnosti. Kolikrát jsem svítil na cestu halogenovou baterkou z NDR, když jsme ve tmě hledali mechanické návěstidlo, které nebylo osvětlené a jeli jsme na výstrahu. To bylo na nějaké leťácké soupravě, kterou nikdo světelně neupgragdoval. :)

sice uz jssem to tady daval, ale nemohlo by se prosim osetrit i tohle, pri delsich aktivitach kdyz se totiz clovek prubezne nebude delat save tak nektere aktivity muze jezdit furt dokola od zacatku :-) Kdyz jssem si udelal save a znova nacetl tak v pohode slo v tom useku zase projet.
diky

Přílohy

• chyba.jpg
    chyba.jpg
    72.3 KB · Zobrazeno: 13
sice uz jssem to tady daval, ale nemohlo by se prosim osetrit i tohle, pri delsich aktivitach kdyz se totiz clovek prubezne nebude delat save tak nektere aktivity muze jezdit furt dokola od zacatku :-) Kdyz jssem si udelal save a znova nacetl tak v pohode slo v tom useku zase projet.
diky
Psal mi Icik, že by mělo být opraveno. Nezkusím, nejsrm doma. Ale prosím tě, kup si novou klávesnici, nebo tě zavřou za propagaci "ss". Vtip, nic ve zlým. :-)

Právě jedu na aktuální verzi se 475.001 a pohled z kabiny se nedá. Tak, jako zrnily staré televize, tak zhruba podobný efekt - jen černých pruhů - má teď ta kabina. Blbě se to popisuje a ještě hůř se na to dívá. :) Zároveň mi v tunelu občas problikávají efekty světel...

A ještě se zeptám... Při externím pohledu v tunelu se jeho ztmavovací efekt zruší, to je úmysl?

Kraťoučké vyjádření ke kauze AN - nejsem profesionální programátor, nemám přístup k moderním AI programovacím modelům a stále vše beru jen jako koníček. Nemám problém od někoho přidat změny, které program posunou vpřed nebo zlepší některé věci. Ale mám problém s agresivní formou, kterou AN zde předvádí. Neumím si představit, že by bylo vše tak "nevinné", jak to prezentuje. Víte, že to spolu táhneme už dost dlouho a stabilně. Žádné teď a pak až za půl roku zase možná něco dalšího. A tuhle nekonzistenci a nejistotu nebudu riskovat. Vůbec netuším, co by se muselo stát, abych změnil postoj. Ale třeba někdy v budoucnu přijde změna.

Hoši vemu to ze zkušeností z muziky. Může vám do kapely přijít kytarový pánbůh, muže z fleku umět celý váš pleylist. Ale, když to bude kokot, se krerým se kapela neshodne, tak jej prostě neveme... A to je asi vše, co k tomu napsat.

Back
Nahoře