Já postupoval právě od Kolína. Do Velimi je téměř 100% rovina. A pak to začíná. Do Peček je sklonová sinusovka a Pečky už jsou výš. Do Poříčan je další houpák a opět jsme výš. Do Brodu opět kolem 5 promile nahoru. Z Brodu je šest až sedm k Rostoklatům, pak už je jen 5 a 2.5, rovina a před Úvalama jenom 5 dolů. Úvaly jsou naopak celá stanice do kopce, lomí se to na zhlaví a do Klánovic je houpačka z kopce a do kopce 2.5 promile. Pak to padá 5 promile, místy 2,5 až do Běchovic.
Tady pak mám nejasnost v podkladech. hlavní trať je ve sklonu jak jsem psal a souběžný ranžír podle tabulek by měl být v rovině. Ale to je blbost, protože výšková rozdíl s hlavní tratí není. Takže já mám část ranžíru ve sklonu 2.5 a místy 5 ve sklonu (spád do Malešic). Pro kolej z ranžíru na Blatov má být 5 promile a to jsem dodržel v celém úseku. Z Blatova Suezem do ranžíru má být 12 promile spád a já musel na 15, protože kvůli modelu podjezdu jsem musel jít níž. Ale předchozí verze byla divočejší, tam jsem šel myslím místy až na 20.
A dál mám také změnu. Běchovice jsem měl moc nízko a proto byly sklony zkreslené. Čtyřkolejka je ve sklonu 2.5 promile, pak se tratě rozdvojují. Do LIbně dál padá dolů, ale do Malešic nejprve stoupání 2.5 až 5 promile a pak kousek rovina a do Malešic až k výměnám spád 2.5 až 5 promile. A tady jsem já měl rovinu. Kolín. Ten si nechávám jako zlatý hřeb a jak píšeš, bude to sadomaso.

Jak vidím, budu Ti muset poslat také pracovní aktualizaci pro recenzi. Nyní už osazuji i skloníky. Hodnoty jsou sice zaokrouhlené na stav MSTS,ale od reálu se to liší jen výjímečně, když to někde nevycházelo. Mě to tak i vyhovuje, protože podle těchto hodnot pak osazuji náspy pod koleje.
Ale věřím tomu, že tato aktivita po přepracované trati bude pestřejší. Zvláště, když se hraje na co nejhospodárnější jízdu.