Rád bych nahlásil 3 problémy, na které jsem narazil.
První problém je, že u duálního vlaku se u lokomotivy, která je zrovna nečinná a jen se veze, vůbec netočí kola, když je vlak v pohybu. Např. když jedu po neelektrifikované trati a je tedy aktivní diesel, tak se elektrice, která je přivěšená za dieselem a jen se veze, vůbec netočí kola. Je to ale čistě vizuální problém, protože nedostávám od OR CZ/SK žádné upozornění, že to dané lokomotivě klouže (tj. není ve smyku) a vlak se za jízdy chová normálně, jako když se kola dané loko točí.
Druhý problém je, že potom, co jsem si stáhl update X6X packu z 16.9.2026 ze stránek MSTS-RW, tak jsem si všiml, že ampérmetry tračkních motorů během zrychlování či EDB brždění vůbec nic neukazují, prostě leží na nule. Níže přikládám upravený screenshot kabiny Esa (362) (Eso jsem vybral, protože u něho jsem to zjistil poprvé) kde jsem zvýraznil, jaké ampérmetry zlobí.
Třetím a posledním problémem, kvůli kterému jsem musel dočasně odstavit Brejlovce 754 s MSV kabinou je ten, že když chci přejít do kabiny Brejlovce 754 s MSV kabinou a klinknu na "Přejít na stanoviště lokomotivy," Open Rails po kliknutí okamžitě spadne a vypíše chybu. Níže je screenshot té chyby, která na mě vyskočila.
Pár poznámek:
1. Instalaci updatu X6X packu jsem provedl řádně, tj. dal jsem pryč staré soubory a nahrál tam nové. Navíc jsem ještě několikrát zkontroloval, zdali jsou všechny soubory z X6X packu na svém místě a zdali jsem omylem nedal pryč jiné soubory které s packem X6X nesouvisí a všechno bylo v pořádku.
2. Třetí problém se týká jen Brejlovců 754 s MSV kabinou. Když vlezu do kabiny Katr Brejlovce (750.7), Brejlovce 754 bez MSV kabiny, Berty (751), Brejlovce 750, nebo do kabiny Bangle (742), Open Rails vůbec nespadne.
Pro Icika:
To je úlovek co?! Hned tři problémy najednou. Ale není to zas tak zlý, jak to vypadá. Ty první dva problémy jsou čistě vizuální a činnost OR CZ/SK nijak nenarušují. Ten třetí problém už je trochu horší, ale jiných dieselů máme dost takže se s tím nějak poperu. I tak bych byl rád, kdybys ses na tyhle problémy podíval, protože ty první dva působí dost divně až nerealisticky a ten třetí ochromil jeden z dieselů, který používáme.