TSRE CZ

Kdyby sis vzal k ruce stávající jednoduchý překlad TSRE-AE např. zde https://tkanlokopage.webnode.cz/zsr-150/aktivity-poison/, měl bys tak o polovinu práce míň. ;)
Ale tvému nadšení dělat něco, co už je dávno v podstatě hotové samozřejmě nebudu bránit... :D:p
Ukaž mi kde je jednoduchý překlad pro TSRE jako program a ne přeložený manuál? Já dělám překlad v kódu a pochybuji, že už je hotový jinde ;-)

Jen mě udivuje, že máte potřebu neustále komentovat to, že se někdo o něco snaží. Ať už jde o trať od @Zbyněk Šemora nebo aktivity od @Dan J. apod.

Zdrojové soubory jsou veřejně dostupné na internetu a každý si je může stáhnout a upravit podle sebe. Nikomu svou verzi TSRE nenutím, takže bych byl rád, kdyby se diskuse držela věcné roviny.

TSRE přeložené do češtiny zatím není. Díky.

Jen mě udivuje, že máte potřebu neustále komentovat to, že se někdo o něco snaží. Ať už jde o trať od @Zbyněk Šemora nebo aktivity od @Dan J. apod.

Zdrojové soubory jsou veřejně dostupné na internetu a každý si je může stáhnout a upravit podle sebe. Nikomu svou verzi TSRE nenutím, takže bych byl rád, kdyby se diskuse držela věcné roviny.

TSRE přeložené do češtiny zatím není. Díky.
Neber to tak stahovačně. Venny si s tím dal také práci a je fakt, že by ti mohla ledasco ulehčit nebo urychlit. Pokud bych pokaždém, trochu antipozitivním komentáři měl bilancovat, dávno bych se na to vykašlal. Je to koníček. Ne práce. ;)

Neber to tak stahovačně. Venny si s tím dal také práci a je fakt, že by ti mohla ledasco ulehčit nebo urychlit. Pokud bych pokaždém, trochu antipozitivním komentáři měl bilancovat, dávno bych se na to vykašlal. Je to koníček. Ne práce. ;)
Nevím, jak mi může pomoci manuál k překladu textu, ale je to fuk. Neřeším to.

Může ti objasnit dané pojmy, abys je správně interpretoval do cz.
Texty musí být konzistentní napříč celým TSRE. Nemůžu mít jinak přeložený editor a jinak Shape Viewer. Překládám to podle sebe a podle toho, jak to dává smysl v kontextu celého programu.

Pokud se to někomu nelíbí, může klidně používat jinou verzi (např. 0.8). Oprava ukládání souprav a spousta dalších věcí očividně nikoho nezajímá, ale překlad se řeší pořád dokola :-D

Padlo tu i to, že překládám něco, co už je hotové – není. TSRE v češtině prostě není. Existuje jen nějaký manuál, ale ten pro mě není směrodatný a vycházet z něj nebudu.

Jen tak mimochodem – GOKU původně nechtěl, aby se jeho program překládal (má to uvedené i v .cpp souborech). I tohle jsem musel řešit a domluvit s ním.

Nikdo nevidí ty hodiny práce u PC a hledání řešení, proč něco nefunguje a jak to udělat správně. Ale překlad se tady řeší pořád.

Pokud je někdo zvyklý na angličtinu, je to jednoduché – může používat to, na co je zvyklý.

Jo Aloisi, přesně to, co ti naznačil Icik, jsem svým příspěvkem myslel. Měl bys v ruce poměrně přesný překlad frází a výrazů, který vycházel i ze zvyklostí aktivitářů a nebyl v nějakém příkrém rozporu s nesmrtelným MSTS-AE. Jeden z aktivitářů se na překladu přímo podílel (a TSRE-AE využíval), další se vyjádřili. Překlad by mohl být dobrým zdrojem dalších informací. Součástí překladu byl i návod pro tvorbu consistů a představ si, že jsme zkoušeli i Editor tratí. Neozval se však žádný zájemce z okruhu stavitelů, který by projekt zaštítil, prověřil formální a věcnou správnost, proto jsme tuto část projektu stopli.
I když něco použít nechceš (je to tvoje právo), je přinejmenším trochu neomalené používat zde silná slova. Dospělý chlap by mě asi vědět, jak se v podobném případě zachovat. V žádném případě by neměl poukazovat na hodiny své práce a dělat si zásluhy. Je to přece tvé dobrovolné rozhodnutí, že ses do toho pustil. Zcela určitě tě tím nikdo nepověřil a zcela určitě ti nikdo neorganizuje kontrolní dny. :cool:

Jsem dalek toho, abych někomu něco nutil. Nechceš? Nechtěj. Jestli tě můj příspěvek jakkoliv urážel, není to moje vina. Nemám se zač omlouvat.

Jsem dalek toho, abych někomu něco nutil. Nechceš? Nechtěj. Jestli tě můj příspěvek jakkoliv urážel, není to moje vina. Nemám se zač omlouvat.
Upřímně mě nezajímá, kdo se na tvém manuálu podílel nebo nepodílel. Mně s tím nikdo nepomáhá a nijak si na to nestěžuji.

Mám ale pocit, že v místní komunitě je často problém v tom, že ať nováček udělá cokoliv, vždy je to málo.

Proto jsem se rozhodl udělat jednoduchou věc – smazal jsem ze svého počítače veškeré zdrojové soubory i úpravy. Upravené TSRE CZ tedy nevznikne.

@Dan J., @Dodo a @RicarCZ mají moje testovací verze, takže pokud bude někdo chtít, mohou je případně poskytnout.

Já už na tom dál pracovat nebudu. Beru to jako zkušenost a poučení do budoucna.

Omluvu nepotřebuji a stejně tak nepotřebuji rady, co mám používat jen proto, aby bylo místní publikum spokojené.

Je zajímavé sledovat, jak někteří jedinci tohoto fóra mají křehké ego. Proč zahazovat X hodin práce jen kvůli takové prkotině? Nerozumím tomu, fakt ne.
Mimochodem, kdo jiný by měl být spokojený, než místní publikum? Pro lidi tady to snad děláš, ne? Když teda pominu tebe samotného.
Myslím si že Venny, ačkoliv to nenapsal úplně ideálně, se snažil jenom pomoct.

Je zajímavé sledovat, jak někteří jedinci tohoto fóra mají křehké ego. Proč zahazovat X hodin práce jen kvůli takové prkotině? Nerozumím tomu, fakt ne.
Proč? Protože mi nestojí za to nechat do sebe neustále „kopat“.

Začalo to už tím, že jsem se rozhodl svůj OR Kontrolor vozidel zpoplatnit. Objevily se reakce, že jde o podvod nebo že se na tom chci obohatit, a tady to jen pokračuje dál. Tohle opravdu nemám zapotřebí.

Chtěl jsem přijít s něčím, co by lidem v OR ulehčilo práci nebo vyřešilo věci, na které si sami stěžují. Očividně to ale nebylo přijato tak, jak jsem čekal, a proto bude pro mě lepší nebýt aktivním přispěvatelem, ale spíš tichým pozorovatelem.

Ano, strávil jsem nad tím spoustu času, ale v životě se stávají i horší věci než něco zahodit a jít dál.

Možná by bylo záhodno nebrat vše jako "kopání" ale taky se nad tou danou věcí zamyslet. Reakce ohledně podvodu a obohacení, tomu rozumím že je to zbytečné a zapotřebí to nemáš. Taky by mi to nebylo příjemné.

Ale přesně díky takovému přístupu co popisuješ, aneb nepřispívat a jen se dívat, tímhle stylem ta hra brzy zdechne. Kdyby to takhle bral celý tým okolo ORCZSK, tak už to tady umřelo dávno.
Sice věci co děláš nejsou zas tak podstatné, ale svoje fandy si to stále najde. Třeba i z řad těch, co jsou jen tiší pozorovatelé...

To už je teď jedno a vrátit to nejde. Nebudu znovu dva měsíce připravovat .cpp soubory a pak v nich dělat úpravy. A přesně jak jsi napsal – není to podstatné.

Nechápejte mě jako uraženého cvoka, i když to tak může působit. Z práce jsem zvyklý na horší přístup než tady, ale jak napsal Icik – je to koníček, ne práce. Proto to nemám zapotřebí a už nic nového ode mě vznikat nebude.

Tímto bych tuto debatu rád ukončil.

Mysleli jste si, že jen tak zahodím ty hodiny práce, které jsem strávil úpravami TSRE CZ? Ani náhodou :-D

Do spouštěče přibylo nové tlačítko „Zkontrolovat aktualizace“, díky kterému budete mít vždy aktuální verzi.

Odpadne mi tak neustálé nahrávání nových verzí ke stažení na můj web. :)

spoustec.jpg

nova verze.jpg

restartovat.jpg

instalace.jpg

aktualni.jpg

Ahoj všem,

pokud se mi dnes podaří vše dokončit (už trochu opadá nadšení sedět dlouho u PC :-D ), rád bych dnes vydal svou verzi TSRE CZ.

Editor tratí zatím není kompletně přeložený – budu to řešit postupně pomocí aktualizací.

Rád bych ale zmínil pár technických věcí:

Po spuštění TSRE_CZ.exe se zobrazí okno s informací, že se nainstalují potřebná data. Ničeho se nelekejte – do složky se přes můj web stáhnou pouze tyto čtyři položky:

• tsre_appdata
  • tsre_assets
  • OpenAL32.dll
  • Updater.exe
Updater.exe sám o sobě nic nedělá – používá se pouze při instalaci nové aktualizace. Při aktualizaci se stáhne nový soubor TSRE_CZ_new.exe (ten neuvidíte), který se následně zkopíruje, přejmenuje a spustí jako nová verze. Právě k tomu slouží Updater.exe.

Celý proces aktualizace trvá jen pár vteřin.

Ahoj všem,

pokud se mi dnes podaří vše dokončit (už trochu opadá nadšení sedět dlouho u PC :-D ), rád bych dnes vydal svou verzi TSRE CZ.

Editor tratí zatím není kompletně přeložený – budu to řešit postupně pomocí aktualizací.

Rád bych ale zmínil pár technických věcí:

Po spuštění TSRE_CZ.exe se zobrazí okno s informací, že se nainstalují potřebná data. Ničeho se nelekejte – do složky se přes můj web stáhnou pouze tyto čtyři položky:

• tsre_appdata
  • tsre_assets
  • OpenAL32.dll
  • Updater.exe
Updater.exe sám o sobě nic nedělá – používá se pouze při instalaci nové aktualizace. Při aktualizaci se stáhne nový soubor TSRE_CZ_new.exe (ten neuvidíte), který se následně zkopíruje, přejmenuje a spustí jako nová verze. Právě k tomu slouží Updater.exe.

Celý proces aktualizace trvá jen pár vteřin.
K čemu je dobré mít novou verzi TSRE, když verze 0.0.008 funguje normálně a dělá vše, co má? Nepochopím :D

Back
Nahoře