Open Rails Evolution
Začátečník
Alois píšePostřeh z vývoje editoru aktivit OpenRails Evolution, kde bohužel vývojář AN jede pozlátka, ale na základ a připomínky, co jsem se snažil hned napsat se vysral, jak na placatý kámen. Je hezké, že se tu snaží naznačit, jak bude v aktivitě ignorovat platformu stanice při posunu, ale základ tvorby je absolutně někde jinde.
Dane, vůbec nechápu, proč si mě zase bereš do úst ve vlákně OR CZ/SK a řešíš tam můj Editor aktivit. Pokud vím, Editor aktivit je součástí Open Rails Evolution. Icikovi jsem ho nenabídl a ani z jeho strany nepřišel požadavek, že by ho chtěl do OR CZ/SK. Takže vlastně WTF?
Jestli tě pořád štve, že jsem s tebou odmítl spolupracovat na Editoru aktivit, je to pouze tvůj problém. Řeknu ti to tedy klidně ještě jednou: Ne, děkuji, nemám zájem.
To, že používáš starý MSTS Activity Editor a vyhovuje ti, je mi upřímně úplně jedno. Klidně ho používej dál. Open Rails sice zachovává kompatibilitu s obsahem MSTS, ale nabízí mnohem víc možností než původní MSTS a právě tomu přizpůsobuji svůj Editor aktivit. Nemám zájem vytvořit MSTS Activity Editor v novém kabátě.
Pokud pro nějakou funkci Editoru potřebujeme rozšířit samotnou simulaci v Evolutionu, raději navrhnu novou funkci Editoru a k ní upravím i potřebnou logiku přímo v OR. Přesně proto teď vznikají věci jako virtuální obsazenost koleje, práce s nefunkčními návěstidly nebo připravované řešení pobytu a pohybu vlaku během nástupu cestujících.
To, že něco z tvých postupů z MSTS AE můj Editor neumí, pro mě automaticky neznamená, že je Editor špatně. Stejně tak ale netvrdím, že MSTS AE je k ničemu. Pokud ti pro tvoje aktivity vyhovuje lépe, používej ho. Evolution ani jeho Editor aktivit ti nikdo nenutí.
A pokud jde o Icika, nechci mu říkat, jak má svoje OR vyvíjet. Podle mě by ale byla škoda snažit se z Open Rails udělat pouze modernější MSTS jen proto, aby zůstaly zachované úplně všechny dvacet let staré pracovní postupy jednoho editoru. OR má možnosti posunout se mnohem dál.
A ještě jedna věc: opravdu mě pobavila poznámka o mém týmu aktivitářů.
Ber to pouze jako odpověď na tvůj výlev. Další debatu s tebou na toto téma vést nebudu, takže nemá smysl mi odpovídat. Můj Editor aktivit patří k Evolutionu, ty používáš MSTS AE, který ti vyhovuje, takže vlastně vůbec nechápu, kde je problém.
Fajn den.