CZSK verze 2.0

Open Rails Evolution

Začátečník
Postřeh z vývoje editoru aktivit OpenRails Evolution, kde bohužel vývojář AN jede pozlátka, ale na základ a připomínky, co jsem se snažil hned napsat se vysral, jak na placatý kámen. Je hezké, že se tu snaží naznačit, jak bude v aktivitě ignorovat platformu stanice při posunu, ale základ tvorby je absolutně někde jinde.
Alois píše :-)
Dane, vůbec nechápu, proč si mě zase bereš do úst ve vlákně OR CZ/SK a řešíš tam můj Editor aktivit. Pokud vím, Editor aktivit je součástí Open Rails Evolution. Icikovi jsem ho nenabídl a ani z jeho strany nepřišel požadavek, že by ho chtěl do OR CZ/SK. Takže vlastně WTF? :-D
Jestli tě pořád štve, že jsem s tebou odmítl spolupracovat na Editoru aktivit, je to pouze tvůj problém. Řeknu ti to tedy klidně ještě jednou: Ne, děkuji, nemám zájem. :-)
To, že používáš starý MSTS Activity Editor a vyhovuje ti, je mi upřímně úplně jedno. Klidně ho používej dál. Open Rails sice zachovává kompatibilitu s obsahem MSTS, ale nabízí mnohem víc možností než původní MSTS a právě tomu přizpůsobuji svůj Editor aktivit. Nemám zájem vytvořit MSTS Activity Editor v novém kabátě.
Pokud pro nějakou funkci Editoru potřebujeme rozšířit samotnou simulaci v Evolutionu, raději navrhnu novou funkci Editoru a k ní upravím i potřebnou logiku přímo v OR. Přesně proto teď vznikají věci jako virtuální obsazenost koleje, práce s nefunkčními návěstidly nebo připravované řešení pobytu a pohybu vlaku během nástupu cestujících.
To, že něco z tvých postupů z MSTS AE můj Editor neumí, pro mě automaticky neznamená, že je Editor špatně. Stejně tak ale netvrdím, že MSTS AE je k ničemu. Pokud ti pro tvoje aktivity vyhovuje lépe, používej ho. Evolution ani jeho Editor aktivit ti nikdo nenutí.
A pokud jde o Icika, nechci mu říkat, jak má svoje OR vyvíjet. Podle mě by ale byla škoda snažit se z Open Rails udělat pouze modernější MSTS jen proto, aby zůstaly zachované úplně všechny dvacet let staré pracovní postupy jednoho editoru. OR má možnosti posunout se mnohem dál.
A ještě jedna věc: opravdu mě pobavila poznámka o mém týmu aktivitářů. :-) Lidi, kteří Evolution testují, sis nevybíral ty a nemusí pracovat stejným způsobem jako ty. To, že někdo něco dělá jinak, ještě neznamená, že tomu nerozumí.
Ber to pouze jako odpověď na tvůj výlev. Další debatu s tebou na toto téma vést nebudu, takže nemá smysl mi odpovídat. Můj Editor aktivit patří k Evolutionu, ty používáš MSTS AE, který ti vyhovuje, takže vlastně vůbec nechápu, kde je problém. :-D
Fajn den. :-)

Dane, vůbec nechápu, proč si mě zase bereš do úst ve vlákně OR CZ/SK a řešíš tam můj Editor aktivit. Pokud vím, Editor aktivit je součástí Open Rails Evolution. Icikovi jsem ho nenabídl a ani z jeho strany nepřišel požadavek, že by ho chtěl do OR CZ/SK. Takže vlastně WTF? :-D
Jestli tě pořád štve, že jsem s tebou odmítl spolupracovat na Editoru aktivit, je to pouze tvůj problém. Řeknu ti to tedy klidně ještě jednou: Ne, děkuji, nemám zájem. :-)
To, že používáš starý MSTS Activity Editor a vyhovuje ti, je mi upřímně úplně jedno. Klidně ho používej dál. Open Rails sice zachovává kompatibilitu s obsahem MSTS, ale nabízí mnohem víc možností než původní MSTS a právě tomu přizpůsobuji svůj Editor aktivit. Nemám zájem vytvořit MSTS Activity Editor v novém kabátě.
Pokud pro nějakou funkci Editoru potřebujeme rozšířit samotnou simulaci v Evolutionu, raději navrhnu novou funkci Editoru a k ní upravím i potřebnou logiku přímo v OR. Přesně proto teď vznikají věci jako virtuální obsazenost koleje, práce s nefunkčními návěstidly nebo připravované řešení pobytu a pohybu vlaku během nástupu cestujících.
To, že něco z tvých postupů z MSTS AE můj Editor neumí, pro mě automaticky neznamená, že je Editor špatně. Stejně tak ale netvrdím, že MSTS AE je k ničemu. Pokud ti pro tvoje aktivity vyhovuje lépe, používej ho. Evolution ani jeho Editor aktivit ti nikdo nenutí.
A pokud jde o Icika, nechci mu říkat, jak má svoje OR vyvíjet. Podle mě by ale byla škoda snažit se z Open Rails udělat pouze modernější MSTS jen proto, aby zůstaly zachované úplně všechny dvacet let staré pracovní postupy jednoho editoru. OR má možnosti posunout se mnohem dál.
A ještě jedna věc: opravdu mě pobavila poznámka o mém týmu aktivitářů. :-) Lidi, kteří Evolution testují, sis nevybíral ty a nemusí pracovat stejným způsobem jako ty. To, že někdo něco dělá jinak, ještě neznamená, že tomu nerozumí.
Ber to pouze jako odpověď na tvůj výlev. Další debatu s tebou na toto téma vést nebudu, takže nemá smysl mi odpovídat. Můj Editor aktivit patří k Evolutionu, ty používáš MSTS AE, který ti vyhovuje, takže vlastně vůbec nechápu, kde je problém. :-D
Fajn den. :-)
Přesně tuhle rakci jsem čekal, nezklamal jsi...:)

To spíš souvisí s tím, že editor aktivit bude nevyhnutelný a jestli to bude ten nebo tamten, je otázka budoucnosti. Určitě zde nechci řešit vaše věci.
Iciku, teď trochu s nadsázkou a opravdu to nemyslím proti Vám ani tím nechci vyvolávat další hádku. :-)
Pokud se bude OR neustále „lepit“ hlavně proto, aby všechno fungovalo přesně tak, jak to fungovalo v MSTS a jeho Activity Editoru, tak dříve nebo později bude nevyhnutelné i nové OR CZ/SK. :-D
To, co šlo udělat v MSTS, jde podle mě udělat i přímo pro Open Rails – a mnohdy podstatně lépe. Zdrojový kód MSTS k dispozici nemáme, takže stejně můžeme jen těžko přesně vědět, jak je která funkce uvnitř řešená. Mně proto dává větší smysl vzít požadovanou funkci, navrhnout ji přímo pro Open Rails a podle potřeby jí přizpůsobit Editor aktivit i samotnou simulaci.
A klidně může kdokoliv stokrát napsat, že musí být za každou cenu zachována kompatibilita s MSTS AE. :-) Nemusí. Activity Editor ve výsledku zapisuje potřebná data do souborů. Pokud nová funkce dokáže vytvořit odpovídající zápis tam, kde má být kompatibilita zachována, není co řešit. A nové možnosti, které MSTS vůbec neznalo, si zase můžeme řešit po svém přímo v OR.
Jen by to občas chtělo připustit, že se člověk může naučit i něco nového a nemusí všechno dalších dvacet let dělat přesně stejným způsobem. ;-)
Zrovna teď jsem například v Editoru a následně i přímo v kódu simulace zprovoznil nefunkční přejezd. V Editoru se nastaví porucha, ve hře zůstanou závory nahoře, výstražná světla nesvítí a vlak musí daným úsekem projet rychlostí maximálně 10 km/h. :-)
A přesně tímto směrem chci Editor aktivit rozvíjet – ne kopírovat MSTS AE do nového kabátu, ale využívat možnosti, které nám dává přímo Open Rails. :-)

To je ten bejvětší blábol, jaký jsem tu četl. Bez modelů, tratí a všeho kolem z MSTS, by jsi se tak akorát škrábal v nose. A buď té lásky nenasazuj na programy, o kterých víš prd.

Až někdo z těch chytrolínů a potíračů MSTS AE postaví byť jedinou aktivitu, jako jsou třeba moje nebo Alcaponeho aktivity, kde spolupracují soupravy s hráčem, nebo AI s AI a hráčem a po okolí jede ve stanicích plný provoz, pak tu rozdávejte rady o nepitřebnosti programů MSTS.

@Icik promiň, ale na tohle fakt mlčet nelze.

To je ten bejvětší blábol, jaký jsem tu četl. Bez modelů, tratí a všeho kolem z MSTS, by jsi se tak akorát škrábal v nose. A buď té lásky nenasazuj na programy, o kterých víš prd.
Mysleli jsme, že se celou dobu bavíme o Editoru aktivit, který je součástí Open Rails Evolution. Proto nás trochu překvapuje, kam se debata najednou posunula. O modelech, tratích ani ostatním obsahu z MSTS tady z naší strany vůbec řeč nebyla. :-)
Jen se tedy zeptáme: zkoušel jste vůbec v Editoru aktivit v Evolutionu něco vytvořit, že už z toho děláte takové závěry? Jeden z nás osobně zkoušel stejné věci jak v MSTS AE, tak v Editoru aktivit Evolution, právě kvůli porovnání možností obou editorů.
Tímto bychom to ale rádi uzavřeli. Zprávy od AN už sem prostřednictvím tohoto účtu posílat nebudeme a vrátíme se k původnímu účelu našeho účtu, tedy k informacím o vývoji ve vlastním vlákně Open Rails Evolution.
Omlouváme se Icikovi i ostatním, že se debata dostala až sem. Nebyl to náš původní záměr. Přejeme všem klidný další vývoj. :-)

Bože, ten človíček je tak průhledný...
Hašek zřejmě podle něj psal jedno Švejkovo "vyprávění" o alkoholikovi - nezmarovi, který se do vinárny, odkud byl personálem nemilosrdně vyhazován, vracel i přes záchodové a sklepní okénko...
"Tak byl vytrvalej, že se mohl stát poslancem."
Tak ještě chvilku, Lojzku, vydrž, uvidíme. Pak už jen vybrat tu správnou kandidátní listinu.

Bože, ten človíček je tak průhledný...
Hašek zřejmě podle něj psal jedno Švejkovo "vyprávění" o alkoholikovi - nezmarovi, který se do vinárny, odkud byl personálem nemilosrdně vyhazován, vracel i přes záchodové a sklepní okénko...
"Tak byl vytrvalej, že se mohl stát poslancem."
Tak ještě chvilku, Lojzku, vydrž, uvidíme. Pak už jen vybrat tu správnou kandidátní listinu.
Trochu mi to připomíná ten meme ze Simpsonů, kdy Vočko vyhodí Barneyho dveřma a on se posléze objeví za ním znova... :)

Back
Nahoře